Επαφές / Συναντήσεις

Η χορωδία Κορακιάνας «Σπύρος Σαμάρας» της Κέρκυρας επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο (10 Μαρτίου 2018)

Το πρωί του Σαββάτου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου γέμισε με τις μελωδίες της εκ Κερκύρας ορμωμένης χορωδίας «Σπύρος Σαμάρας», η οποία έψαλε στον Μακαριώτατο το μεγαλυνάριο του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος. Τα μέλη της χορωδία έγιναν δεκτά από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στο Μέγα Συνοδικό της Αρχιεπισκοπής. Την εξ Ελλάδος χορωδία συνόδευσαν μέλη του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια». (περισσότερα…)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με την νέα Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο

Το πρωί της Παρασκευής 9ης Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την νέα πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο κ. Eva Maria Ziegler, η οποία επισκέφθηκε το Μακαριώτατο για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της (Οκτώβριος 2017), ως εκπροσώπου της Αυστρίας στο νησί μας. (περισσότερα…)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με την Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο (8 Μαρτίου 2018)

Το πρωί της Πέμπτης 8ης Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Olsson Vrang και την ειδική σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Margareta Wahlstrom, με τις οποίες αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς κυρίως σχετικά με το εθνικό θέμα και τις τελευταίες εξελίξεις. (περισσότερα…)

Ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού και ο Αρχηγός της Αστυνομίας στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (2 Μαρτίου 2018)

Μετά από τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Κώστας Χαμπιαούρης, θεώρησε σωστό να ξεκινήσει την υπουργική του θητεία στο καθοριστικής σημασίας Υπουργείο της Παιδείας έχοντας μία εκ του σύνεγγυς επικοινωνία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. (περισσότερα…)

Το Δ΄ Γενικό Λύκειο Τρίπολης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Είκοσι πέντε μαθητές και μαθήτριες του Δ΄ Γενικού Λυκείου Τρίπολης επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 2 Μαρτίου 2018 τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το απόγευμα της Πέμπτης 1 Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης μαζί με τη συνοδεία του, το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σελευκείας κ. Εφραίμ, τον Πανοσιολογιώτατο Ηγούμενο της Ι. Μ. Μπαλαμάντ Αρχιμ. Ρωμανό και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Παρθένιο, έφθασε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Συναντήσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με Προκαθημένους και Εκπροσώπους των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας (26 Φεβρουαρίου 2018) Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πατριάρχη Αντιοχείας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου (26 Φεβρουαρίου 2018) Συνάντηση Μακαριωτάτου με τους Μητροπολίτες Μιχαλόβτσε κ. Γεώργιο (Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας), Χόνι κ. Σάββα (Εκκλησία της Γεωργίας) και Βράτσης κ. Γρηγόριο (Εκκλησία της Βουλγαρίας) (27 Φεβρουαρίου 2018)  Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, Αρχιμανδρίτη Ελισσαίο (27 Φεβρουαρίου 2018)  

Συνάντηση του Μακαριωτάτου με την πρέσβειρα των Η.Π.Α. στην Κύπρο κ. Cathleen Doherty (26 Φεβρουαρίου 2018)

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου είχε η πρέσβειρα των Η.Π.Α. στην Κύπρο κ. Cathleen Doherty, στην οποία ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου είχε την ευκαιρία να εκφράσει  συν τοις άλλοις την ανησυχία του για την μέχρι σήμερα στάση της τουρκικής πλευράς σχετικά με τις κατεχόμενες εκκλησίες της Κύπρου, για τις οποίες, όπως είπε, η Εκκλησία Κύπρου είναι πρόθυμη να αναλάβει την συντήρηση και αποκατάσταση. Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Η Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση και γεύμα με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας (Β. Ελλάδος), κ. Ευδοκία Παπαχριστούδη, το μεσημέρι  της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Δεξίωση προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και δείπνο από τον Προέδρο της Δημοκρατίας

Με δεξίωση παρατιθέμενη στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συνεχίστηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. (περισσότερα…)