Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργία Πανιερωτάτου – Εθνικό Μνημόσυνο

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό και θα προστεί του Εθνικού Μνημοσύνου του ήρωα του Απελευθερωτικού (περισσότερα…)

Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Στην επαρχία Λευκωσίας, παρά το τσουχτερό κρύο και τις ασταμάτητες βροχές, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον έπαρχο Λευκωσίας κ. Μάριο Παναγίδη και αρκετούς τολμηρούς πιστούς, κληρικούς και λαϊκούς, τέλεσε την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στο υπερχειλισμένο φράγμα της Κλήρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Tελετή εγκαίνιων του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου «Αγιόνησος»

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στη τελετή εγκαίνιων του εκκλησιαστικού βιβλιοπωλείου «Αγιόνησος», που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. Συμμετοχή στα εγκαίνια μας θα έχει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος, με έκθεση χριστιανικού και παιδικού βιβλίου καθώς και εκκλησιαστικών ειδών και υφασμάτων. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Δημόσια ευχαριστία στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Tο Συνοδικό Γραφείο Ανθρωπιστικών Θεμάτων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η οποία συνέβαλε πολύ σημαντικά στην απόκτηση εκ μέρους της Εκκλησίας τηλεκαρτών, τις οποίες από κοινού θα προσφέρουν σε όλους τους τροφίμους των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Νοεμβρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ  κ. ΒΑΡΝΑΒΑ Την ερχόμενη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τόχνης. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 18 Νοεμβρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Την ερχόμενη Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αποστόλου Λουκά στο Παλαιχώρι. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος θα προστεί Εθνικού Μνημοσύνου του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 Κυριάκου Μάτση. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 28 Οκτωβρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ Την ερχόμενη Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει και θα προστεί της Δοξολογίας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στους Εργάτες. Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος θα δεχθεί το χαιρετισμό Παρέλασης, στην οποία θα λάβουν μέρος μαθητές και μέλη άλλων οργανωμένων Συνόλων της περιοχής. (περισσότερα…)

Διάλεξη με τίτλο : To Bυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής της Δρος Ουρανίας Περδίκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Σπίτι της Κύπρου και το Βυζαντινό Μουσείο Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής διοργανώνουν την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00 διάλεξη στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, 10557 Αθήνα, τηλ. 2103734934, email: [email protected]) με τίτλο: Το Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής της Δρος Ουρανίας Περδίκη, υπεύθυνης του Μουσείου. Η διάλεξη έχει ως στόχο την παρουσίαση του νεόδμητου Βυζαντινού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στο χωριό Επισκοπειό, το οποίο βρίσκεται [...]

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς (5 Οκτωβρίου 2018)

Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στις 8:00 το βράδυ, θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην  Πάνω Δευτερά, η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ από την ομώνυμη Ιερά Μονή στην Εύβοια.  Μετά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας, θα ακολουθήσει Αγρυπνία, στην οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ, Γέροντα Γαβριήλ. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στο Ναό του Αγίου Γεωργίου μέχρι τις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018.   Διαβάστε το πρόγραμμα εδώ

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου

Τη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, εορτή του Οσίου Ησαΐου του κτήτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής και ώρα 6:00 μ.μ., ο Πανιερώτατος (περισσότερα…)