Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24 Φεβρουαρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας στη Λεμεσό  και θα προστεί του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17 Φεβρουαρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου  και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου των κεκοιμημένων μελών του Κηπουρικού Συλλόγου Παραλιμνίου Μακάριος ο Γ’. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 15-17 Φεβρουαρίου 2019

Η Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα παρά τω χωριώ Αυγόρου ανακοινώνει ότι, με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανθίμου που βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κώνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 10 Φεβρουαρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος,θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας και θα προστεί του ετήσιου μνημοσύνου των ηρώων Δημητράκη Χριστοδούλου Στυλιανού Λένα και Σωτήρη Τσαγγάρη. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του Πρωτοπρεσβυτέρου Χρυσόστομου Κωνσταντίνου

Την ερχόμενη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας και θα προστεί του μνημοσύνου του ήρωα Δημητράκη Χριστοδούλου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 1-3 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα Συνοικισμού Δερύνειας ανακοινώνει ότι, την ερχόμενη Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, στις 5:00μ.μ θα τελεστεί ο Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Την επομένη, Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2019, 6:30-9:00π.μ θα τελεστεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 27 Ιανουαρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λάβει μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λάρνακος, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Λειψάνων τoυ Αγίου Ιωάννου τoυ Χρυσοστόμου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 16-20 Ιανουαρίου 2019

Την ερχόμενη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στις 4:30μ.μ., θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός στο πανηγυρίζον ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη Σωτήρα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου και του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 13 Ιανουαρίου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων 2019 στην Αγία Νάπα

«…Σήμερον ἡ ἱερὰ καὶ μεγαλόφωνος τῶν Ὀρθοδόξων πανήγυρις ἀγάλλεται. Σήμερον ὁ Δεσπότης πρὸς τὸ βάπτισμα ἐπείγεται, ἵνα ἀναβιβάσῃ πρὸς ὕψος τὸ ἀνθρώπινον. Σήμερον ὁ ἀκλινὴς τῷ ἰδίῳ οἰκέτῃ ὑποκλίνεται, ἵνα ἡμᾶς ἐκ τῆς δουλείας ἐλευθερώσῃ…» (Μ. Αγιασμός Θεοφανείων) Προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, στην παρουσία της εντίμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης, των αρχών της επαρχίας ή εκπροσώπων αυτών, κορυφώθηκαν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019, οι επίσημοι εορτασμοί των Αγίων Θεοφανείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Επίκεντρο των εορτασμών, ο [...]