Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Τελετή Βράβευσης του 11ου Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού (16 Μαρτίου 2018)

«Ψυχαγωγία- αγωγή ψυχής ή αγωγή προς κατανάλωση;»   Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.00’ π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ η Τελετή Βράβευσης των μαθητών, που διακρίθηκαν στον 11ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό. (περισσότερα…)

Προσκύνημα-Εκκλησιασμός στην Παναγία Τραχωνίου Κυθρέας (18 Μαρτίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τραχωνίου Κυθρέας καλούν τους συγχωριανούς και τους πιστούς στο Προσκύνημα-Εκκλησιασμό στον κατεχόμενο Ιερό Ναό της Παναγίας, στο Τραχώνι της Κυθρέας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Θα τελέσουμε Θεία Λειτουργία, δέηση και ιερά μνημόσυνα. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι Λυσιώτες εορτάζουν στην προσφυγιά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (24-25 Μαρτίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Λύσης, ο Δήμος Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κωμόπολης Λύσης προσκαλούν τους Λυσιώτες και όλο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα στην πανήγυρη της Παναγίας Ευαγγελιστρίας, της Χρυσολυσιώτισσας, 24 και 25 Μαρτίου 2018. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Δοξολογία για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 & 1ης Απριλίου 1955

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ  ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 & 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι για τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 θα τελεσθεί κοινή Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, την Κυριακή, 25η Μαρτίου 2018, στις 10.00΄ π.μ. (περισσότερα…)

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ι.ν. Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα (11 Μαρτίου 2018)

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα τέλεσε σήμερα, Κυριακή Γ΄ των Νηστειών, την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού. Στον όρθρο χοροστάτησε και έψαλε τις καταβασίες της ημέρας, ενώ στο τέλος της δοξολογίας τέλεσε την επί του σολέα περιφορά του Τιμίου Σταυρού, σύμφωνα με τις τυπικές διατάξεις. (περισσότερα…)

Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον ι.ν. Αγίου Νικολάου Έγκωμης (9 Μαρτίου 2018)

Σήμερα, 30 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα, τελέστηκε σε όλους τους Ορθόδοξους ιερούς ναούς η ακολουθία της γ’ Στάσης των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. (περισσότερα…)

Μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Γέρακα Αττικής στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ομάδα 41 μαθητών και μαθητριών και 6 συνοδών καθηγητών από το Β΄ Γυμνάσιο Γέρακα Αττικής επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9ης Μαρτίου 2018 τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Η αποστολή βρίσκεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια. Εκπαιδευτικές Γέφυρες». (περισσότερα…)

Ομιλία με θέμα: «Η ανύψωση της αξίας της γυναίκας μέσα από τη ζωή της Εκκλησίας μας»

Την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, κατόπιν πρόσκλησης, μίλησε στο Απόγευμα Προσφοράς της UNICEF, παρουσία των γυναικών του Οργανισμού, για την αξία της γυναίκας μέσα στην Εκκλησία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Hilton Park στη Λευκωσία. (περισσότερα…)