Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στο Γυμνάσιο Γερίου (23-24 Νοεμβρίου 2018)

Οι Ιερείς και η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Μηνά Γερίου σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Γερίου "Ιωνά και Κολοκάση" ανακοινώνει τον εορτασμό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, εκ μεταθέσεως, 23-24 Νοεμβρίου 2018 στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης στο Γυμνάσιο Γερίου. (περισσότερα…)

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου το επαναπατρισθέν ψηφιδωτό του Αποστόλου Μάρκου

Παραδόθηκε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, το πρωί της Δευτέρας 19ης Νοεμβρίου 2018, το επαναπατρισθέν ψηφιδωτό της Παναγίας της Κανακαριάς που απεικονίζει τον Απόστολο Μάρκο. Το ψηφιδωτό παρέδωσαν στον Μακαριώτατο η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτος του Υπουργείου Μεταφορών κ. Μαρίνα Ιερωνυμίδου και ο Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κ. Λεωνίδας Γεωργίου, οι οποίοι αποτέλεσαν και την αντιπροσωπεία της Κύπρου κατά την παράδοση του ψηφιδωτού στη Χάγη. (περισσότερα…)

Εορτασμός Αγίου Ιακώβου του Πέρση του εντός των τειχών Λευκωσίας (25 Νοεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του Πέρση (27 Νοεμβρίου) εορτάζει ο σκλαβωμένος Ναός του Αγίου Ιακώβου στη παλαιά Λευκωσία. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ο άνθρωπος χωρίς τον Θεό δεν κορέννυται»

Επτά και πλέον χρόνια μετά από εκείνο το ξημέρωμα που σημάδεψε ολόκληρο το νησί της Κύπρου και πλήγωσε τις καρδιές όλων, επτά χρόνια χωρίς δεκατρείς συμπατριώτες μας, που έτρεξαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο καθήκον, επτά χρόνια από τότε που η εκκωφαντική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί συνετάραξε ολόκληρη την Κύπρο και άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα. (περισσότερα…)

Η κοινότητα Βατυλής εορτάζει την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο στην Προσφυγιά (3 Δεκεμβρίου 2018)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Βατυλής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της τουρκοκρατούμενης Βατυλής, προσκαλούν τους πιστούς στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρα (4 Δεκεμβρίου) και Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου). (περισσότερα…)

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθραίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας, στη Λεμεσό (20-25 Νοεμβρίου 2018)

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, κατόπιν συνεργασίας των Εκκλησιαστικών Επιτροπών Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας, Παναγίας Παλλουριωτίσσης και Παναγίας Χρυσαϊφυλιωτίσσης Αγίας Φυλάξεως (περισσότερα…)

Η κοινότητα Παλαικύθρου εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης στην Προσφυγιά (24-25 Νοεμβρίου 2018)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Παλαικύθρου, το Kοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του Παλαίκυθρου, προσκαλούν τους πιστούς στην καθιερωμένη πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης, στις 24– 25 Νοεμβρίου 2018, στον Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου στον Συνοικισμό Λατσιών. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας από τις κοινότητες Νέου Χωριού και Τραχωνίου Κυθρέας (5-6 Δεκεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας και Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας, σε συνεργασία με τα Κοινοτικά Συμβούλια και όλα τα οργανωμένα σύνολα των όμορων κατεχόμενων Κοινοτήτων, εορτάζουν τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας εορτάζουν τον Απόστολο Ανδρέα στην προσφυγιά (29-30 Νοεμβρίου 2018)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Ανδρέα, το Σωματείο «Ολυμπιάς» της Ενορίας Νεαπόλεως-Κωνσταντίας , ο Κοινοτάρχης και ο Δήμος Λευκωσίας σας προσκαλούν στον εορτασμό του Αποστόλου Ανδρέα 29-30 Νοεμβρίου 2018. (περισσότερα…)

Οι Κυθρεώτες εορτάζουν την Αγία Άννα Συρκανιάς στην προσφυγιά (8-9 Δεκεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Άννας Συρκανιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθρέας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της περιοχής Κυθρέας, καλούν τους Κυθρεώτες και όλους τους Χριστιανούς (8-9 Δεκεμβρίου 2018) (περισσότερα…)