Λειτουργίες και Κηρύγματα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα (22-26 Σεπτεμβρίου 2018)

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, θα προστεί Πολυαρχιερατικού Συλλειτούργου στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Ταλα, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος, θα χειροτονήσει εις Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου π. Τριφύλλιο Ονησιφόρου. Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τον προχειρίσει εις Αρχιμανδρίτη. Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, θα προστεί του Μνημοσύνου των αειμνήστων γονέων του.   Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. [...]

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13-16 Σεπτεμβρίου 2018

 Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Στρόβολο. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 8-9 Σεπτεμβρίου 2018

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018, επ’ ευκαιρία της Εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Στρόβολο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα προχειρίσει εις Πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Ανδρέα Χρίστου. Στις 10.30 π.μ. της ιδίας, ο Μακαριώτατος, θα προστεί της Δοξολογίας, επ’ ευκαιρία της εορτής της Υπερμάχου Στρατηγού και προστάτιδος των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου [...]

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 1-6 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος το Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου 2018, θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος του ομώνυμου συνοικισμού στη Λακατάμεια. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 26 Αυγούστου 2018

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο συνοικισμό Στροβόλου 3, όπου θα εορταστεί η Παναγία των Παίδων Έξω Μετοχίου. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 19 Αυγούστου 2018

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος στη Λακατάμεια. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας, ο Θεοφιλέστατος θα χοροστατήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου της κοινότητος Απλικίου. Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτης Ιωάννης την Κυριακή, 19  Αυγούστου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό  Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου.   Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 16 Αυγούστου 2018  (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Γερολάκκου (Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ευαγγελίστριας Γερολάκκου και το Κοινοτικό Συμβούλιο προγραμματίζουν την τέλεση -για πρώτη φορά μετά το 1974- θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμα στην κατεχόμενη Κοινότητα Γερολάκκου (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα, Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος την Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στον Άγιο Ανδρόνικο Καρπασίας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια, όπου θα εκκλησιαστούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι Αγκαστίνας και Στρογγυλού. Ακολούθως, ο Επίσκοπος Μεσαορίας θα προστεί του 41ου ετήσιου Μνημοσύνου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Εθνάρχου Μακαρίου του Γ΄ καθώς και των μνημοσύνων των προαπελθόντων της Αγκαστίνας και Στρογγυλού. Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου [...]

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 22- 27 Ιουλίου 2018

  Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος την Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στη κοινότητα Ταύρου στην Καρπασία. Τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θύρσου Αιγιαλούσης. Την Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου του ομώνυμου Ιδρύματος στην Αγλαντζιά. Το εσπέρας της ιδίας θα χοροστατήσει και κηρύξει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (πλησίον Χίλτον) στη Λευκωσία. Την Πέμπτη, 26 Ιουλίου [...]

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 15- 20 Ιουλίου 2018

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας. Ακολούθως, θα προστεί του Μνημοσύνου πάντων των πεσόντων για την προάσπιση της Δημοκρατίας (περισσότερα…)