Κύριες Ειδήσεις

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 27 Μαΐου 2018

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, θα προστεί του Μεγάλου Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος  και θα αναγνώσει τις ευχές της Γονυκλισίας.   (περισσότερα…)

Άγιος Μιχαήλ Συνάδων

Μνήμη του οσίου Μιχαήλ, επισκόπου Συνάδων (23 Μαΐου)

Σήμερα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Μιχαήλ επισκόπου Συνάδων και της Αγίας Μαρίας του Κλωπά, που ήταν μια από τις Μυροφόρες γυναίκες, που πρώτες επισκέφθηκαν πρωί-πρωί την πρώτη ημέρα μετά το Σάββατο τον Τάφο του Χριστού και διαπίστωσαν ότι το Μνημείο ήταν κενό, δηλ. αδειανό και ο λαμπροφόρος Άγγελος τους πληροφόρησε το ευχάριστο μήνυμα της Αναστάσεως. Η Μυροφόρος Αγία Μαρία ήταν μητέρα του Ιωσή και του Ιακώβου του μικρού, ενός από τους δώδεκα Αποστόλους. (περισσότερα…)

Επτά έτη αποστολής του Ενημερωτικού Δελτίου από το Συνοδικό Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Αγαπητοί παραλήπτες του Εβδομαδιαίου Ενημερωτικού μας Δελτίου, με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκαν επτά έτη σταθερής εβδομαδιαίας ενημέρωσης για τα τρέχοντα θέματα της Εκκλησίας της Κύπρου, μέσω της ιστοσελίδας μας. Ένας κύκλος προσφοράς ολοκληρώνεται. (περισσότερα…)

Ρώσοι Ιατροί επισκέπτονται τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

 Αντιπροσωπεία ρώσων ιατρών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής διοικητικής περιφέρειας Μόσχας, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό της Κυβέρνησης της Μόσχας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Εμπορίου της κ. Denis Kostornoy, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, το μεσημέρι της Παρασκευής 18ης Μαΐου 2018. (περισσότερα…)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Άγιον Όρος

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έφτασε στο Άγιον Όρος Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στις Καρυές Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η μόνη ελπίδα που μας απέμεινε είναι η Παναγία» Στην Ι.Μ. Αγίου Παύλου Αγίου Όρους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με την αδελφότητα της Μονής Γρηγορίου Ο Μακαριώτατος στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας

Συνάντηση και Γεύμα Θρησκευτικών Ηγετών με Διπλωματική Κοινότητα στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Μία ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος, παρέθεσε γεύμα σε όλη τη ξένη διπλωματία που βρίσκεται στην Κύπρο, με την παρουσία των λοιπών θρησκευτικών ηγετών που βρίσκονται στο νησί μας. (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Ακολουθιών των Ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

 Πρόγραμμα Ακολουθιών Μαΐου 2018 Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα  (Δασούπολη) Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου (Λευκωσίας) Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου (Ίδρυμα Αροδαφνούσα) Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού (Στροβόλου) Ιερός Ναός Αγίων Πάντων (Μακεδονίτισσα) Ιερός Ναός Αποστόλου Μάρκου (Αρχάγγελος)     Πρόγραμμα Ακολουθιών Ιουνίου 2018 Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας (Καϊμακλίου)

Τελετή επαναπατρισμού ψηφιδωτού Αποστόλου Ανδρέα

Το απόγευμα της Δευτέρας 23ης Απριλίου 2018 έλαβε χώρα στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου η τελετή επαναπατρισμού του σπαράγματος ψηφιδωτού που εικονίζει σε μετάλλιο τον Απόστολο Ανδρέα και το οποίο προέρχεται από τον ναό Παναγίας Κανακαριάς στην κατεχόμενη Λυθράγκωμη. (περισσότερα…)

Ανακοινωθέν Έκτακτης Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου (18 Απριλίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ  Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα Τετάρτη, 18 Ἀπριλίου 2018, σὲ ἔκτακτη συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἐξέτασε τὶς ὑποθέσεις τῶν Ἱερέων (περισσότερα…)

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για το Άγιον Πάσχα 2018

† ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου. Παντὶ τῷ Χριστεπωνύμῳ Πληρώματι τῆς Ἁγιωτάτης Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, Χάριν, εἰρήνην καί εὐλογίαν παρά τοῦ ἐνδόξως ἐκ νεκρῶν Ἀναστάντος Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. (περισσότερα…)