Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Παναγία είναι η αληθινή μητέρα μας

Με πνευματική χαρά και αγαλλίαση, αλλά και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος λαμπρά η μεγαλύτερη Θεομητορική Εορτή του έτους, το «Πάσχα του Καλοκαιριού», η σεπτή Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, στον τόπο όπου ασκήτευσε η μεγάλη αυτή οσιακή μορφή της πατρίδας μας. Η Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, πανηγυρίζει ιδιαίτερα αυτή την ημέρα, αφού το Καθολικό της Μονής είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, γεγονός που σε λίγους από μας είναι γνωστό. (περισσότερα…)

Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης στον Πρόδρομο (14-15 Αυγούστου 2018)

Μέσα κατανυκτικό περιβάλλον τελέστηκε και φέτος η πανήγυρης της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ιστορική Μονή της Παναγίας Τρικουκκιωτίσσης, στον Πρόδρομο.  (περισσότερα…)

Η Βατυλή τίμησε τους ήρωες και αγνοούμενους της

  Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Βατυλής μαζί με τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας μας (Κοινοτικό Συμβούλιο, Σωματεία Ομόνοιας και ΑΣΟΒ, το Ταμείο Κοινωνικής Ευημερίας και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βατυλής) τέλεσαν σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, το ετήσιο μνημόσυνο για τους ήρωες της Βατυλής καθώς επίσης και δέηση υπέρ της ανεύρεσης και των εναπομείναντων αγνοουμένων της Βατυλής. Του μνημοσύνου και της δέησης προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Στο μνημόσυνο πέραν από τους δεκάδες Βατυλιώτες, παρευρέθηκαν ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης, οι βουλευτές Ονούφριος Κουλλάς, Σκεύη Κουκουμά [...]

Οι πρόσφυγες του Έξω Μετοχίου εορτάζουν την Παναγία των Παίδων (Κυριακή 26 Αυγούστου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Έξω Μετοχίου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κοινότητας καλούν τους συγχωριανούς και όλους τους Χριστιανούς σε εκκλησιασμό (περισσότερα…)

Εορτασμός της μνήμης του νεοφανούς μάρτυρος Αγίου Φανουρίου (26-27 Αυγούστου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς της ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Στροβόλου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Φανουρίου («Αγιωρκίτη»), στην περιοχή ΓΣΠ ανακοινώνουν και προσκαλούν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα στον εορτασμό της μνήμης του νεοφανούς μάρτυρος Αγίου Φανουρίου. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Τιμίου Προδρόμου Άσσιας, στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέου Πλατύ Αγλαντζιάς (28-29 Αυγούστου 2018)

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Προδρόμου Άσσιας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, την  Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Άσσιας (περισσότερα…)

Η κοινότητα Βιτσάδας της Μεσαορίας τιμά τον προστάτη της Άγιο Μάμα. Εκκλησιασμός την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μάμαντος Βιτσάδας, το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Προσφυγικό Σωματείο «Άγιος Μάμας Βιτσάδας» και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας Βιτσάδας της Μεσαορίας καλούν τους χωριανού και όλους τους πιστούς στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Μάμαντος, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί, στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου. (περισσότερα…)

Τα Γέναγρα εορτάζουν το Γενέσιο της Θεοτόκου (Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ελεούσας Γενάγρων και το Κοινοτικό Συμβούλιο Γενάγρων καλούν τους εκτοπισμένους συγχωριανούς να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ιερό ναό Αγίου Ελευθερίου, στον Συνοικισμό Τσακκιλερού στη Λάρνακα. (περισσότερα…)

Η Πυργά Αμμοχώστου εορτάζει το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ι. ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ της κατεχόμενης κοινότητας Πυργάς Αμμοχώστου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σωματείο «Αρχάγγελος Μιχαήλ», εορτάζουν το εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και εφέτος στην προσφυγιά και προσκαλούνται όλοι οι χωριανοί και οι πιστοί να παραστούν στον Εκκλησιασμό στον ι.ν. Αγίου Θεράποντος και Αγίας Μαρίνας στις Αγγλισίδες  την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ., χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Συνοικισμός Στροβόλου ΙΙ (10 Αυγούστου 2018)

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018, το βράδυ, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος θα τελέσει αγρυπνία, με την ευκαιρία της εορτής του θαύματος διάσωσης της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδων Επίσκοπο Τριμυθούντος εξ Άσσιας της Μεσαορίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Συνοικισμός Στρόβολος ΙΙ. (περισσότερα…)