ΛΒ΄ Συνέδριο ΧΕΚΕ με θέμα «Ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία ο Τσαλίκης»

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και η ώρα 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί το ΛΒ Συνέδριο της Χ.Ε.Κ.Ε.,σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς με θέμα: «Ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία ο Τσαλίκης». (περισσότερα…)

Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τα Ψηφιακά Μέσα και την Ορθόδοξη Ποιμαντική, “Ύδωρ Ζων”

  Άρχισε τις εργασίες του στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι, το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για τα Ψηφιακά Μέσα και την Ορθόδοξη Ποιμαντική, "Ύδωρ Ζων" με τίτλο "Η Ψηφιακή Οικουμένη ως χώρος επαν-έκφρασης της Πεντηκοστής και του "ζώντος λόγου" του Αποστόλου Παύλου". Στις τέσσερις ημέρες του Συνεδρίου (18-21 Ιουνίου 2018) θα παρουσιαστούν δεκάδες εργασίες από ορθόδοξους ομιλητές, με στόχο την κατάθεση εμπειριών των διακονητών του Ευαγγελίου στα Ψηφιακά μέσα, για να καταρτιστούν σαφείς ποιμαντικές και τεχνικές κατευθύνσεις στη χρήση τους.  Από την Κύπρο συμμετέχει στο Συνέδριο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, [...]

Την έναρξη του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου στο Μουσείο της Ακρόπολης κήρυξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

«Ήδη από την έναρξη της ενασχόλησής μας με οικολογικά θέματα, υπογραμμίσαμε τη συνάφεια των περιβαλλοντικών και των κοινωνικών προβλημάτων, ως και την ανάγκη να προσεγγίζονται αυτά σε συνάρτηση το ένα με το άλλο και με συνεργασία όλων. (περισσότερα…)

Εκδήλωση με θέμα: «Χριστιανική Τέχνη-Συλλογή Χριστοφόρου»

To βράδυ, της 26ης  Οκτωβρίου, στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς στις Βρυξέλλες, συνδιοργανώθηκε, από το εν λόγω Γραφείο και το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, εκδήλωση παρουσίασης του δίγλωσσου τόμου (ελληνικά & αγγλικά) «Χριστιανική Τέχνη. Συλλογή Χριστοφόρου» με εισαγωγικά κείμενα Νέλλης Κυριαζή. Ο τόμος αυτός εξεδόθη με την ευκαιρία της παρουσίασης της συλλογής αυτής από 10 Μαρτίου έως 12 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Πάφος. Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017». (περισσότερα…)

Επιστημονική Ημερίδα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με θέμα “Ταυτότητα Φύλου” (14 Οκτωβρίου 2017)

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 Ώρα 10:00 π.μ. - 13:00 μ.μ. Κέντρο Μελετών Ι.Μονής Κύκκου, Αρχάγγελος Θα συντονίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος    

Ομιλία με θέμα: “Ξέρεις με τι παίζει το παιδί σου;” (12 Νοεμβρίου 2017)

Οµιλήτρια: Έλενα Αντωνίου, ερευνήτρια Κυριακή, 12 Νοεµβρίου 2017, Ώρα 19:00΄ Αίθουσα Ιδρύµατος “Άγιος Νεκτάριος”, Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, Αγλαντζιά

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «150 χρόνια από τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία» (3-4 Νοεμβρίου 2017)

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ  Α. Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  Β΄ ΣΤΟ Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ. (περισσότερα…)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ»

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 28 Ιουνίου το πρωί οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΓ΄ Παυλείων, που φέτος είχε ως θέμα: «Πόλεμος και ειρήνη κατα τον Απόστολο Παύλο» και διεξήχθη από 26 έως 28 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας. (περισσότερα…)

ΚΓ΄Παύλεια: Έναρξη 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ»

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου στο πλαίσιο των ΚΓ΄Παυλείων ξεκίνησαν οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που φέτος έχει ως θέμα του « ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ» (περισσότερα…)

Διάλεξη με θέμα: “Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης και Οικουμενικό Πατριαρχείο: ο ρόλος και η αποστολή τους” (3 Οκτωβρίου 2016)

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σας προσκαλούν σε ανοικτή συζήτηση με κύριο ομιλητή τον Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο, Ηγούμενο Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα:  (περισσότερα…)