Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Νοεμβρίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Πρόσκληση στην εκδήλωση «Πρόσφυγες και Άγιος Δημητριανός»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άχνας και ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας- Αρχαγγέλου Μιχαήλ  Δάσους Άχνας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Πρόσφυγες και Άγιος Δημητριανός», που θα γίνει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εθνικό-φιλολογικό Μνημόσυνο Φώτη Πίττα στη γενέτειρά του Φρέναρος

Την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Φρέναρος, το 60ο ετήσιο εθνικό-φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα δασκάλου Φώτη Πίττα ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 2 Σεπτεμβρίου 1958 στην ηρωική μάχη του Αχυρώνα Λιοπετρίου μαζί με τους Ανδρέα Κάρυο, Ηλία Παπακυριακού και Χρήστο Σαμάρα. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στον κατεχόμενο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειού Αμμοχώστου

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας το Σαββάτο, 3 Νοεμβρίου 2018, 7:30π.μ-10:00π.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη κοινότητα Πραστειού Αμμοχώστου, αυτό έχει εγκριθεί. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 25-28 Οκτωβρίου 2018

Την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, στις 6:30μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει της ακολουθίας του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου. Την επομένη, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο ιερό ναό. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Σεργίου και Βάκχου στην ομώνυμη κατεχόμενη κοινότητα

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 7:30π.μ-10:00π.μ στον Ιερό Ναό των Αγίων Σεργίου και Βάκχου στην ομώνυμη κατεχόμενη κοινότητα Αγίων Σεργίου και Βάκχου Αμμοχώστου, αυτό έχει εγκριθεί. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στον ναό του Αποστόλου Λουκά στην κατεχόμενη κοινότητα Σπαθαρικού

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας το Σαββάτο, 13 Οκτωβρίου 2018, στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Λουκά στην κατεχόμενη κοινότητα Σπαθαρικού, αυτό έχει εγκριθεί. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 14 Οκτωβρίου 2018

Την ερχόμενη Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας κυρού Μιχαήλ και του μακαριστού Οικονόμου π. Χαράλαμπου Νικολάου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην κατεχόμενη κοινότητα Μηλιάς Αμμοχώστου

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές, για τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στην κατεχόμενη κοινότητα Μηλιά Αμμοχώστου, αυτό έχει εγκριθεί. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου 8ος κύκλος διαλέξεων

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνουν την έναρξη του όγδοου κύκλου διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου.   (περισσότερα…)