Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος μιλά στο «Βήμα Ορθοδοξίας»

Αποστολή στο Κολυμπάρι: Γιώργος Θεοχάρης Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Βοηθός Επίσκοπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής καί πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β΄, μιλά στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για τη συμβολή των εκκλησιαστικών ιστοσελίδων στο σημερινό κόσμο. (περισσότερα…)

Πνευματική Εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Λευκωσίας (21.6 – 1.7.2018)

Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Λευκωσίας Πνευματική Εβδομάδα (21/06/2018 – 1/07/2018) επ’ ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου   Πέμπτη, 21 Ιουνίου, η ώρα 6,30 μ.μ. – Παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο. (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνα Ενορίας Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως – Κωνσταντίας (24 Ιουνίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Ανδρέα Νεαπόλεως – Κωνσταντίας, ο Κοινοτάρχης και το Σωματείο «Ολυμπιάς» Νεαπόλεως καλούν σε Εκκλησιασμό τους πρόσφυγες του προαστίου της Λευκωσίας Νεαπόλεως, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα (Συνοικισμός Στροβόλου ΙΙΙ). (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Μνήμη του Αγίου Τριφυλλίου στη Λευκωσία

  Η μνήμη του Αγ. Τριφυλλίου Επισκόπου Λήδρας (Λευκωσίας) πολιούχου Λευκωσίας εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, όπου κατά την παράδοση ήταν η Μονή της Οδηγητρίας, που ίδρυσε ο Αγ. Τριφύλλιος. Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας πλαισιωμένος από τον Διευθυντή της Ιερατικής Σχολής Κύπρου Αρχιμ. Βενέδικτο Ιωάννου και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Τα αναλόγια ενίσχυσαν με την καλλίφωνη συνδρομή τους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής. Ο Αγιος Τριφύλλιος, που τιμάμε σήμερα την μνήμη του, είπε στο [...]

Η Λευκωσία τιμά τον Πολιούχο της

Με όλη την πρέπουσα επισημότητα,  τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως της Λευκωσίας Αγίου Τριφυλλίου, πρώτου επισκόπου Λήδρας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος. (περισσότερα…)

Εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς της Χορωδίας Σουρουλλά Λύσης

Ο Δήμος Λύσης μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποίησε, την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018  και ώρα 8.30 μ.μ. στο κατάμεστο από επίσημους προσκεκλημένους και πολλούς Λυσιώτες Δημοτικό θέατρο Λάρνακας, εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς της Χορωδίας Σουρουλλά Λύσης.  (περισσότερα…)

Λαμπρός εορτασμός στη Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα, Ιδρυτού μετά του Αποστόλου Παύλου και Προστάτου της Εκκλησίας μας. (περισσότερα…)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου προσκληθείς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων είχε την ιδιαίτερη ευκαιρία,την ημέρα της μνήμης του Αγ. Αποστόλου Βαρνάβα, που είναι και η θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κυπρου, να μεταβεί στην Ι. Μονή του Αγ. Βαρνάβα στα κατεχόμενα, όπου και ο τάφος του Αγίου. Εκεί χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας. (περισσότερα…)

Εορτή του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού στη Λευκωσία

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Λουκά αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού την Κυριακή 10 Ιουνίου στην ενορία των Αγίων Πάντων Μακεδονιτίσσης. Να σημειωθεί ότι η μνήμη του Αγίου είναι στις 11 Ιουνίου, αλλά μετατίθεται στις 10, λόγω της εορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Εκκλησίας της Κύπρου.  (περισσότερα…)

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην κατεχόμενη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Mε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα Αμμοχώστου επί τη μνήμη του «υιού της παρακλήσεως», του αγίου ενδόξου αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της αποστολικής Εκκλησίας του νησιού μας, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (περισσότερα…)