Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ επισκέφθηκε τους ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Επισκέψεις της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου σε ασθενείς Νοσοκομείων (13 Δεκεμβρίου 2018)

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τήν ερίτιμη πρώτη κυρία της Κύπρου κα Άντρη Αναστασιάδη, θα επισκεφτούν την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, επ’ ευκαιρία των εορτών του Δωδεκαημέρου,  το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάρειο Νοσοκομείο, καθώς και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και θα ανταλλάξουν ευχές και θα προσφέρουν δώρα στους ασθενείς και το προσωπικό.    Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,                 11 Δεκεμβρίου 2018. 

Μυστήριο Αγίου Ευχελαίου για το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής (21 Δεκεμβρίου 2018)

 Τήν Παρασκευή, 21η  Δεκεμβρίου 2018, στίς 11.00π.μ., θά τελεστεῖ τό Μυστήριο τοῦ Ἁγίου Εὐχελαίου στό Παρεκκλήσιο Ἀποστόλου Βαρνάβα, ἐντός τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς. Παρακαλεῖτε τό προσωπικό τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς ὅπως παρευρεθεῖ.   Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Κύπρου,      11 Δεκεμβρίου 2018. 

Ἐπίσημος Δοξολογία ἐπὶ τῷ νέῳ ἔτει 2019

Τήν Τρίτη, 1η  Ἰανουαρίου 2019, μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Βασιλείου, ἡ Α.Μ. ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θά λειτουργήσει στόν Καθεδρικό Ναό Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου στή Λευκωσία. Μετά τό πέρας τῆς θείας Λειτουργίας, στίς 10.00 π.μ., ὁ Μακαριώτατος θά προστεῖ τῆς ἐπισήμου Δοξολογίας ἐπί τῷ νέῳ ἐνιαυτῷ.   Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Κύπρου,      11 Δεκεμβρίου 2018.      Σημείωση: Ὅσοι ἐπιθυμοῦν νά παραστοῦν στή Θεία Λειτουργία καί στήν ἐπίσημη Δοξολογία νά ἀπευθύνονται στόν Προϊστάμενο τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ Ἁγίου Ἰωάννου, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Δημοσθένους, τηλ.: 99618763 καί e-mail: [email protected]

Χριστουγεννα

Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Μακαριώτατο

Οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας (07:30), της ΕΛ.ΔΥ.Κ. (07:40), της Εθνικής Φρουράς (07:50), της ΔΕΜ (08:30)  καθώς και η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Αποστόλου Βαρνάβα (09:00) θα επισκεφθούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 και θα ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς θα ψάλλουν τη Δευτέρα,        31 Δεκεμβρίου 2018, οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας (07:30), της ΕΛ.ΔΥ.Κ.  (07:40) και της Εθνικής Φρουράς (07:50).   Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,       11 Δεκεμβρίου 2018.

Eνδέκατο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018)

  Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, τελείται το ενδέκατο ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία. Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ θα προστεί του ετήσιου Μνημοσύνου του  αειμνήστου προκατόχου του. Θα λειτουργήσει και θα εκφωνήσει τον επιμνημόσυνο λόγο, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Ακολούθως, ο Μακαριώτατος θα μεταβεί στο παλαιό Κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνος Λευκωσίας, όπου θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου και θα καταθέσει στεφάνι.   Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,       11 Δεκεμβρίου 2018.   Σημείωση: Δηλώσεις, για κατάθεση [...]

Οι εκτοπισμένοι της Μουσουλίτας εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018).

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Λουκά της κοινότητας Μουσουλίτας, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Μουσουλίτας εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018). (περισσότερα…)

Οι Ασσιώτες εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018).

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Γεωργίου και Τιμίου Προδρόμου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως Άσσιας Μεσαορίας εορτάζουν τον Άγιο Σπυρίδωνα επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας (11-12 Δεκεμβρίου 2018). (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία (16 Δεκεμβρίου 2018)

Το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, ο Χορός Ιεροψαλτών Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και το Υπουργείο Παιδείας σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτική Συναλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. (περισσότερα…)

Εορτασμός της Αγίας Άννας της Συρκανιάς από τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες (8-9 Δεκεμβρίου 2018)

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Άννας Συρκανιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθρέας και τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας, οργάνωσαν τον εορτασμό της Αγίας Άννας για ακόμη μια φορά στην προσφυγιά. (περισσότερα…)

Ο Γενικός Γραμματέας της Καγκελαρίας του Προέδρου της Πολωνίας και η Πρέσβειρα της Πολωνίας επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο Γενικός Γραμματέας της Καγκελαρίας του Προέδρου της Πολωνίας και Επίτροπος Προεδρίας, κ. Adam Kwiatkowski, και η Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο, κ. Irena Lichnerowicz-Augustyn. Τους δύο επίσημους του δέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στο γραφείο του, όπου συζήτησαν για τις εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας τόσο εκκλησιαστικές όσο και πολιτικές. (περισσότερα…)