Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά (Παρασκευή 17 Μαΐου προς Σάββατο 18 Μαΐου 2019)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι το εσπέρας της Παρασκευής 17 Μαΐου προς Σάββατο 18 Μαΐου 2019 θα τελεστούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωρίου Κυθρέας στην Αγλαντζιά. Επίσης, με την ευκαιρία των Εγκαινίων θα μεταφερθούν για προσκύνηση από τους πιστούς τεμάχια Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Δημητριανού επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας). Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Παρασκευή 17 Μαΐου 2019. Ώρα 20.00 Άφιξη των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Δημητριανού επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), για προσκύνηση από τους πιστούς. Υποδοχή [...]

Ημερίδα Σχολής Γονέων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου: «Ο λησμονημένος τρόπος της αγιότητας στη Νήσο των Αγίων» (25 Μαΐου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στα πλαίσια της Σχολής Γονέων διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ο λησμονημένος τρόπος της αγιότητας στη Νήσο των Αγίων». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Ι. Ναού της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 η ώρα 9:30 π.μ. (περισσότερα…)

Κυριακή των Μυροφόρων στον Άγιο Γεώργιο Βατυλής (12 Μαΐου 2019)

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 Μαΐου 2019, Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της κατεχόμενης κωμοπόλεως Βατυλής. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Μιας Μηλιάς τιμούν τον Ευαγγελιστή της αγάπης και μνημονεύουν τους ήρωες του 1974.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Μιας Μηλιάς σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μιας Μηλιάς, και τα Σωματεία «Πρόοδος» και «Δικέφαλος» σας προσκαλούν την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, σε εκκλησιασμό και το ετήσιο Μνημόσυνο των  23 Φονευθέντων και Αγνοουμένων Μιαμηλιωτών, του Ταγματάρχη Τάσου Μάρκου και των μαχητών του 305 Τ.Π. που πολέμησαν στη Μια Μηλιά στις 14/8/1974. (περισσότερα…)

Εορτασμοί στη Λευκωσία και χειροτονία από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Μέσα σε κλίμα πνευματικής εορταστικής χαράς τελέστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στον Στρόβολο, η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Λουκά Στέλιου, αποφοίτου του τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. (περισσότερα…)

Πρόγραμμα Ακολουθιών των Ενοριών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

Πρόγραμμα Ακολουθιών Μαΐου 2019   Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αγίου Πολυδώρου (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού (Στροβόλου) Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα (Δασουπόλεως)   Πρόγραμμα Ακολουθιών Ιουνίου 2019   Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αγίου Πολυδώρου (Καϊμακλίου) Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Καϊμακλίου)

Νέοι και νέες από την Κρήτη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Τριάντα πέντε μαθητές και μαθήτριες και συνοδοί καθηγητές του Γυμνασίου Νεαπόλεως Λασιθίου Κρήτης επισκέφθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 10ης Μαΐου 2019 τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τους στο νησί μας. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Ανοικτός διαγωνισμός – Δημιουργία ολοκληρωμένου εργαστηρίου ψηφιοποίησης μνημείων και κειμηλίων

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά εξοπλισμού, Δημιουργία ολοκληρωμένου εργαστηρίου ψηφιοποίησης μνημείων και κειμηλίων (Αρ. Παραδοτέου: 6.3.3) Στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: RE-CULT, «Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου» (περισσότερα…)

Διάλεξη με θέμα: «Η Ελληνική χειρόγραφη Παράδοση. Παράγοντες και δυναμική στην ιστορική της πορεία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄, το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, και το Πανεπιστήμιο "Νεάπολις" Πάφου διοργανώνουν το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 διάλεξη με θέμα: «Η Ελληνική χειρόγραφη Παράδοση. Παράγοντες και δυναμική στην ιστορική της πορεία» και ομιλητή τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου "Νεάπολις" Πάφου πρωτ. Κωνσταντίνο Ε. Κωστάκη. (περισσότερα…)

Ημέρα μνήμης των πρώτων απαγχονισθέντων της ηρωομάνας Κύπρου

Τρισάγιο τελέστηκε στη μνήμη των Ηρωομαρτύρων Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου στα Φυλακισμένα Μνήματα, το οποίο οργανώθηκε από την ΠΑΣΥΔΥ, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ και το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 την επέτειο του απαγχονισμού τους (10 Μαΐου). Το Τρισάγιο τέλεσε εκ μέρους του Μακαριωτάτου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου. Παρέστησαν και κατάθεσαν στεφάνι και Υπουργοί, Πολιτικοί, Αρχηγοί, οι συγγενείς των ηρωομαρτύρων και άλλοι εκτιμητές της θυσίας τους. (περισσότερα…)