Αρχιεπισκοπη

Πανήγυρη στο Μετόχι του Αποστ. Βαρνάβα στη Λευκωσία

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 16 Ιανουαρίου 2016, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στη Λευκωσία, Μετόχι της κατεχόμενης Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιερατικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, πλαισιουμένου από πλήθος κληρικών της Ι. Αρχιεπισκοπής.  (περισσότερα…)

Κοπή Βασιλόπιτας στην Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, στον Τηλεοπτικό Σταθμό TVONE και στην Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας (16 Ιανουαρίου 2018)

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Char. Pilakoutas Ltd Στα γραφεία της Αντιπροσωπείας Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας μετέβη σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους για το προσωπικό της Εταιρείας. (περισσότερα…)

τρεις ιεράρχες

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λευκωσίας: Πρόσκληση για εκδήλωση των τριών ιεραρχών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ τελούν την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9.00΄ π.μ. στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας μετά τη Θεία Λειτουργία μνημόσυνο των Ιδρυτών, Ευεργετών, Σχολικών Εφόρων Υπουργών Παιδείας, Εκπαιδευτικών και Σχολικών Υπαλλήλων των Σχολείων Λευκωσίας και καλούν όσους τιμούν τη μνήμη τους να παραστούν. Του μνημοσύνου θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής Π.Α. σε περίπτωση αποδοχής: Τηλ.: 22459722 μέχρι 26 Ιανουαρίου 2018 (7.30΄ π.μ. – 3.00΄ μ.μ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1. Μνημόσυνο. 2. Επιμνημόσυνος λόγος από τον Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, [...]

Εκκλησιασμός και κοπή βασιλόπιτας των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Απόστολος Βαρνάβας Δασουπόλεως (Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018)

Μέσα σε συγκινητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύναξη των μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. Από την πρώτη σύναξη, η οποία έγινε τον Ιανουάριο τους 2015 (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με ιερή κατάνυξη, το Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, τελέσθηκε η πρώτη για το νέο έτος Θεία Λειτουργία στον τάφο του αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα στην ομώνυμη Ιερά Μονή του, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Συνάξεων Σχολής Γονέων Ιεράς Αρχιεπισκοπής 2017-2018

Η αγάπη και η εµπιστοσύνη µε την οποία αγκαλιάσατε τη Σχολή Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, µας δίνει τη δύναµη όχι µόνο να συνεχίσουµε την προσπάθεια συµπαράστασης στην οικογένεια, αλλά και να προχωρήσουµε στην εφαρµογή ενός νέου προγράµµατος που θα κινηθεί πάνω σε δύο άξονες: την εµπειρία της Εκκλησίας και την επιστηµονική γνώση. (περισσότερα…)

Δ’ Σύναξη των μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, προέστη Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, όπου παρευρέθησαν προσευχόμενοι οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες καθώς και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας. (περισσότερα…)

Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου

Τα εγκαίνια της Έκθεσης «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου στο Κάστρο της Κάτω Πάφου. (περισσότερα…)

Ιησους

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13-14 Ιανουαρίου 2018

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, όπου έχουν κληθεί να εκκλησιαστούν τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών (περισσότερα…)

Επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων του πληρώματος της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018, στις 8:30π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων των πέντε από τα έξι μέλη του πληρώματος της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ» (το έκτο μέλος, Νιάφας Νικόλαος παραδόθηκε πριν από λίγους μήνες). Το σκάφος είχε βυθιστεί από βόμβες ναπάλμ της τουρκικής αεροπορίας το 1964, στον κόλπο του Ξερού, λίγο έξω από τη Μόρφου. (περισσότερα…)