Ιερά Μητρόπολις Πάφου

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 19-21 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 19 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Ίννια. Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης στην Πάφο. Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πέγεια.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Πρόσκληση στο Φιλολογικό Μνημόσυνο του Ανδρέα Ν. Μιτσίδη (24 Νοεμβρίου 2017)

Πρόσκληση Η Ιερά Μητρόπολις Πάφου σας προσκαλεί στο Φιλολογικό Μνημόσυνο του Ανδρέα Ν. Μιτσίδη, διατελέσαντος επί σειράν ετών ιδιαιτέρου Γραμματέως του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και επιθεωρητή Θρησκευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.       Ημέρα:            Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017. Ώρα:                6:30μ.μ. Τόπος:             Αίθουσα ‘‘Βασιλικό’’ Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ακροπόλεως, Λευκωσία. Ομιλητής:       Σταύρος Ολύμπιος πρώην Πρόεδρος ΕΕΥ. Χαιρετισμοί:   Θα διαβασθεί χαιρετισμός της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη.                         Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Θα προβληθούν σκηνές από τη ζωή και το έργο του τιμωμένου, φροντίδι Άρη Βικέτου. Διάρκεια εκδήλωσης:  60 λεπτά.   ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΦΟΥ Διεύθυνση: Τ.Θ. 60054, 8100, Πάφος Κύπρος Τηλεφωνικό κέντρο: +357 - 26821000 Τηλεομοιότυπο (fax): +357 - 26943130 Ηλεκτρονικόν Ταχυδρομείον [...]

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 11-14 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 11 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Νέο Χωρίο. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό ναό Παναγίας Γαλατούσης στη Γαλαταριά. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στο Άρσος. (περισσότερα…)

Δηλώσεις του Μητροπολίτου Πάφου για το θέμα των αμβλώσεων

Διαφωνεί αλλά συγχωρεί η εκκλησία της Κύπρου, δηλώνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σχολιάζοντας το θέμα των αμβλώσεων στην Κύπρο το οποίο χαρακτηρίζει ως έγκλημα. Ως εξουσιοδοτούμενος από την Εκκλησιαστική Σύνοδο, ο οποίος είχε διατυπώσει γραπτώς τις θέσεις της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του νομοσχεδίου το 2015, ο Πάφου Γεώργιος δηλώνει ότι θα πρέπει το κράτος να σεβαστεί τη θέση της ισχύουσας θρησκείας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 28 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο, 28 Οκτωβρίου στις 10π.μ. θα προστεί της καθιερωμένης δοξολογίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. (περισσότερα…)

Ομιλία Μητροπολίτη Πάφου κ.Γεώργιου σε συνεστίαση Εκπαιδευτικών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 3 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ομιλία σε συνεστίαση Εκπαιδευτικών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου 3.10.2017 Του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου   Μακαριώτατε, Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι Συνειδητοποιώ ότι δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας μιλώντας σε Εκπαιδευτικούς, με το να υπενθυμίσω ότι η στόχευση του σχολείου είναι διπλή: Η παροχή γνώσεων και η παροχή αγωγής. Το αναφέρω, όμως, για να σας πω ότι με απασχόλησε για μέρες, (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 5-11 Νοεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 5 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στην Τίμη. Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ παρά τον Αναλυόντα. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει κατά τον εσπερινό και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στη Χλώρακα. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 7-9 Οκτωβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος το προσεχές Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στην Κισσούσα. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στα Χολέτρια όπου θα προστεί και του μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Υποδοχή Τίμιας κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος

Η Ιερά Μητρόπολις Πάφου και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αναβαργού ανακοινώνουν ότι την προσεχή Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 5μ.μ. ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, κλήρος και λαός θα υποδεχτούν στην πλατεία μπροστά στον ναό, την κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13 – 18 Οκτωβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Όμοδος. Η ακολουθία θα αρχίσει στις 8μ.μ. της Παρασκευής και αναμένεται να τελειώσει γύρω στις 2π.μ. του Σαββάτου. (περισσότερα…)