Αρχιεπισκοπη

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 28-29 Απριλίου 2018

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος, θα χειροτονήσει σε διάκονο τον κ. Θωμά Κωστή, απόφοιτο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, ο Μακαριώτατος, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο. (περισσότερα…)

Τελετή επαναπατρισμού ψηφιδωτού Αποστόλου Ανδρέα

Το απόγευμα της Δευτέρας 23ης Απριλίου 2018 έλαβε χώρα στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου η τελετή επαναπατρισμού του σπαράγματος ψηφιδωτού που εικονίζει σε μετάλλιο τον Απόστολο Ανδρέα και το οποίο προέρχεται από τον ναό Παναγίας Κανακαριάς στην κατεχόμενη Λυθράγκωμη. (περισσότερα…)

Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο της Βατυλής (29 Απριλίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βατυλής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Βατυλής καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς να προσέλθουν στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό την ερχόμενη Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, το πρωί. (περισσότερα…)

Οι κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας εόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο στην προσφυγιά (22-23 Απριλίου 2018)

Τον Άγιο Γεώργιο τον Μεγαλομάρτυρα τίμησαν και φέτος στην προσφυγιά οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τα οργανωμένα σύνολα των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στη Λευκωσία (22 Απριλίου 2018)

  Εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό επί τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αγλαντζιά Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μετοχίου (22 Απριλίου 2018)

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου 2018, στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και με συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Γεωργίου με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Έξω Μετοχίου. (περισσότερα…)

Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου: Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση   Η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιμανδρίτη και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου  π. Φωτίου Ιωακείμ: (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Τελετή επαναπατρισμού σπαράγματος ψηφιδωτού του Αποστόλου Ανδρέου από τον ι.ν. Παναγίας Κανακαριάς (23 Απριλίου 2018)

 Πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, και ώρα 18.00΄ στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου η Τελετή επαναπατρισμού του σπαράγματος ψηφιδωτού, που εικονίζει σε μετάλλιο τον Απόστολο Ανδρέα και το οποίο προέρχεται από τον ναό Παναγίας Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Ετήσιο Μνημόσυνο των Μιαμηλιωτών (6 Μαΐου 2018)

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ,  σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή,  και τα Σωματεία Πρόοδος και Δικέφαλος σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Αρχιεπισκοπή (περισσότερα…)