Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Α΄ Στάση Χαιρετισμών (23 Φεβρουαρίου 2018)

XΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑXΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ- Α' ΣΤΆΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΏΝ Την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Χαιρετισμών, θα αναγνώσει την Α' Στάση και θα κηρύξει στον ιερό ναό Παναγίας Καθολικής στη Ψημολόφου.  (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17-18 Φεβρουαρίου 2018

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μεθαύριο Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου,  το πρωί θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Κοινότητα Άγίου Θεοδώρου Λάρνακος. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 11Φεβρουαρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Μεθαύριο Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, το πρωί, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Προκοπίου του Μετοχίου Κύκκου (περισσότερα…)

Έλευση Ιερού Λειψάνου Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

  ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει ότι θα μεταφερθεί στην Κύπρο, από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, το ιερό Λείψανο του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, του Προστάτου των Καρκινοπαθών. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 27 Ιανουαρίου 2018

Το ερχόμενο Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Δημητριανού στα Πέρα Ορεινής. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος θα χειροτονήσει σε Διάκονο τον μοναχό Δημητριανό (κατά κόσμον Χαράλαμπο Πέτσα). (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 14 Ιανουαρίου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Την ερχόμενη Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό και θα προστεί Εθνικού Μνημοσύνου του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24-31 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την ερχόμενη Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Πάνω Λακατάμεια και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού των Χριστουγέννων και θα κηρύξει στον ιερό ναό του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Τη Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου, ημέρα των Χριστουγέννων, ο Πανιερώτατος θα συλλειτουργήσει με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά. Την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Στεφάνου, [...]

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργία – Χοροστασία Πανιερωτάτου και Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Την ερχόμενη Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση Ιερού Λειψάνου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης από το Σινά από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης (20 Δεκεμβρίου 2017)

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής ανακοινώνει ότι θα μεταφερθεί στην Κύπρο, από το Σινά, από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης, το ιερό Λείψανο της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Η επίσημη υποδοχή του ιερού Λειψάνου θα γίνει την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5.00 μ.μ., μπροστά από το Μέγαρο των Κοινοτικών Συμβουλίων στην Πάνω Δευτερά από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.  Το Ιερό Λείψανο θα μεταφέρει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός. Στη συνέχεια, εν πομπή, θα μεταφερθεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου [...]

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Θεία Λειτουργία με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα (19 Νοεμβρίου 2017)

  Την Κυριακή,19 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στη Λακατάμεια, ανάμεσα στους εκκλησιαζομένους παρευρίσκονταν άτομα με προβλήματα ακοής. Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, για πρώτη φορά τελέστηκε η Θεία Λειτουργία με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα. (περισσότερα…)