Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Διάλεξη με τίτλο : To Bυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής της Δρος Ουρανίας Περδίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Σπίτι της Κύπρου και το Βυζαντινό Μουσείο Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής διοργανώνουν την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 διάλεξη στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, 10557 Αθήνα, τηλ. 2103734934, email: [email protected]) με τίτλο: Το Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής της Δρος Ουρανίας Περδίκη, υπεύθυνης του Μουσείου. Η διάλεξη έχει ως στόχο την παρουσίαση του νεόδμητου Βυζαντινού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στο χωριό Επισκοπειό, το οποίο βρίσκεται [...]

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς (5 Οκτωβρίου 2018)

Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στις 8:00 το βράδυ, θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην  Πάνω Δευτερά, η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ από την ομώνυμη Ιερά Μονή στην Εύβοια.  Μετά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας, θα ακολουθήσει Αγρυπνία, στην οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ, Γέροντα Γαβριήλ. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό του Αγίου Γεωργίου μέχρι τις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018.   Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου

Τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, εορτή του Οσίου Ησαΐου του κτήτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής και ώρα 6:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος (περισσότερα…)

Έλευση Ιεράς Εικόνος Πανάγιας Ελαιωνίτισσας από τα Ιεροσόλυμα και της Τίμιας Κάρας της Αγίας Ενδοδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ   ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΑΙΩΝΙΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ   Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει, ότι θα μεταφερθεί στην Κύπρο, από τα Ιεροσόλυμα η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ελαιωνίτισσας και από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας η Τιμία Κάρα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. (περισσότερα…)

Ιερά Μονή Αγ. Ηρακλειδίου (γυναικεία)

Πλησίον τῆς κοινότητος Πολιτικόν τῆς ἐπαρχίας Λευκωσίας Κοινόβιον. Πανηγυρίζει τήν 17ην Σεπτεμβρίου (Ἁγ. Ἡρακλειδίου ἐπισκόπου Ταμασοῦ). ῾Ηγουμένη· Προδρόμη Μοναχή. Σύμβουλοι: Μοναχαὶ Ξένη καὶ Θεοφίλη. Μοναχαί: Θεοδούλη, Γρηγορία, Κλεονίκη, Συνεσία, Ξένη, Ἡρακλειδία, Προσδόκη, Μεθοδία, Σεβαστιανή, Εὐπραξία, Χριστίνα, Θεοφίλη, Ἄννα, Ἀνυσία, Συγκλητική, Φιλοθέη, Χρυσοστόμη, Ἐμμέλεια, Εὐστολία, Καταφυγή, Ἀρίστη, Χαριθέα, Ἀντωνία, Παϊσία, Ἰωσηφία, Βηθλεέμ, Θεοφανώ, Ὑπομονή, Χριστονύμφη, Μακαρία, Σιλουανή, Εἰρήνη, Νεκταρία, Πορφυρία, Ἐφραιμία καὶ Σωφρονία. Δόκιμος μοναχή: Εὐφροσύνη Τηλ.: 22623950, τηλεομ.: 22624176. ᾿Εφημέριος: Ἀρχιμ. Σωφρόνιος Βαρντικίδης (τηλ. 99244369) καὶ Οἰκον. Βασίλειος Μεσαρίτης (τηλ: 99510868). Διεὐθυνσις: 2648 Λευκωσία. ********************************************* Ι.Μ. Ἁγίου Ἡρακλειδίου 1. Ἡ Μονὴ δέχεται επισκέπτες: α) Κύπριους (ἄτομα καὶ ὀργανωμένα σύνολα, σχολεία [...]

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Μαυροκορδάτου

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής μετά θλίψεως αναγγέλει την προς Κύριον εκδημίαν του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντiνου Μαυροκορδατου, εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί μεθαύριο Παρασκευή, 3 Αυγούστου, και ώρα 5.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα (μεγάλη Εκκλησία). Το ιερό σκήνωμα του εκλίποντος ιερέως θα ευρίσκεται στην Εκκλησία από τις 3 η ώρα και θα εκτεθεί σε προσκύνημα μέχρι και την έναρξη της Νεκρωσίμου Ακολουθίας. (περισσότερα…)

Άμεση κινητοποίηση για στήριξη των πυρόπληκτων της Ελλάδος από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής Κύπρου

Ήδη από χθες, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, ο Ποδηλατικός Όμιλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής «Άγιος Μνάσων» επιχειρεί σε όλη την περιφέρεια της επαρχίας Λευκωσίας να μαζέψει κουβέρτες και ξηρά τροφή.  (περισσότερα…)

Έλευση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ελαιωνιτίσσας από τα Ιεροσόλυμα και της Τιμίας Κάρας της Αγίας Ενδοδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης απο την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ   ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΑΙΩΝΙΤΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΝΔΟΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 25-26 Ιουλίου 2018

Την Τετάρτη, 25 Ιουλίου, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες. (περισσότερα…)

Κράτος Τοπικές Αρχές και Εκκλησιά μαζί με το Κενθέα ενάντια στις εξαρτήσεις

Στο Αρεδιού Ιδρύεται ο Σταθμός Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Άγιος Γεώργιος Ταμασέων» Στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής στην παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη, εκπροσώπων συμμετεχόντων  Κοινοτήτων  και του ΚΕΝΘΕΑ, εγκαινιάστηκε ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ, «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΜΑΣΕΩΝ». (περισσότερα…)