Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο ΡΙΚ για τον Μαλαισιανό

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο ΡΙΚ για τον Μαλαισιανό

Επιχειρηματίας ανάπτυξης γης αγόρασε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, έκτισε και πώλησε έπαυλη στον Μαλαισιανό καταζητούμενο και παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να ζητήσει εξέταση του αιτήματος πολιτογράφησης.

Αυτό εξηγεί ο Μακαριώτατος με δήλωσή του στο ΡΙΚ για την υπόθεση του Μαλαισιανού, ο οποίος εξασφάλισε κυπριακό διαβατήριο και σύμφωνα με την εφημερίδα “Πολίτης”, υπήρξε για την αίτησή του επιστολή από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Ο Μακαριώτατος δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που είχε εισηγηθεί να εξεταστεί αίτημα πολιτογράφησης, χάριν προώθησης επενδύσεων στην οικονομία. Το αίτημα, είπε, είναι υπό τη μορφή παράκλησης να εξεταστεί, επισημαίνοντας ότι η αρμόδια Αρχή που θα δώσει υπηκοότητα είναι το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο μπορεί να κάνει τις έρευνές του μέσω Αστυνομίας, Ιντερπόλ και Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Μακαριώτατος ανέφερε πως με την επιστολή του στο Υπουργείο Εσωτερικών προώθησε τρία ονόματα επενδυτών, για τα οποία ενημερώθηκε από τον επιχειρηματία γης.
Αποκάλυψε ότι ο Μαλαισιανός, κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ζήτησε να κάνει εισφορά και αυτή έγινε στη νεοσύστατη τότε Θεολογική Σχολή. Συμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το ποσό ήταν 300 χιλιάδες ευρώ.

Σύνταξη: Στέλλα Μιχαήλ

Πηγή: riknews.com.cy

Print Friendly, PDF & Email

Share this post