Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερός Ναός Αποστόλου Λουκά (Μουσουλίτας)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Η κοινότητα Μουσουλίτας εορτάζει εκ μεταθέσεως τη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά (22 Οκτωβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Λουκά και το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης κοινότητας Μουσουλίτας προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς σε Εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στις Κόκκινες στο Στρόβολο, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 το πρωί. (περισσότερα…)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Εκκλησίας Κύπρου και Διευθυντού της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, π. Κυπριανού Κουντούρη, εις Πρωτοπρεσβύτερον

  Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, προέστη Αρχιερατικού Συλλείτουργου, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Κωνσταντίνας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο και Βόστρων κ. Τιμόθεο (Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο) και ο Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εκκλησιασμός στην Παναγία του Τράχωνα (23 Σεπτεμβρίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Τράχωνα και το Κοινοτικό Συμβούλιο του κατεχόμενου Τράχωνα καλούν τους πιστούς σε Εκκλησιασμό στην Παναγία του Τράχωνα το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 07:00-10:00 το πρωί. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μια Μηλιάς εορτάζουν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2017)

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα Σωματεία προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του πολιούχου της Μιας Μηλιάς στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2017. (περισσότερα…)

ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ

Η κατεχόμενη Κοινότητα Τύμπου εορτάζει και εφέτος τη μνήμη της Αγίας Μαγαλομάρτυρος Θέκλης στην Προσφυγιά (8 Οκτωβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Τύμπου,  το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα Σωματεία της κατεχόμενης κοινότητας Τύμπου προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς σε εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας στην Μοσφιλωτή την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 το πρωί. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τιμούν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (15 Οκτωβρίου 2017)

  Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρυπημένης θα τελέσουν, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου στην Κοφίνου, Παράκληση ενώπιον της ιερής Εικόνος του ζεύγους των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας. (περισσότερα…)

Εκκλησιασμός Κυθρεωτών και τέλεση Εθνικού Μνημόσυνου Σπύρου Χατζηγιακουμή (15 Οκτωβρίου 2017)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των ενοριών Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας και Τιμίου Σταυρού Χρυσίδος Κυθρέας μαζί με όλα τα οργανωμένα σύνολα της τουρκοκρατούμενης Κωμοπόλεως, εορτάζουν εκ μεταθέσεως, τους Αγίους Ανδρόνικο και Αθανασία καθώς και τον Ευαγγελιστή Λουκά την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη Κοινότητα της Επαρχίας Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας τιμούν τη μνήμη του Αγίου Θεράποντος (15 Οκτωβρίου 2017)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Θεράποντος, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Αγκαστίνας θα τελέσουν, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες, Παράκληση ενώπιον της εικόνος του Αγίου Θεράποντος της Αγκαστίνας. (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Ακολουθιών των Ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

   Πρόγραμμα Ακολουθιών Σεπτεμβρίου 2017 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου (Άγιος Δομέτιος) Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού (Στρόβολος) Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Μακεδονίτισσας (Μακεδονίτισσα) Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αρχαγγέλου (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αποστόλου Μάρκου (Αρχάγγελος) Ιερός Ναός Αγίου Αρσενίου (Ιδρύματος Αροδαφνούσας) Ιερός Ναός Αγίου Αρσενίου (Ιδρύματος Αροδαφνούσας) Αλλαγή Προγράμματος  20-19 Σεπτεμβρίου 2017

Η Λευκωσια τίμησε τον Νεομάρτυρα Πολύδωρο

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στον Iερό Nαό Aγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί, Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. (περισσότερα…)