Μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων (18 Μαρτίου)

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων. Ο Άγιος Κύριλλος καταγόταν από την Παλαιστίνη και έζησε στα Ιεροσόλυμα τον 4ο αιώνα. Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος  και ακολούθως αναδείχθηκε Επίσκοπος Ιεροσολύμων σε διαδοχή του Μαξίμου του Γ'. (περισσότερα…)

Όσιος Αλέξιος

Μνήμη του Οσίου Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού (17 Μαρτίου)

Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, όπως παραμένει στη συνείδηση των πιστών εντός της Εκκλησίας.  (περισσότερα…)

Όσιος Χριστόδουλος

Μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω (16 Μαρτίου)

Σήμερα, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μαρτύρων Σαββίνου, Ιουλιανού και Ρωμανού και του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ο Όσιος Χριστόδουλος, κατά κόσμον Ιωάννης, καταγόταν από τα περίχωρα της Νίκαιας της Βιθυνίας και γεννήθηκε στα χρόνια του Βασιλείου Β΄ του Βουλγαροκτόνου (976-1025). (περισσότερα…)

Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αγαπίου και των συν αυτώ (15 Μαρτίου)

Σήμερα η Αγία μας εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μάρτυρος Αγαπίου και των συν αυτώ. Ο Μάρτυρας Αγάπιος ήταν από τη Γάζα της Παλαιστίνης. Είναι ενδιαφέρον να αναφέρουμε και τους άλλους Χριστιανούς που οδηγήθηκαν κι εκείνοι μαζί του στο μαρτύριο για την αγάπη του Χριστού.  (περισσότερα…)

Άγιος Αριστόβουλος

Μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, Επισκόπου Βρετανίας (15 Μαρτίου)

Σήμερα η Αγία μας εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Αριστοβούλου, επισκόπου Βρετανίας, των Νεομαρτύρων Μανουήλ Κρητός του εν Χίω  και Παρθενίου διακόνου, του εν Διδυμοτείχω.  (περισσότερα…)

Όσιος Βενέδικτος Νουρσίας

Mνήμη του οσίου Βενεδίκτου, Αρχιμανδρίτου Ρώμης (14 Μαρτίου)

Σήμερα, η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη  του Αγίου Ευσχήμονος του Ομολογητού, επισκόπου Λαμψάκου, του Οσίου Βενεδίκτου, αρχιμανδρίτου Ρώμης, και του Μάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη.  (περισσότερα…)

Άγιος Νικήφορος

Ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικηφόρου, Πατριάρχου Κων/πόλεως (13 Μαρτίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Πουπλίου, επισκόπου Αθηνών και του  Ιερομάρτυρος Μαρίου, επισκόπου Σεβαστείας. Επίσης, εορτάζουμε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικηφόρου πατριάρχου Κων/πόλεως. (περισσότερα…)

Συμεών Νέος Θεολόγος

Μνήμη του Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου (12 Μαρτίου)

Σήμερα η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Γρηγορίου, Πάπα Ρώμης του Διαλόγου, Συμεών του νέου Θεολόγου και Θεοφάνους του Ομολογητού.  (περισσότερα…)

Άγιος Σωφρόνιος

Μνήμη του Αγίου Σωφρονίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων (11 Μαρτίου)

Η αγία μας εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Σωφρονίου Πατριάρχου  Ιεροσολύμων και του οσίου Γεωργίου του Σιναΐτου. (περισσότερα…)