Επαφές / Συναντήσεις

Επίσκεψη Νίκου Κοτζιά στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συναντήθηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκος Κοτζιάς, λίγες ώρες προτού αναχωρήσει από το νησί. (περισσότερα…)

Τα μέλη της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία είχε, το απόγευμα της Τετάρτης 13ης Φεβρουαρίου, το σύνολο των μελών της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος. Τους νέους διπλωμάτες συνόδευσε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος. (περισσότερα…)

Η Γερόντισσα της Μονής Αγίας Θέκλης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ανάμεσα στους πολλούς επισκέπτες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, κατά την Παρασκευή 18η Ιανουαρίου, ήταν και η σεβαστή Γερόντισσα Κωνσταντία, Καθηγουμένη της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Αγίας Θέκλης -παρά το χωριό Μοσφιλωτή, (περισσότερα…)

Οι πρώτοι τόμοι του φακέλου της Κύπρου στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

            Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου κατέφθασε στις 9.15 το πρωί της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης για να παραδώσει στον Μακαριώτατο τους 4 πρώτους τόμους του φακέλου των τραγικών γεγονότων του 1974 που έγιναν στην Κύπρο. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συνάντηση με την αποχωρούσα Πρέσβειρα των Η.Π.Α.

Το πρωί της Πέμπτης 13ης Δεκεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την αποχωρούσα πρέσβειρα των Η.Π.Α. στην Κύπρο κ. Cathleen Doherty, η οποία ολοκληρώνει τις υπηρεσίες της στο διπλωματικό σώμα των Η.Π.Α. στην Κύπρο. (περισσότερα…)

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουΐκ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το βράδυ της Τρίτης 11ης Δεκεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο ιδιαίτερο γραφείο τού διαμερίσματός του τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ, συνοδευόμενο από τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο. (περισσότερα…)

Επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Τάσου Παπαδόπουλου, η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τη σύζυγο του Βλασία και άλλους συνοδούς επισκέφθηκαν  τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής 9ης Δεκεμβρίου. (περισσότερα…)

Επίσκεψη του Προέδρου της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić στην Ιερά Αρχιεπισκοπή (30 Νοεμβρίου 2018)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου 2018, υποδέχθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić, ο οποίος επισκέφθηκε τη νήσο μας στο πλαίσιο της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας, η οποία φιλοξενήθηκε στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνος, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, με τους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, είχε σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως Βαρσανούφιος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (7 Νοεμβρίου 2018)

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου είχε το πρωί της Τετάρτης 7ης Νοεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Πρωτοσύγκελλος του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Βαρσανούφιος, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Μεγαλόνησο. (περισσότερα…)