Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Παγκύπρια Σύσκεψη Οικονομικών Τμημάτων Θρόνων και Σταυροπηγιακών Μονών

Σήμερα Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 έλαβε χώρα στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, παγκύπρια σύσκεψη του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας Κύπρου με οικονομικά τμήματα των θρόνων και των σταυροπηγιακών μονών. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εορτάζουν την Αγία Μαρίνα στην προσφυγιά (16-17 Ιουλίου 2018)

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Μαρίνης Κυθρέας και όλοι οι πρόσφυγες της ευρύτερης περιοχής της Κυθρέας εορτάζουν στην προσφυγιά την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα. Το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Ιουλίου 2018, στις 6.30μμ, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ι. ν. Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Εορτασμός του Προφήτου Ηλιού (19-20 Ιουλίου 2018)   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτου Ηλιού Μαραθοβούνου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του κατεχόμενου Μαραθόβουνου, προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους χριστιανούς στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου, Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. (περισσότερα…)

Η Κύπρος θυμάται τη μαύρη επέτειο και καταδικάζει το Ιουλιανό Πραξικόπημα του 1974

Με τον ήχο των σειρήνων στις 8.20 το πρωί, ώρα που εκδηλώθηκε το προδοτικό πραξικόπημα, η Κυπριακή Δημοκρατία θυμάται και καταδικάζει τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, 1974. (περισσότερα…)

Τιμητική Εκδήλωση για τους συμπαραστάτες στον Παγκύπριο Έρανο «Από Πόρτα σε Πόρτα», Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2018, η Πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, δεξιώθηκε στην οικία της στη Δευτερά τους υποστηρικτές και εθελοντές στο έργο του Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εφετινού Παγκύπριου Εράνου «Από Πόρτα σε Πόρτα».  Την Ιερά Αρχιεπισκοπή και προσωπικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο Β΄, εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος συμπαραστέκεται και συνεργάζεται με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.  Κατά τη διάρκεια επίδοσης τιμητικών πλακετών από την Πρόεδρο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού και την αντιπρόεδρο [...]

Δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου από Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε Συνεργασία με Α.Η.Κ

 Σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, υπεγράφη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, συμφωνία μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Μαλούντας Λευκωσίας και Μιτσερού, συνολικής έκτασης 193 εκταρίων. (περισσότερα…)

Ραδιόφωνο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Ο Άγιος Δημήτριος»

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου έχοντας ως γνώμονα τη χριστιανική καλλιέργειας του Κυπριακού Ελληνισμού, τή σύνδεση των μελών της Εκκλησίας μέ τόν ζωοποιό λόγο του Θεού και τα Ιερά Μυστήρια, αλλά και γενικότερα τον γόνιμο προβληματισμό (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας και Στρογγυλού συνεορτάζουν την Αγία Παρασκευή στην προσφυγιά (Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίας Παρασκευής των κοινοτήτων της Αγκαστίνας και του Στρογγυλού, τα Κοινοτικά Συμβούλια και όλα τα οργανωμένα σύνολα των δύο κατεχομένων Κοινοτήτων θα εορτάσουν από κοινού τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής (περισσότερα…)

Εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην κατεχόμενη Κυθρέα (8 Ιουλίου 2018)

Με την παρουσία πλήθους πιστών από την Κυθρέα αλλά και από όλα τα μέρη της Κύπρου εορτάστηκε η προεορτίως η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Την Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της κατεχόμενης κωμοπόλεως της Κυθρέας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Επίσημο Εθνικό Μνημόσυνο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στην Παναγία Φανερωμένη Λευκωσίας

Τελέστηκε σήμερα 8 Ιουλίου, Κυριακή Στ΄ του Ματθαίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην εντός των τειχών Λευκωσία, αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, ως εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννου Ιωάννου, των εφημερίων του Ναού και των διακόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Μητροπόλεως Πάφου.  (περισσότερα…)