Μητροπολεις

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 25 Αυγούστου 2019

Την ερχόμενη Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019,  οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως θα λειτουργήσουν ή και κηρύξουν ως εξής: Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην κατεχόμενη κοινότητα Γύψου (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24- 30 Αυγούστου 2019

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 25 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Θωμά στον Απόστολο Θωμά, όπου θα προστεί του εθνικού μνημοσύνου των ηρώων της κοινότητας Επτακώμης και θα αναπεμφθεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων της. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2019

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου Μέσα Γειτονιάς με την ευκαιρία της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 8μμ, θα τελεσθεί  αγρυπνία. Της αγρυπνίας θα προηγηθεί η υποδοχή της αγίας εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.  Από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά που είναι το Σάββατο 24 Αυγούστου θα τελεσθούν οι ακόλουθες ακολουθίες. σήμερα [...]

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία Τιμίου Προδρόμου στην κατεχόμενη Γύψου (25-08-2019)

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε μέσω των Ηνωμένων Εθνών στις κατοχικές αρχές,  για τέλεση της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην κατεχόμενη κοινότητα Γύψου, αυτό έχει εγκριθεί. (περισσότερα…)

Μόρφου Νεόφυτος: Ἡ πίστη διώχνει τὸν φόβο

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴν ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία τὴν Κυριακὴ Θ΄ Ματθαίου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Παναγίας Ἰαματικῆς στὸ χωριὸ Λεμύθου τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (18.8.2019). (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Εσπερινός Γενεθλίου της Θεοτόκου-Πανήγυρη της Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Χρυσοσπηλιωτίσσης – Κάτω Βαρωσίων και όλα τα οργανωμένα σύνολα των Κάτω Βαρωσίων Αμμοχώστου και το σωματείο Μηλιάς Αμμοχώστου (περισσότερα…)

Μόρφου Νεόφυτος: Τὸ Θεοδόχο σῶμα τῆς Παναγίας μας

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, ποὺ τελέσθηκε στὴν πανηγυρίζουσα ἱερὰ μονὴ Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας στὸ χωριὸ Κούρδαλι τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (15.8.2019). (περισσότερα…)

Πανηγυρικὴ θεία Λειτουργία στὸν Ἅγιο Μάμα Μόρφου

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

Ὁλοκληρώθηκαν μὲ τὴ βοήθεια καὶ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ οἱ νηστεῖες καὶ οἱ παρακλήσεις πρὸς τὴν Ὑπεραγία Θεοτόκο. Ἂς κρατήσουμε ὅμως τὸ βλέμμα μας στραμμένο στὴ χάρη της. (περισσότερα…)

Το ψηφιδωτό που εικονίζει το αποστολικό κήρυγμα στην Πάφο το 46μΧ

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Λειτουργίες – Κηρύγματα 17-19 Αυγούστου 2019

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 18 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Φοινί. (περισσότερα…)

Εκκλησία και Πολιτεία τίμησαν τους πεσόντες του Αυγούστου 1964 στις μάχες της Τηλλυρίας

55 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που η κατοχική Τουρκία κατέστρεψε την περιοχή της Τηλλυρίας με τον άνανδρο βομβαρδισμό αμάχων από την τουρκική αεροπορία, σημαδεύοντας την ιστορία της με μια ακόμη σελίδα ντροπής, με ένα ακόμη έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. (περισσότερα…)