Μνήμη της Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας (29 Οκτωβρίου) Μνήμη της Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας (29 Οκτωβρίου)
Μνήμη της Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας (29 Οκτωβρίου)
Περισσότερα Μνήμη της Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας (29 Οκτωβρίου)
Η Eπίσημη Δοξολογία για την Eπέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία Η Eπίσημη Δοξολογία για την Eπέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία
Η Eπίσημη Δοξολογία για την Eπέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία
Περισσότερα Η Eπίσημη Δοξολογία για την Eπέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία
Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου (28 Οκτωβρίου) Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου (28 Οκτωβρίου)
Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου (28 Οκτωβρίου)
Περισσότερα Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου (28 Οκτωβρίου)
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Οι άνθρωποι ερχόμεθα και παρερχόμεθα, η Εκκλησία μένει αιώνια» Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Οι άνθρωποι ερχόμεθα και παρερχόμεθα, η Εκκλησία μένει αιώνια»
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Οι άνθρωποι ερχόμεθα και παρερχόμεθα, η Εκκλησία μένει αιώνια»
Περισσότερα Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Οι άνθρωποι ερχόμεθα και παρερχόμεθα, η Εκκλησία μένει αιώνια»
Xειροτονήθηκε ο τρίτος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος (25.10.2020) Xειροτονήθηκε ο τρίτος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος (25.10.2020)
Xειροτονήθηκε ο τρίτος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος (25.10.2020)
Περισσότερα Xειροτονήθηκε ο τρίτος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος (25.10.2020)

Επικαιρoτητα

Μνήμη της Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας (29 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Αγίας μας Εκκλησία, 29 Οκτωβρίου, τιμά τη μνήμη της Οσιομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας, του Οσίου Αβραμίου και της ανεψιάς του Αγίας Μαρίας, της Οσίας Άννας από την Κωνσταντινούπολη και του Αγίου Σάββα του Στρατηλάτη.

Print Friendly, PDF & Email

Πανηγυρικός Λόγος του Πρέσβεως της Ελλάδος κ. Θεοχάρη Λαλάκου (28 Οκτωβρίου 2020)

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ Λευκωσία, 28 Οκτωβρίου 2020   Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Μακαριώτατε, Εντιμότατε Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγαπητοί Έλληνες και Ελληνίδες της Κύπρου και της Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email

Η Eπίσημη Δοξολογία για την Eπέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία

Μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της επικρατούσης πανδημίας, ο κυπριακός ελληνισμός τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Λευκωσία, όπου στον καθεδρικό ναό τού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία, χοροστατούντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου.

Print Friendly, PDF & Email

Η Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου (28 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του ζεύγους Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους, της μάρτυρος Ευνίκης και του οσίου Διομήδους του Κυπρίου, οποίος ασκήτευσε την εποχή των αραβικών επιδρομών κοντά στα χωριό Λευκομιάτης που υπήρχε τότε στην περιοχή Καϊμακλί, στο δρόμο προς Αμμόχωστο. Στο Λευκομιάτη υπήρχε εκκλησία του Οσίου. Ερείπια του […]

Print Friendly, PDF & Email

Οι Κυθρεώτες και όλοι οι εκτοπισμένοι της ευρύτερης περιοχής των Χύτρων και του προαστίου της Ομορφίτας εορτάζουν τον Άγιο Δημητριανό Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2020)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας και Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας προσκαλούν τους πιστούς στον εορτασμό του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθρέας, του Αγίου Προστάτη των προσφύγων (5-6 Νοεμβρίου 2020).

Print Friendly, PDF & Email

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας) στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητριανού, στη Φλάσου (5-8 Νοεμβρίου 2020)

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος θα συνοδεύσει από τη Λευκωσία στην κοινότητα Φλάσου το Ιερό Λείψανο του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 (ώρα άφιξης: 5.30 μ.μ.), για προσκύνηση από το Χριστεπώνυμο […]

Print Friendly, PDF & Email

Χειροτονητήριοι Λόγοι κατὰ τὴν εἰς διάκονον χειροτονία τοῦ μοναχοῦ Δοσιθέου

Χειροτονητήριος λόγος ἱεροδιακόνου Δοσιθέου Μάρκου καὶ  προσφώνηση Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατὰ τὴν εἰς διάκονον χειροτονία τοῦ μοναχοῦ Δοσιθέου (κατὰ κόσμο Κωνσταντίνου Μάρκου), ποὺ  τελέσθηκε κατὰ τὴ διάρκεια τῆς  ἀρχιερατικῆς Θείας Λειτουργίας τὴν Κυριακἠ ΣΤ΄ Λουκᾶ, ποὺ τελέσθηκε  στὸν ἱερὸ  ναὸ Παναγίας Χρυσοσώτειρας τῆς κοινότητος Τριῶν  Ἐλιῶν  τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (25.10.2020). Ψάλλει ὁ […]

Print Friendly, PDF & Email

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2020

Μεθαύριο Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Θεράποντος στο Λυθροδόντα.

Print Friendly, PDF & Email

Πανηγυρικός Λόγος του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου (28/10/2013)

Πανηγυρικός Λόγος του πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννου (28 Οκτωβρίου 2013) —————– Ο Ελληνισμός στρέφει αυτές τις μέρες την καρδιά και τη σκέψη του σε ένα από τα μεγάλα γεγονότα της μακραίωνης πορείας του Έθνους. Μαζί […]

Print Friendly, PDF & Email

Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος: Λειτουργίες – Κηρύγματα 1-2 Νοεμβρίου 2020

Την ερχόμενη Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού Μαρωνίου.

Print Friendly, PDF & Email

Mνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορα (27 Οκτωβρίου)

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορα, μαθητή του μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, και της Αγίας Πρόκλης, της συζύγου του Πιλάτου.

Print Friendly, PDF & Email

Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940   Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τελεί τη Τετάρτη, 28η Οκτωβρίου 2020, στις 10.00 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ», χοροστατούντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  κ.κ. Χρυσοστόμου.

Print Friendly, PDF & Email

Xειροτονήθηκε ο τρίτος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Παγκράτιος (25.10.2020)

Στην Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης στην Πάφο τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, 25 Οκτωβρίου 2020, η χειροτονία τού Ηγουμένου π. Παγκρατίου σε Επίσκοπο Αρσινόης. Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ.  Χρυσόστομος Β’, ενώ του Όρθρου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος. Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Κιτίου Νεκτάριος και ο […]

Print Friendly, PDF & Email

Κύκλωπας Πολύφημος ο Κύπριος

Του Σταύρου Σ. Φωτίου* Όταν ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του φτάνουν στα νησιά των Κυκλώπων βρίσκονται μπροστά σε κάτι πρωτόφαντο: δεν υπάρχουν ούτε αγορά ούτε θεσμοί, καμμία δηλαδή συλλογική βούληση και θεσμική οργάνωση. Με άλλα λόγια, η συμπεριφορά των Κυκλώπων δεν δεσμεύεται από τίποτε.

Print Friendly, PDF & Email

Κονσέρτο Βυζαντινής Μουσικής – «ΕΝ ΦΑΙΔΡΑ ΛΑΜΠΗΔΟΝΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ»

Κονσέρτο Βυζαντινης Μουσικής MusicAeterna Byzantina ΕΝ ΦΑΙΔΡΑ ΛΑΜΠΗΔΟΝΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτου (26 Οκτωβρίου)

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλήτου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και ο οποίος τιμάται ιδιαίτερα στην πατρίδα μας.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email