Ο Αρχιεπισκοπος

Επίσκεψη Νέου Ύπατου Αρμοστή Αυστραλίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Εκκλησία Κύπρου και την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο επιβεβαίωσαν στη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου (περισσότερα…)

Δέησις διά τήν ἀπελευθέρωσιν τῶν αἰχμαλώτων, τήν ἐπιστροφήν τῶν προσφύγων καί τήν ἐκδίωξιν τῶν εἰσβολέων ἐκ τῆς Νήσου ἡμῶν

†ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καί πάσης Κύπρου Προς το ευσεβές πλήρωμα της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου.   Τέκνα εν Κυρίῳ αγαπητά,             Διανύοντας τη γεμάτη χαρμολύπη και πνευματική περισυλλογή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι σκέψεις μας ευρίσκονται κοντά στις οικογένειες των αγνοουμένων τής τουρκικής εισβολής του 1974 στη νήσο μας, οι οποίες για 45 έτη βαδίζουν την πορεία του μαρτυρικού Γολγοθά, σηκώνοντας τον σταυρό του πόνου και της αγωνίας για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των καρκινοπαθών»

Με τον ακούραστο ποδηλάτη Πέτρο Στυλιανού, πρώην καρκινοπαθή, να καταφθάνει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2019, συνεχίστηκε ο μαραθώνιος αγάπης και προσφοράς προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας. Ο Πέτρος Στυλιανού, πρώην καρκινοπαθής από την Πάφο είναι ασταμάτητος. Μπροστά στη ζωή και στην ελπίδα δε βάζει φρένο. Μπροστά στο μήνυμα για πίστη, αγάπη και δύναμη, το έργο του γιγαντώνεται, με τον ίδιο να μοιάζει και να είναι τεράστιος στα μάτια όλων μας. Έδωσε τη δική του μεγάλη μάχη ζωής με τον καρκίνο και κατάφερε να [...]

Συμπλήρωση 78 ετών ζωής Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄

Με την τέλεση Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, του Σεβ. Μητροπ. Βόστρων κ. Τιμοθέου, του Θεοφ. Επισκόπου Μεσαορίας, των ενδημούντων στην Αρχιεπισκοπή κληρικών και των υπαλλήλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και με τη μετάληψη των Τιμίων Δώρων, εόρτασε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τα 78α γενέθλιά του. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Θέλουμε κι έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζουμε για τους Αγνοουμένους μας»

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ως είθισται, έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 8ης Απριλίου 2019, δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της έναρξης του 34ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων. Στη διάσκεψη, συμμετείχαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, ο Πρόεδρος του Παγκυπρίoυ Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος. Ο Μακαριώτατος με ιδιαίτερη συγκίνηση ανέφερε τα εξής: «Δεν νομίζω ότι κομίζουμε γλαύκας ες Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα δεν θα κουραστούμε ποτέ να μιλούμε πάντοτε για αυτό το ανθρωπιστικό θέμα, που είναι όντως καθαρά ανθρωπιστικό, για [...]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος: Kαι άγγελος εξ ουρανού δεν έσωζε τη ΣΚΤ

«Και άγγελος εξ ουρανού να κατέβαινε δε θα μπορούσε να σωθεί ο Συνεργατισμός», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας στον Active και την εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα» . (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ας εισέλθουμε στο πνευματικό στάδιο χαίροντες και μη σκυθρωπάζοντας»

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 10 Μαρτίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο, το θρησκευτικό μνημόσυνο του ήρωα μαθητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 62 ετών από τη θυσία του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. του 1955-59. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Ἀρχιεπισκοπικὴ Ἐγκύκλιος ἐπὶ τῇ εἰσόδῳ τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς 2019

Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος Επι Τῌ Εισοδῼ της Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2019 + Χρυσόστομος Β΄ Ἐλέῳ Θεοῦ, Ἀρχιεπίσκοπος Νέας Ἰουστινιανῆς καὶ πάσης Κύπρου   Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά, «Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέῳκται· οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε» (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Όσοι νομίζουν ότι έχουν τον Θεό από κοντά, να προσέχουν!

Διανύοντας την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου και μέσα στο κλίμα της προετοιμασίας του πληρώματος της Εκκλησίας για την έναρξη του πνευματικού σταδίου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης νέου Κοιμητηρίου Λευκωσίας (περισσότερα…)