Αρχιεπισκοπη

Τρισάγιο στα μνήματα των ηρώων της Λύσης

Τελέστηκε χθες το απόγευμα (18/7/2018) τρισάγιο στα μνήματα των έξι Ηρώων της Λύσης Ανδρέα Ι. Προκοπά, Ανδρέα Χ. Κουσιάππα, Καλλή Α. Νικολέττη, Χριστόφορου Π. Ττόφα, Μιχαήλ Κ. Μαλλή και Γεώργιου Κ. Πελία, που έπεσαν κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974, που είναι θαμμένοι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Το τρισάγιο τέλεσαν ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος και ο Λυσιώτης Οικονόμος Πρωτοπρεσβύτερος, Παπαγεώργιος Καπαρής Εκ του Δήμου Λύσης

Οι Μαραθοβουνιώτες εόρτασαν τη μνήμη του Προφήτου Ηλιού στην προσφυγιά (19-20 Ιουλίου 2018)

Την Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον ι.ν. Αγίου Χαραλάμπους Γερίου. (περισσότερα…)

44 χρόνια από την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

 Πέντε και 30 το πρωί, ώρα έναρξης της εισβολής, ήχησαν οι σειρήνες. Με μνημόσυνα, παρακλήσεις και άλλες εκδηλώσεις λαός και Πολιτεία στις ελεύθερες περιοχές θυμούνται και αποτίουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας, ενώ την ίδια ώρα στα κατεχόμενα οργανώνονται πανηγύρια για την εισβολή. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2018)   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτου Ηλιού Μαραθοβούνου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του κατεχόμενου Μαραθόβουνου, προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους χριστιανούς στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 22- 27 Ιουλίου 2018

  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος την Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στη κοινότητα Ταύρου στην Καρπασία. Τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θύρσου Αιγιαλούσης. Την Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά. Το εσπέρας της ιδίας θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (πλησίον Χίλτον) στη Λευκωσία. Την Πέμπτη, 26 Ιουλίου [...]

Οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν την Αγία Μαρίνα στην προσφυγιά (16-17 Ιουλίου 2018)

Στην προσφυγιά εόρτασαν και φέτος οι Κυθρεώτες τη μνήνη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ι.ν. Αγίου Πολυδώρου Καϊμακλίου. (περισσότερα…)

Εορτασμός Αγίου Παντελεήμονος, 26-27 Ιουλίου 2018

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι πανηγυρίζει, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, ο ομώνυμος Ναός στη Μακεδονίτισσα (26-27 Ιουλίου 2018). Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 το εσπέρας,  θα χοροστατήσει και κηρύξει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής, θα λειτουργήσει και κηρύξειο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.   Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, 25 – 26 Ιουλίου 2018

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι πανηγυρίζουν, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, οι Εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής στην Ακρόπολη (περιοχή Χίλτον) και της Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμια (25-26 Ιουλίου 2018). Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, την Τετάρτη 25 Ιουλίου το εσπέρας,  θα χοροστατήσει και κηρύξει στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής στην Ακρόπολη και το πρωί, Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 θα λειτουργήσει και κηρύξει στον. Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμια. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, την Τετάρτη 25 Ιουλίου το εσπέρας,  θα χοροστατήσει και [...]

Παγκύπρια Σύσκεψη Οικονομικών Τμημάτων Θρόνων και Σταυροπηγιακών Μονών

Σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 έλαβε χώρα στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, παγκύπρια σύσκεψη του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας Κύπρου με οικονομικά τμήματα των θρόνων και των σταυροπηγιακών μονών. (περισσότερα…)

Η Κύπρος θυμάται τη μαύρη επέτειο και καταδικάζει το Ιουλιανό Πραξικόπημα του 1974

Με τον ήχο των σειρήνων στις 8.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το προδοτικό πραξικόπημα, η Κυπριακή Δημοκρατία θυμάται και καταδικάζει τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, 1974. (περισσότερα…)