Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου παλαιάς Λευκωσίας (2-3 Νοεμβρίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου παλαιάς Λευκωσίας σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Κασσιανού εορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 και προσκαλούν τους κατοίκους της παλαιάς Λευκωσίας και όλους τους πιστούς στον εορτασμό. (περισσότερα…)

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου της κοινότητας Γούφες (4 Νοεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου της Κοινότητας Γούφες και το Κοινοτικό Συμβούλιο εορτάζουν τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο στην προσφυγιά.  (περισσότερα…)

Οι Κυθρεώτες και όλοι οι εκτοπισμένοι της ευρύτερης περιοχής της Κυθρέας εορτάζουν τον Ιεράρχη των Προσφύγων, Άγιο Δημητριανό Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2018)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Παναγίας Χαρδακιωτίσσης, καθώς  και όλες οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ενοριών της Κυθρέας και των περιχώρων, σε συνεργασία με το Δήμο Κυθρέας, το Σωματείο «Οι Χύτροι» (περισσότερα…)

Οι Αγκαστινιώτες τίμησαν τους Αγίους Θεράποντες στην προσφυγιά (Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018)

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα οι Αγκαστινιώτες συνήχθησαν για να εορτάσουν και φέτος τη μνήμη του πολιούχου Αγίου Θεράποντος στην προσφυγιά. (περισσότερα…)

Εθνικό Μνημόσυνο των Τραχωνιτών στο παρεκκλήσι της Παναγίας Τραχωνίτισσας στο Στρόβολο (Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018)

Με λαμπρότητα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας του Τράχωνα, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τον Οικον. π. Γεώργιο Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Η Κυθρέα εορτάζει τη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά (17-18 Οκτωβρίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Σταυρού Χρυσίδας Κυθρέας, σε συνεργασία με το Δήμο Κυθρέας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως (περισσότερα…)

Eορτασμός των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας της Κυθρέας (8-9 Οκτωβρίου 2018)

Το ζεύγος των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας τίμησαν και φέτος στην προσφυγιά οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες. Τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτ. π. Δημήτριος Δημοσθένους, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ιερός Ναός Αποστόλου Ανδρέα Στροβόλου – Χριστιανικός σύνδεσμος γυναικών, ενοριακή συνεστίαση (Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018)

Αγαπητοί ενορίτες, ενορίτισσες, φίλοι και φίλες, Ο  Σύνδεσμός μας   σας προσκαλεί  σε συνεστίαση που  προγραμματίζει την Κυριακή 4  Νοεμβρίου 2018 στις 12.30 μ.μ. στην Αίθουσα Δεξιώσεων  «Ανάμνηση» στην  Αθηένου (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εκκλησιασμός των εκτοπισμένων του Αγίου Λουκά της εντός των τειχών Λευκωσίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Λουκά της εντός των τειχών Λευκωσίας, προσκαλεί όλους τους εκτοπισμένους της ιστορικής συνοικίας της Λευκωσίας σε Εκκλησιασμό με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελιστή Λουκά στις 17-18 Οκτωβρίου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στις Κόκκινες, όπου βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα του Ευαγγελιστή Λουκά από τον Ναό στην εντός των τειχών Λευκωσίας. (περισσότερα…)

Η κοινότητα Μουσουλίτας εορτάζει τη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά (17-18 Οκτωβρίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Λουκά και το Κοινοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης κοινότητας Μουσουλίτας προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς σε Εκκλησιασμό στην πανήγυρη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στις Κόκκινες στο Στρόβολο. (περισσότερα…)