Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου και Αρχιμανδρίτου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα χαράς, κατάνυξης και συγκινήσεως,  εν μέσῳ πολυπληθούς εκκλησιάσματος, τελέστηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα της Πάφου, γενέτειρα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου, του Καθηγουμένου της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου και πολλών κληρικών. (περισσότερα…)

Δ΄ Εκκλησιασμός στην κατεχόμενη Εκκλησία της Παναγίας στον Τράχωνα (Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018)

Μέσα σε κλίμα χαρμολύπης τελέστηκε όρθρος και Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Παναγίας στον κατεχόμενο Τράχωνα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, το πρωί.  Με τη συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, με το κοινοτικό συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα του κατεχόμενου προαστίου πραγματοποιήθηκε ο Εκκλησιασμός. (περισσότερα…)

Κατηχητικά σχολεία Τιμίου Σταυρού Στροβόλου

Αγαπητά παιδιά και γονείς,  Με τη βοήθεια του Θεού θα αρχίσουν και φέτος τα Κατηχητικά της ενορίας  μας. Στο Κατηχητικό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για την Ορθόδοξη πίστη και λατρεία μας, να ακούσουν πολλές συναρπαστικές ιστορίες και να συζητήσουν για διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο τα ίδια όσο και τη σύγχρονη κοινωνία μας, να βρουν καλούς φίλους και αγνή ψυχαγωγία, με παιχνίδια, αθλοπαιδιές, διαγωνισμούς, χριστιανικά τραγούδια, ύμνους, εκδρομές, φιλανθρωπικές επισκέψεις, θερινές κατασκηνώσεις κ.ά. (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου στη Λάρνακα (19 Σεπτεμβρίου 2018)

Με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, πολιούχου της κατεχόμενης κοινότητας Μακράσυκας, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι ιερές Ακολουθίες επ΄ ευκαιρία της συπλήρωσης 20 χρόνων από την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίων Αυξεντίου και Ευσταθίου και 10 χρόνων από τα εγκαίνιά του. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Είμαστε λίγοι και οφείλουμε να είμαστε όλοι καλοί

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Πέμπτη 20ή Σεπτεμβρίου 2018, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2018-2019. Μετά την προσφώνηση της διευθύντριας του Σχολείου κ. Σοφίας Ιωάννου, ο Μακαριώτατος κλήθηκε να απευθύνει παραινέσεις και νουθεσίες προς τους μαθητές. Παρότρυνε τους μαθητές, τώρα που εισέρχονται και επίσημα στον αγωνιστικό στίβο για να πάρουν όλα εκείνα που τους χρειάζονται στην μαθητική τους πορεία και ζωή, εκτός από γνώσεις να έχουν ήθος και αξίες, διότι ένας σωστός και ολοκληρωμένος άνθρωπος στην κοινωνία δεν [...]

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα και εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Ιεροδιάκονου Τριφύλλιου Ονησιφόρου

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, θα προστεί Πολυαρχιερατικού Συλλειτούργου στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Ταλα, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου. (περισσότερα…)

Προσκύνημα–Εκκλησιασμός στην εκκλησία της Παναγίας στον Τράχωνα (22 Σεπτεμβρίου 2018)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Τράχωνα, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Τράχωνα, θα πραγματοποιηθεί Προσκύνημα–Εκκλησιασμός στην Εκκλησία (περισσότερα…)

Κυριακή μετά την εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (16 Σεπτεμβρίου 2018)

Την Κυριακή μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 16 Σεπτεμβρίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξε στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κοινότητα του Αναλυόντα. Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής αναλύοντας την και εξηγώντας στο εκκλησίασμα τις τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός για αυτούς που θέλουν να τον ακολουθήσουν ««Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι» (Μρκ 8,34). Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μυστήριο [...]

Η κατεχόμενη Κοινότητα Τύμβου εορτάζει και εφέτος τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Θέκλης στην Προσφυγιά (23 Σεπτεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Γεωργίου Τύμβου, το Κοινοτικό Συμβούλιο και τα Σωματεία της κατεχόμενης κοινότητας Τύμβου προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς σε εκκλησιασμό (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εορτάζουν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2018)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα Σωματεία προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του πολιούχου της Μιας Μηλιάς στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2018. (περισσότερα…)