Ι.Μ. Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Μεταφορά ιερών λειψάνων στην Ιερά Μονή Αγίου Κενδέα

Με την ευκαιρία των αγίων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα από αύριο Τετάρτη των Βαΐων, 17 Απριλίου 2019 μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 12-14 Απριλίου 2019

Την ερχόμενη Ε΄ Παρασκευή των Νηστειών, 12 Απριλίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 5-7 Απριλίου 2019

Την ερχόμενη Δ΄ Παρασκευή των Νηστειών, 5 Απριλίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λιοπετρίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 29 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2019

Την ερχόμενη Γ΄ Παρασκευή των Νηστειών, 29 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Συνοικισμού Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 22-25 Μαρτίου 2019

Την ερχόμενη Β΄ Παρασκευή των Νηστειών, 22 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος στη Σωτήρα. (περισσότερα…)

Επαρχιακή Ημερίδα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων Αμμοχώστου (18 Μαρτίου 2019)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, για 4η συνεχόμενη χρονιά η Επαρχιακή Ημερίδα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων Αμμοχώστου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων, το οποίο οργανώνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, υπό την καθοδήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εκδήλωση προς τιμή της Παναγίας

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι "Παρά τη Λίμνη", στα πλαίσια των εορτασμών για τα 30 χρόνια δημιουργίας του, παρουσιάζει την εκδήλωση προς τιμή της Παναγίας: "Σε Σένα Παναγιά, Γλυκιά μας Μάνα" Σάββατο 23 Μαρτίου, ώρα 8:15μμ Αμφιθέατρο "Xenion", Παραλίμνι Είσοδος: 5€ Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από Κύπρο, Νησιά, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Συμμετέχουν: Πολιτιστικό Εργαστήρι  "Παρά τη Λίμνη"   Χορωδία Μελιζόνα Δήμου Παραλιμνίου Μουσικοί: Γιώργος Λάμπρου - Βιολί Μιχάλης Κυπριανού - Κλαρίνο, Γκάιντα, Τσαμπούνα Χαράλαμπος Παντελή - Λαούτο Φίλιππος Δημητρίου - Κρουστά Κωνσταντίνα Ξενοφώντος - Τραγούδι Αφήγηση Χαρά Παναγοπούλου Γιώργος Χατζηγιώργης Υμνωδοί: Δανιήλ Πογιατζιής Σεραπίων Θεμιστοκλέους Παντελής Παπαντωνίου Χαράλαμπος Χατζηανδρέας Πανίκος Τοκαρή Νεκτάριος Θεμιστοκλέους Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου Στηρίζουν: Δήμος Παραλιμνίου Ιερά Μητρόπολις [...]

Ιερά Μηρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Τρεις ακολουθίες των Χαιρετισμών στη Σωτήρα Αμμοχώστου

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στη Σωτήρα Αμμοχώστου θα τελείται ως εξής: (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 15-17 Μαρτίου 2019

Την ερχόμενη A΄ Παρασκευή των Νηστειών, 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου και θα αναγνώσει την Α΄ Στάση αυτών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Ενημέρωση για μοναχή από Μονή παλαιού ημερολογίου

Προς ενημέρωση των πιστών πληροφορούμε ότι, μοναχή από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αβδελερού Λάρνακος, βρίσκεται στο Παραλίμνι και ενδεχομένως να έχει ήδη ή θα μεταβεί και σε άλλες κοινότητες, επισκεπτόμενη οικίες και άλλους δημόσιους χώρους πωλώντας διάφορα προϊόντα. (περισσότερα…)