Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του Ηγουμένου Γαβριήλ στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα (1 Δεκεμβρίου 2018)

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του Ηγουμένου Γαβριήλ στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα (1 Δεκεμβρίου 2018)

 Το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος λειτούργησε και κήρυξη στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Ιωάννη.

Επίσης,  στη Θεία Λειτουργία συμμετέσχαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Βασιλείου και π. Πέτρος Παπαϊωάννου, καθώς και οι Διάκονοι π. Μιχαήλ Νικολάου, Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και π. Ανδρέας Ματέι. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε το 5o ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτου Γαβριήλ († 5 Δεκεμβρίου 2013).

Στον εκκλησιασμό συμμετέσχαν προσκυνητές από διάφορα μέρη της Κύπρου. Όλοι είχαν κάτι να ζητήσουν για την προσωπική και οικογενειακή τους προκοπή τον Άγιο και Πανεύμφημο Απόστολο Ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου. Ζήτησαν τη βοήθεια του Αποστόλου Βαρνάβα για την νεολαία της πατρίδας μας και για κάθε άνθρωπο που θέλει την ευλογία και τη δύναμη του Θεού στη ζωή και την εκπλήρωση κάθε ευγενικού πόθου.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας βαθιά συγκινημένος, ενθυμούμενος και τους εκκλησιασμούς με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου και τη φιλοξενία του Καθηγουμένου Γαβριήλ, μίλησε στο εκκλησίασμα για την ανάγκη πνευματικής εγρήγορσης από τον κάθε Χριστιανό από όπου κι αν διακονεί, εργάζεται και δημιουργεί. Αυτή η διάθεση για  εγρήγορση έρχεται ως πρόσκληση και ευλογία αυτές τις ημέρες που πορευόμαστε για τη Μητρόπολη των εορτών τα Χριστούγεννα.

Ο Μεσαορίας Γρηγόριος επισήμανε ότι ο Χριστιανός ζει καθημερινά την φιλανθρωπία του Θεού, κατεξοχήν με τη συμμετοχή του στη Λατρεία της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα με τη μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων. Όμως έρχεται και ημερολογιακά η εορτή των Χριστουγέννων ως ευκαιρία εγρήγορσης και αξιοποίησης των χαρισμάτων που το Άγιο Πνεύμα χαρίζει στον  κάθε άνθρωπο.

Ο Χριστιανός ζει καθημερινά, υπογράμμισε ο Μεσαορίας Γρηγόριος, το θαύμα της σάρκωσης του Λόγου του Θεού. Το «παιδίον το νέον ο προαιώνων Θεός», είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου και Αγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και ευχαρίστησε τον Άγιο Ηγούμενο για τη φιλοξενία.

Να σημειωθεί ότι Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος Ιωάννης θα προστεί του επίσημου ετήσιου μνημοσύνου του προκατόχου του Καθηγουμένου Γαβριήλ την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, στο Μετόχιο της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στον Άγιο Αντώνιο στην παλαιά Λευκωσία.

 

Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου


Το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου 2018, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Ιωάννη.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post