Εκδήλωση με θέμα: «Χριστιανική Τέχνη-Συλλογή Χριστοφόρου»

To βράδυ, της 26ης  Οκτωβρίου, στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κύπρου στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς στις Βρυξέλλες, συνδιοργανώθηκε, από το εν λόγω Γραφείο και το Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, εκδήλωση παρουσίασης του δίγλωσσου τόμου (ελληνικά & αγγλικά) «Χριστιανική Τέχνη. Συλλογή Χριστοφόρου» με εισαγωγικά κείμενα Νέλλης Κυριαζή. Ο τόμος αυτός εξεδόθη με την ευκαιρία της παρουσίασης της συλλογής αυτής από 10 Μαρτίου έως 12 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο εκδηλώσεων «Πάφος. Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017». (περισσότερα…)

Επιστημονική Ημερίδα Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου με θέμα «Ταυτότητα Φύλου» (14 Οκτωβρίου 2017)

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 Ώρα 10:00 π.μ. - 13:00 μ.μ. Κέντρο Μελετών Ι.Μονής Κύκκου, Αρχάγγελος Θα συντονίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος    

Ομιλία με θέμα: «Ξέρεις με τι παίζει το παιδί σου;» (12 Νοεμβρίου 2017)

Οµιλήτρια: Έλενα Αντωνίου, ερευνήτρια Κυριακή, 12 Νοεµβρίου 2017, Ώρα 19:00΄ Αίθουσα Ιδρύµατος “Άγιος Νεκτάριος”, Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, Αγλαντζιά

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «150 χρόνια από τα εγκαίνια του καθολικού της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία» (3-4 Νοεμβρίου 2017)

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ  Α. Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ  Β΄ ΣΤΟ Γ΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ. (περισσότερα…)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ»

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 28 Ιουνίου το πρωί οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΓ΄ Παυλείων, που φέτος είχε ως θέμα: «Πόλεμος και ειρήνη κατα τον Απόστολο Παύλο» και διεξήχθη από 26 έως 28 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας. (περισσότερα…)

ΚΓ΄Παύλεια: Έναρξη 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ»

Την Δευτέρα 26 Ιουνίου στο πλαίσιο των ΚΓ΄Παυλείων ξεκίνησαν οι εργασίες του 23ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που φέτος έχει ως θέμα του « ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ» (περισσότερα…)

Διάλεξη με θέμα: «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης και Οικουμενικό Πατριαρχείο: ο ρόλος και η αποστολή τους» (3 Οκτωβρίου 2016)

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σας προσκαλούν σε ανοικτή συζήτηση με κύριο ομιλητή τον Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο, Ηγούμενο Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα:  (περισσότερα…)

ΚΒ Παύλεια

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι»

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 4 Ιουνίου το πρωί οι εργασίες του 22ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των ΚΒ΄ Παυλείων, που φέτος είχε ως θέμα: «Απόστολος Παύλος και Φιλόσοφοι – 2400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη» και διεξήχθη από 2 έως 4 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.   (περισσότερα…)

Σύναξη Κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας

Την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε Σύναξη των Κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, στο Μέγα Συνοδικό, με ομιλητή τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο Λουκά Γρηγοριάτη με θέμα: "Στοιχεία από την Ποιμαντική του μακαριστού Γέροντος Γεωργίου Καψάνη". Ο π. Λουκάς μίλησε για την σπουδαία μορφή του Γέροντος Γεωργίου, ο οποίος αγάπησε πολύ την Κύπρο. "Ο Γέροντας ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε αληθινά. Η αγάπη ήταν η πηγή της ποιμαντικής του. Ο ίδιος είχε συναίσθηση αυτής της αγάπης που του είχε δώσει ο Θεός. Όταν, με ταπεινότητα, έλεγε στην αδελφότητά μας ότι δεν είχε να μας αφήσει, [...]

Γ΄ Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Γ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος. Στο πλαίσιο του γενικού θέματος περί των αιρέσεων και της παραθρησκείας, πάνω στο οποίο ενημερώνονται οι Κληρικοί μας, ομίλησε πρώτος ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Δρ Θεολογίας, πτ. Φιλοσοφίας, Μοναχός της Ιεράς Μονής Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου Χαλκιδικής, με θέμα "Πτυχές της Νέας Εποχής", αναπτύσσοντας επτά απ΄ αυτές: (περισσότερα…)