Αρχιεπισκοπη

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η «Κυριακή της Ελιάς» στη Λευκωσία

Κυριακή των Βαΐων σήμερα ή της Ελιάς, όπως στα καθ’ ημάς τής απέδιδαν το αποκλειστικό δενδρωνύμιο οι ευσεβείς γονιοί κι οι παππούδες μας, οι πιστοί στις λατρευτικές ακολουθίες της Ορθοδοξίας και στα ήθη της τοπικής μας παράδοσης. Οι καμπάνες, όπου κι αν πανηγυρικά σήμερα ηχούν, από τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου μέχρι τον Άγιο Μάμαντα της κατεχόμενης Μόρφου για την εκεί τέλεση της τέταρτης αρχιερατικής θείας λειτουργίας, διαμηνύουν το προανάκρουσμα της Εβδομάδος των Παθών και της Αναστάσεως. (περισσότερα…)

Φιλοξενία στην Αρχιεπισκοπή μαθητών της Αμπετείου Σχολής Καΐρου (19 Απριλίου 2019)

Την Παρασκευή το πρωί, 19 Απριλίου 2019, μαθητές της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Ποιμαντικές επισκέψεις σε Ευαγή Ιδρύματα της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, αυτές τις ημέρες των νηστειών κατά τις οποίες η Εκκλησία όλως ιδιαιτέρως μάς καλεί να είμαστε κοντά στον κάθε συνάνθρωπό μας και δή στους πάσχοντες, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος πραγματοποιεί ποιμαντικές επισκέψεις σε ευαγή ιδρύματα, στέγες φροντίδας ηλικιωμένων και πολυδύναμα κέντρα ηλικιωμένων. Επίσης, επισκέπτεται στέγες παιδιών και εφήβων. (περισσότερα…)

Ανακοινωθέν Συναντήσεως των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Οι Μακαριώτατοι και Αγιώτατοι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, ο Αντιοχείας Ιωάννης Ι΄, ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ και ο Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, συναντήθηκαν στις 18 Απριλίου 2019 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ε΄ Κυριακή των Νηστειών στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά Στροβόλου (14 Απριλίου 2019)

Την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, της Οσίας μητρός ημών Μαρίας της Αιγυπτίας, τελέστηκε θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά, Συνοικισμό Κόκκινες Στροβόλου. (περισσότερα…)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος (2019)

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ - ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ  MΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ   Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Οι κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπής εορτάζουν τον Άγιο Γεώργιο (Δευτέρα 29 Απριλίου 2019)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα των κατεχομένων ενοριών και κοινοτήτων εορτάζουμε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και καλούμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα να συμμετάσχει. (περισσότερα…)

Αρχιεπισκοπος Κύπρου: «Εάν αυτοί που θέλουν πρωτοκαθεδρίες, δεν είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για τον λαό, ας παραιτηθούν»

Στον νεόδμητο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Λακατάμια παρέστη σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγ. Βασιλείου, κατά την οποία συλλειτούργησαν μαζί του κληρικοί της αρχιερατικής περιφέρειας. (περισσότερα…)

Με Θεοτοκόφιλη ευλάβεια ψάληκε ο Ακάθιστος Ύμνος στη Λευκωσία

Στον καθεδρικό Ιερό Ναό που τιμάται στη μνήμη του επιστηθίου μαθητού και ηγαπημένου ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην ημικατεχόμενη πρωτεύουσα της Κύπρου, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος κατά την κατανυκτική ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. (περισσότερα…)

Έναρξη εκδηλώσεων για την Πορεία Χριστοδούλας (Πέμπτη 11.04.19)

Άρχισαν την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, οι εκδηλώσεις για την Πορεία Χριστοδούλας, την οποία οργανώνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό στο θέμα του καρκίνου, για συμπαράσταση στους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους και να συλλεγούν εισφορές για υποστήριξη του έργου του, του οποίου κορυφαίο είναι το Ίδρυμα Αροδαφνούσα, το οποίο εδώ και δεκαετίες προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα σε καρκινοπαθείς. (περισσότερα…)