Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου (16 Απριλίου 2023)

Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου (16 Απριλίου 2023)

Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00, τελέστηκε ο Εσπερινός τής «Αγάπης», ο πρώτος εσπερινός μετά την Ανάσταση τού Κυρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, προϊσταμένου τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου και συμπαραστατουμένου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο,  Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, με τη συμμετοχή κληρικών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας καθώς και Στρατιωτικών Αρχών, ιεροψαλτών και του ευσεβούς Λαού.

Μετά την Είσοδο, αναγνώσθηκε η περικοπή εκ του κατά Ιωάννην Ιερού Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες, στην ελληνική από τον Μακαριώτατο, γαλλική από τον Επίσκοπο Νεαπόλεως κ. Πορφύριο, λατινική από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, γερμανική από τον Διευθυντή της ιερατικής Σχολής Κύπρου Αρχιμ. Βενέδικτο Ιωάννου, αγγλική από τον Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου π. Κυπριανό Κουντούρη, Ρουμανική από τον Πρωτ. π. Πέτρο Ματέι, ιταλική από τον Πρωτ. π. Δημοσθένη Δημοσθένους, αραβική από τον π. Ειρηναίο Αλταουΐλ, γεωργιανά από τον π. Ζαχαρία Περάντζε, στην Ομηρική διάλεκτο από τον Πρωτ. Δημήτριο Δημοσθένους και τέλος στην ελληνική και πάλι από τον Διάκονο π. Μιχαήλ Νικολάου.

Ακολούθως, πορεύθηκαν όλοι εν πομπή προς το Μέγα Συνοδικό όπου μετά την απόλυση εψάλη πολυχρονισμός στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως και μοίρασε πασχαλινά αυγά.

 

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post