Μνήμη του Αγίου Λέοντος, Πάπα Ρώμης (18 Φεβρουαρίου)

Σήμερα η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Λέοντος Πάπα Ρώμης, των Μαρτύρων Δωροθέου και Θεοδούλου, του Οσίου Κοσμά και του Αγίου Νικολάου Πατριάρχου Γεωργίας. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος (17 Φεβρουαρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία στις 17 Φεβρουαρίου εορτάζει ένα ακόμη στρατιωτικό Μάρτυρα. Τον Μεγαλομάρτυρα  Άγιο Θεόδωρο τον Τήρωνα. Προ ημερών, στις 8 Φεβρουαρίου εορτάσαμε τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Αυξιβίου, Επισκόπου Σόλων (17 Φεβρουαρίου)

Σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου είναι η αρχή του Τριωδίου. Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη της Αγίας Μαριάμνης, αδελφής του Αποστόλου Φιλίππου, των Αγίων αυτοκρατόρων Μαρκιανού και Πουλχερίας και του Αγίου Αυξιβίου, επισκόπου Σόλων. (περισσότερα…)

Ιωάννης Πρόδρομος

Μνήμη της Α΄και Β΄εύρεσης της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου (24 Φεβρουαρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία γιορτάζει σήμερα την Πρώτη και Δεύτερη Εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου και Βαπτιστή του Κυρίου. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Φλαβιανού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (16 Φεβρουαρίου)

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Παμφίλου και του Αγίου Φλαβιανού, πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ονησίμου (15 Φεβρουαρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Ονησίμου, του Οσίου Ευσεβίου και του Οσίου Ανθίμου, ο οποίος ασκήτεψε στη νήσο Χίο. (περισσότερα…)

Μνήμη του Οσίου Αυξεντίου (14 Φεβρουαρίου)

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη των Οσίων Αυξεντίου, Αβραάμ και Μάρωνος και των Ιερομαρτύρων Φιλήμονος και Φιλίππου επισκόπων Γάζης. (περισσότερα…)

Μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλλα και Πρισκίλλης (13 Φεβρουαρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αποστόλων Ακύλλα και Πρισκίλλης, του Ευλογίου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, των Οσίων Αβραάμη, Μαρτινιανού και Συμεώνος, κτητόρων της εν Άθω μονής του Χιλανδαρίου. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μελετίου, Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας (12 Φεβρουαρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Μελετίου αρχιεπισκόπου Αντιοχείας, Αντωνίου Β΄ πατριάρχου Κων/πόλεως, των Μαρτύρων Πλωτίνου και Σατορνίνου και του Νεομάρτυρος Χρίστου του Κηπουρού. (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου (11 Φεβρουαρίου)

Η Εκκλησία μας τιμά σήμερα τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου και του Νεομάρτυρος Γεωργίου του Σέρβου. (περισσότερα…)