Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 16-20 Ιανουαρίου 2019

Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στις 4:30μ.μ., θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός στο πανηγυρίζον ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη Σωτήρα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13 Ιανουαρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων 2019 στην Αγία Νάπα

«…Σήμερον ἡ ἱερὰ καὶ μεγαλόφωνος τῶν Ὀρθοδόξων πανήγυρις ἀγάλλεται. Σήμερον ὁ Δεσπότης πρὸς τὸ βάπτισμα ἐπείγεται, ἵνα ἀναβιβάσῃ πρὸς ὕψος τὸ ἀνθρώπινον. Σήμερον ὁ ἀκλινὴς τῷ ἰδίῳ οἰκέτῃ ὑποκλίνεται, ἵνα ἡμᾶς ἐκ τῆς δουλείας ἐλευθερώσῃ…» (Μ. Αγιασμός Θεοφανείων) Προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, στην παρουσία της εντίμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης, των αρχών της επαρχίας ή εκπροσώπων αυτών, κορυφώθηκαν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, οι επίσημοι εορτασμοί των Αγίων Θεοφανείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Επίκεντρο των εορτασμών, ο [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Δεύτερη διάλεξη Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, η 2η κατά σειρά διάλεξη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 στις 7:00μ.μ (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (1η Ιανουαρίου 2019)

Ανήμερα της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, την ερχόμενη Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ακολουθία Αγίων Θεοφανείων στην Αμμόχωστο

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου η Ομάδα Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» και ο Δήμος Αμμοχωστου, ανακοινώνουν ότι την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα τελεστούν και πάλι οι εορτασμοί των Θεοφανείων στην πόλη της Αμμοχώστου.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 30 Δεκεμβρίου 2018

Την ερχόμενη, Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν και κηρύξουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά, Πρωτ. Σταύρος Σταύρου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα, Πρωτ. Γεώργιος Χατζηαδάμου στον Ιερό Ναό  Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου:Λειτουργίες – Κηρύγματα 23-25 Δεκεμβρίου 2018

Την ερχόμενη, Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα και θα προστεί του ενδεκάτου ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου του Α', των μνημοσύνων των αοιδίμων γερόντων και πατέρων της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Χαρίτωνος, Στεφάνου, Βαρνάβα, Γαβριήλ, Νεκταρίου Μοναχού, των αειμνήστων ιερέων και πάντων όσων διηκόνησαν την ενορία Σωτήρας. Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν και κηρύξουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Διακοπές Χριστουγέννων 2018- Νέο έτος 2019

Ανακοίνωση Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως κατά τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24η, Τρίτη 25η, Τετάρτη 26η Δεκεμβρίου 2018, την Τρίτη 1η και Τετάρτη 2α Ιανουαρίου 2019. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 9 Δεκεμβρίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, 7:30-10:00π.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον κατεχόμενο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια (Δεκέμβριος 2013) από την τέλεση της πρώτης Θείας Λειτουργίας στην κατεχόμενη σήμερα Πόλη της Αμμοχώστου μετά τη Τουρκική εισβολή του 1974, γεγονός που προσδίδει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στον επιτακτικό χρέος μας για αγώνα, δικαίωση και επιστροφή. (περισσότερα…)