Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας (9-10 Φεβρουαρίου 2019)

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους από τους εκτοπισμένους του Νέου χωριού Κυθρέας (9-10 Φεβρουαρίου 2019)

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΝΕΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΥΘΡΕΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλ. Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας σε συνεργασία με την Εκκλ. Επιτροπή του Παρεκκλησίου Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κοινότητας εορτάζουν τον Άγιο Χαράλαμπο και μαζί τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Θεόδωρο τον Στατηλάτη.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 4.45 το απόγευμα θα τελεστεί, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους Νέου Χωριού Κυθρέας στην Αγλαντζιά, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Το πρωί της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα ιερό Ναό. Θα λειτουργήσει και κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής π. Τριφύλλιος Ονησιφόρου.

Καλούνται οι εκτοπισμένοι του Νέου Χωρίου Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και όσοι πιστοί τιμούν την μνήμη των Αγίων Χαραλάμπους και Θεοδώρου Στρατηλάτου να προσέλθουν στην Πανήγυρη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο μεγάλος ναός της κοινότητας Νέου Χωριού Κυθρέας είναι ο Άγιος Χαράλαμπος. Επίσης, εκτός από τον παλαιό ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος μετά το 1571 μετετράπηκαν σε μουσουλμανικό τέμενος και το ναό του Τιμίου Προδρόμου υπάρχει νότια προς την κοινότητα Μιάς Μηλιάς το εξωκκλήσι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Όσοι επιθυμούν να ετοιμάσουν εορτές και άρτους, μπορούν να επικοινωνούν με τον Εκκλησιαστικό Επίτροπο κ. Θεόδωρο Μεϊβατσής, τηλ. 99631145.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
8 Φεβρουαρίου 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post