Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κώνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 10-11 Ιουνίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος  θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εορτή Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα (10-11 Ιουνίου 2018)

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι,  κατά τη φετινή εορτή στην Ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα στην κατεχόμενη Σαλαμίνα, (Εσπερινό και Θεία Λειτουργία), θα αναχωρήσει λεωφορείο ΔΩΡΕΑΝ από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για μεταφορά όσων πιστών επιθυμούν. (περισσότερα…)

Συνάντηση Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Συνάντηση Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Παραλίμνι, Κύπρος, 4 - 7 Ιουνίου 2018 Η Β΄ συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, από 4 μέχρι 7 Ιουνίου 2018. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 2 – 3 Ιουνίου 2018

Το ερχόμενο Σαββάτο 2 Ιουνίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πρόσφατα αναστηλωμένο ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο κατεχόμενο Λευκόνοικο. Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 8:00π.μ και θα τελειώσει γύρω στις 10:00π.μ (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Έγκριση αιτήματος για Θεία Λειτουργία στον ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, μετά από επίμονες προσπάθειες προς τις κατοχικές αρχές μέσω των Η.Ε., έχει δοθεί η σχετική άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας το Σαββάτο 2 Ιουνίου 2018 στον πρόσφατα αναστηλωμένο ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 20-21 Μαΐου 2018

Το ερχόμενο Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 7:30μ.μ θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Παραλίμνι (Golden Coast) με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού. Την επομένη, Κυριακή 20 Μαΐου 2018, θα τελεστεί Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στο εξωκλήσι 6:30 – 9:15π.μ. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 27-28 Μαΐου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή της Πεντηκοστής, 27 Μαΐου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού για την εορτή του Αγίου Πνεύματος και θα αναγνώσει τις ευχές της Γονυκλισίας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 11-17 Μαΐου 2018

Την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, στις 7:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού στο πανηγυρίζον ξωκλήσι του Αγίου Επιφανίου στο Λιοπέτρι. Στο εξωκλήσι θα βρίσκονται για προσκύνηση (7:00π.μ-10:00μ.μ) η τιμία κάρα του Αγίου Επιφανίου και το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.   Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σαββάτο, 12 Μαΐου 2018, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στο πανηγυρίζον ξωκλήσι του Αγίου Επιφανίου στην Αγία Νάπα. Στο εξωκλήσι  θα βρίσκονται για προσκύνηση (7:00π.μ-10:00μ.μ) η τιμία κάρα του Αγίου Επιφανίου και το ιερό λείψανο της Αγίας [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας (Κυριακή 29 Απριλίου 2018)

Ανακοινώνεται ότι, την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου 2018, θα τελεστεί Όρθρος και θεία λειτουργία (6:30-9:15 π.μ.). στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 22-23 Απριλίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)