Εορτολόγιο 2019 Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Εκκλησιαστικών Επιτροπών Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Εορτολόγιο 2019 Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (Εκκλησιαστικών Επιτροπών Διαμερίσματος Μεσαορίας)

Δεν υπάρχει Χάρτης

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 26/12/2018 - 26/01/2019
Ολοήμερο

Κατηγορίες Δεν υπάρχουν Κατηγορίες


Οι εκκλησιαστικές Επιτροπές του (Διαμερίσματος Μεσαορίας) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κυκλοφορούν το Εορτολόγιο 2019. Το Εορτολόγιο είναι αφιερωμένο στους 5 Αγίους Επισκόπους Χύτρων (Κυθρέας) και στα ασκητήρια της ευρύτερης περιοχής της Κυθρέας. Οι 5 αυτοί Επίσκοποι έζησαν από τις αρχές του 4ου μ.Χ. αιώνα, με πρώτο από αυτούς τον Ομολογητή Πάππο, που χειροτονήθηκε πρώτος Επίσκοπος Χύτρων το 309 μ.Χ., τον Άγιο Αθανάσιο διάδοχο του Αγίου Πάππου, τον Άγιο Φωτεινό, ο οποίος συμμετέσχε στην Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο (451 μ.Χ.), τον Άγιο Σπυρίδωνα, ο οποίος συμμετέσχε στην Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο, και τον Άγιο Δημητριανό, ο οποίος όταν αιχμαλωτίστηκε το ποίμνιό του από Άραβες επιδρομείς, ακολούθησε το ποίμνιό του μέχρι τη Βαγδάτη και φρόντισε για την απελευθέρωσή του ποιμνίου του.

Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετά ασκητήρια, τόσο στις πεδινές περιοχές όσο κυρίως στις ορεινές περιοχές και την Καρπασία, δηλαδή κυρίως σε περιοχές όπου οι ασκητές μπορούσαν να ζήσουν όσο το δυνατό περισσότερο απομονωμένοι από τον κόσμο.

Το Εορτολόγιο περιλαμβάνει χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, Προέδρου των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, πληροφορίες για τη διοικητική οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και κοσμείται από φωτογραφίες Ιερών Ναών και κειμηλίων της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Πρόκειται για καλαίσθητη έκδοση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο τηλέφωνο 22554611.

Share this post