Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2018

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και την Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 6, Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Νικολάου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος άγει τα ονομαστήρια του. (περισσότερα…)

Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς (24 Νοεμβρίου 2018)

Μέσα σε κατανυκτική βυζαντινή ιεροπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς, μεταξύ των χωριών Αψιού και Μαθηκολώνη, της επαρχίας Λεμεσού. (περισσότερα…)

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθραίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας, στη Λεμεσό (20-25 Νοεμβρίου 2018)

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, κατόπιν συνεργασίας των Εκκλησιαστικών Επιτροπών Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας, Παναγίας Παλλουριωτίσσης και Παναγίας Χρυσαϊφυλιωτίσσης Αγίας Φυλάξεως (περισσότερα…)

Πατριαρχικό Συλλείτουργο εις μνήμη του Πολιούχου της Μητροπόλεως Λεμεσού

Ανάμεσα στο πολυάριθμο νέφος των Αγίων, στη χορεία των μεγάλων Ιεραρχών που κοσμούν τον πολύφωτο ουρανό του στερεώματος της Εκκλησίας μας, ο πλέον γνωστός, γνωρίζεται και καλείται, με το όνομα «Ελεήμων», ο Ιωάννης της ελεημοσύνης ο επώνυμος.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Εκδήλωση – αφιέρωμα στον λαοφιλή Άγιο, Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, «ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΒΑΛΑΡΗ»

Η εκκλησιαστική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» σας προσκαλεί στην εκδήλωση - αφιέρωμα στον λαοφιλή Άγιο, Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, «ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΒΑΛΑΡΗ». (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Γ’ Επιστημονικό Συνέδριο «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, το πέρασμα από τον 6ο στον 7ο αιώνα»

Με μεγάλη χαρά η Μητρόπολή μας ανακοινώνει την πραγματοποίηση του Γ' Επιστημονικού Συνεδρίου, μέσα στα πλαίσια των εορτασμών του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμωνα.  (περισσότερα…)

Εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Σάββα Λεμεσού (Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018)

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπή και περικαλλούς ιερού ναού Αγίου Σάββα Ύψωνα. (περισσότερα…)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθηγητών Μουσικής για διδασκαλία στη Σχολή Ελληνικής Μουσικής της Ι. Μ. Λεμεσού κατά το σχολικό έτος 2018-19

Από το νέο σχολικό έτος 2018-19, η υπάρχουσα Σχολή Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού διευρύνεται σε Σχολή Ελληνικής Μουσικής, στην οποία, εκτός των ήδη διδασκομένων πεδίων, θα διδάσκονται όλα τα θεωρητικά (στοιχειώδης θεωρία, μουσική ανάγνωση, ανώτερα θεωρητικά, σύνθεση κ.τ.λ.) και οργανικά γνωστικά αντικείμενα (πιάνο, έγχορδα, πνευστά, τραγούδι κ.τ.λ.) της ευρωπαϊκής μουσικής με έμφαση στην έντεχνη νεοελληνική μουσική δημιουργία. Παρακαλούνται οι καθηγητές μουσικής, που ενδιαφέρονται να διδάξουν στη Σχολή κατά το σχολικό έτος 2018-19, να υποβάλλουν αίτηση, όπου θα αναφέρουν την εξειδίκευσή τους και στην οποία θα επισυνάπτονται [...]

Υποδοχή πιστού αντιγράφου Παναγίας Παραμυθίας από τη Μονή Βατοπαιδίου

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης και με τις πρέπουσες τιμές,  κλήρος και λαός υποδέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 18 Μαϊου, πιστό αντίγραφο της Παναγίας Παραμυθίας από την ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην Επισκοπή Αμαθούντος. (περισσότερα…)