Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Τελετή επαναπατρισμού ψηφιδωτού Αποστόλου Ανδρέα

Το απόγευμα της Δευτέρας 23ης Απριλίου 2018 έλαβε χώρα στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου η τελετή επαναπατρισμού του σπαράγματος ψηφιδωτού που εικονίζει σε μετάλλιο τον Απόστολο Ανδρέα και το οποίο προέρχεται από τον ναό Παναγίας Κανακαριάς στην κατεχόμενη Λυθράγκωμη. (περισσότερα…)

Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στον Άγιο Γεώργιο της Βατυλής (29 Απριλίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βατυλής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Βατυλής καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς να προσέλθουν στο Προσκύνημα – Εκκλησιασμό την ερχόμενη Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, το πρωί. (περισσότερα…)

Οι κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας εόρτασαν τον Άγιο Γεώργιο στην προσφυγιά (22-23 Απριλίου 2018)

Τον Άγιο Γεώργιο τον Μεγαλομάρτυρα τίμησαν και φέτος στην προσφυγιά οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τα οργανωμένα σύνολα των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Ο Εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στη Λευκωσία (22 Απριλίου 2018)

  Εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό επί τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αγλαντζιά Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Έξω Μετοχίου (22 Απριλίου 2018)

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα τελέστηκε Θεία Λειτουργία την Κυριακή των Μυροφόρων, 22 Απριλίου 2018, στον ι.ν. Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο Έξω Μετόχι, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και με συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Γεωργίου με το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Έξω Μετοχίου. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Τελετή επαναπατρισμού σπαράγματος ψηφιδωτού του Αποστόλου Ανδρέου από τον ι.ν. Παναγίας Κανακαριάς (23 Απριλίου 2018)

 Πραγματοποιείται τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, και ώρα 18.00΄ στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου η Τελετή επαναπατρισμού του σπαράγματος ψηφιδωτού, που εικονίζει σε μετάλλιο τον Απόστολο Ανδρέα και το οποίο προέρχεται από τον ναό Παναγίας Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Ετήσιο Μνημόσυνο των Μιαμηλιωτών (6 Μαΐου 2018)

ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ,  σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή,  και τα Σωματεία Πρόοδος και Δικέφαλος σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Αρχιεπισκοπή (περισσότερα…)

Μνημόσυνο των κληρικών και λαϊκών που υπηρέτησαν στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας (22 Απριλίου 2018)

Τελούμε την Κυριακή Των Μυροφόρων, 22 Απριλίου 2018 στον Ι. Ν. Παναγίας  Φανερωμένης το ετήσιο μνημόσυνο των μεταστάντων Κληρικών και Λαϊκών που υπηρέτησαν στον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης, Λευκωσίας και καλούμεν όσους τιμούν τη μνήμη τους να παραστούν. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Κατασκήνωση “Άγιος Νικόλαος της Στέγης”, Κακοπετριά (Καλοκαίρι 2018)

Δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: στους Ιερείς και Κατηχητές της ενορίας σου ή στο Γραφείο Εκκλησιαστικής Κατηχήσεως και Διακονίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου 22554653 – 22554696 (ώρες γραφείου) 22554774 Τηλέφωνα Επικοινωνίας Κατασκήνωσης: 22922416 – 22924065 99345595 Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 12 Ιουνίου 2018. Δείτε το έντυπο συμμετοχής Εδώ… (περισσότερα…)