Γεγονότα / Δραστηριότητες

Γεύμα στον Υπουργό Παιδείας και εκπαιδευτικούς παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Το καθιερωμένο κατ’ έτος γεύμα προς τον Υπουργό Παιδείας, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, τους Διευθυντές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Επιθεωρητές και Διευθυντές των Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, το μεσημέρι της Τρίτης 15ης Ιανουαρίου 2019 στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Στη συνεστίαση αυτή προσφώνησε καταρχάς ο Μακαριώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό όσο και όλους τους λειτουργούς για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας στα θέματα της Παιδείας του νησιού μας και επισήμανε ότι [...]

Κοπή βασιλόπιτας και ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο

Παρόλο που το σκηνικό του καιρού στη Μεγαλόνησο Κύπρο κατά τις τελευταίες ημέρες συνθέτουν αφενός το κρύο και αφετέρου οι συνεχόμενες και πολύ ευεργετικές βροχές, εντούτοις οι εκδηλώσεις των ενοριών για την έλευση του νέου έτους συνεχίστηκαν κανονικά και αυτή την εβδομάδα. (περισσότερα…)

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στα γραφεία της Αντιπροσωπείας Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας μετέβη σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους για το προσωπικό της Εταιρείας. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς ιεροψάλτες: «Θέλω να αναβιώσει στην Πάφο η λαμπρά ψαλτική περίοδος του 1950»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της γενέτειρας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, η οποία τελεί υπό τη διεύθυνση του αμφοτεροδεξίου περί την βυζαντινή μουσική ιεροψάλτου Χρίστου Καράλη. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής επισπεύθηκε κατά δύο χρόνια.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου τελέστηκε σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2018 αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από το  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο,  με την ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου μας και τη μνήμη του μεγάλου εν ιεράρχαις ουρανοφάντορος Βασιλείου επισκόπου Καισαρείας. (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη συνεστίαση κληρικών της Μητρόπολης Πάφου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής 28ης Δεκεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Πάφου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου St. George στην Πάφο. (περισσότερα…)

Aρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ο τόπος τούτος μάς χρειάζεται»

Με τις σημερινές επισκέψεις σε φυλάκια κοντά στην πράσινη γραμμή, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου στα στρατόπεδά μας με την ευκαιρία των εορτών του δωδεκαημέρου. (περισσότερα…)

Με λαμπρότητα εόρτασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τα Ονομαστήρια του

 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην παλαιά Λευκωσία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ (13 Νοεμβρίου 2018)

Σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2018, η Αποστολική και Παλαίφατη τοπική μας Εκκλησία σεμνύνεται με την ευκαιρία των σεπτών ονομαστηρίων του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄. (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός για τα Ονομαστήρια του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου

  Με την παρουσία πλήθους ιεραρχών, κληρικών και πιστών και με βυζαντινή ιεροπρέπεια, τελέστηκε το εσπέρας της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου 2018, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λευκωσία (περισσότερα…)