Οι Κυθρεώτες και όλοι οι εκτοπισμένοι της ευρύτερης περιοχής της Κυθρέας εορτάζουν τον Ιεράρχη των Προσφύγων, Άγιο Δημητριανό Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2018)

Οι Κυθρεώτες και όλοι οι εκτοπισμένοι της ευρύτερης περιοχής της Κυθρέας εορτάζουν τον Ιεράρχη των Προσφύγων, Άγιο Δημητριανό Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2018)

Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 05/11/2018 - 06/11/2018
Ολοήμερο

Τοποθεσίας
Ιερό Ναό Παναγίας παλλουριωτίσσης

Κατηγορίες


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Παναγίας Χαρδακιωτίσσης, καθώς  και όλες οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές των Ενοριών της Κυθρέας και των περιχώρων, σε συνεργασία με το Δήμο Κυθρέας, το Σωματείο «Οι Χύτροι»και όλα τα οργανωμένα σύνολα της περιοχής, προσκαλούν τους πιστούς στον εορτασμό του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθρέας, του Αγίου των προσφύγων.

Το Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ώρα 4:30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας παλλουριωτίσσης, όπου  φυλάσσονται τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητριανού και η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Χαρδακιωτίσσης.

Του Εσπερινού θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Τον πανηγυρικό της Εορτής θα εκφωνήσει ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος Χαρδακιωτίσσης κ. Στυλιανός Πετάσης, Ταξίαρχος ε.α.

Στο τέλος του Εσπερινού θα γίνει λιτάνευση του Εικονίσματος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητριανού, καθώς και της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας Χαρδακιωτίσσης.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θείας Λειτουργία προϊσταμένου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον ίδιο ιερό ναό.

Στο τέλος του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα αναπευθεί Δέησης υπέρ υγείας πάντων των εκτοπισμένων, υπέρ ανεύρεσης των αγνοουμένων μας και ταχείας επάνοδο όλων των εκτοπισμένων στις εστίες τους.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για την Εκκλησιαστική Παναγίας Χαρδακιωτίσσης

5607

Share this post