Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 11-15 Αυγούστου 2018

Το ερχόμενο Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και θα χειροτονήσει εις πρεσβύτερο το διάκονο της Μητροπόλεώς π. Νικόλαο Παπαντωνίου.   Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και θα προστεί του δεκάτου τρίτου ετησίου μνημοσύνου των Παραλιμνιτών θυμάτων της Αεροπορικής Τραγωδίας της 14ης Αυγούστου 2005. Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν και κηρύξουν ως εξής: Πρωτ. Ευαγόρας Καλλής στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου, Πρωτ. [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ανακοίνωση για Θερινές Διακοπές 2018

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, κατά την περίοδο των διακοπών του Δεκαπενταυγούστου τα γραφεία της θα είναι κλειστά από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018.  Το Γραφείο Εκδόσεως Αδειών Γάμου και Πιστοποιητικών Ελευθερίας τις πιο πάνω ημέρες θα είναι ανοικτό για εξυπηρέτηση του κοινού μόνο την Δευτέρα 13, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018.    Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου  

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 5-6 Αυγούστου 2018

  Την ερχόμενη Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου και θα προστεί του μνημοσύνου των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Πυλιώτης, εκπροσωπών τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου των ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974 Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Πιερή Χρίστου. Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν και κηρύξουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στο εξωκλήσι της [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 29 Ιουλίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα και θα προστεί του 41ου ετήσιου μνημοσύνου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Εθνάρχου Μακαρίου του Γ’ και των ηρώων και πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή του 1974 από τον Δήμο Σωτήρας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Σύσκεψη για ανθρωπιστική βοήθεια των Πυρόπληκτων αδελφών μας στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σήμερα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:30π.μ έλαβε χώρα στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 14 – 20 Ιουλίου 2018

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Δάσους Άχνας (17-7-2018) Εσπερινός   Δευτέρα 16 Ιουλίου: στις 7:00μ.μ ο Πανηγυρικός Εσπερινός. Θεία Λειτουργία  Τρίτη 17 Ιουλίου: 6:30π.μ – 9:30π.μ ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Το πρώτο Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνεται φέτος στο Παραλίμνι

Το πρώτο Χορωδιακό Φεστιβάλ διοργανώνει στις 12 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Παραλιμνίου, η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου «Ανεμόεσσα». (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κώνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 10-11 Ιουνίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος  θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εορτή Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα (10-11 Ιουνίου 2018)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι,  κατά τη φετινή εορτή στην Ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, (Εσπερινό και Θεία Λειτουργία), θα αναχωρήσει λεωφορείο ΔΩΡΕΑΝ από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για μεταφορά όσων πιστών επιθυμούν. (περισσότερα…)

Συνάντηση Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Συνάντηση Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Παραλίμνι, Κύπρος, 4 - 7 Ιουνίου 2018 Η Β΄ συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, από 4 μέχρι 7 Ιουνίου 2018. (περισσότερα…)