Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου στη Συρία

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου στη Συρία

Στη Συρία μετέβη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ύστερα από πρόσκληση του Σύρου Πρόεδρου Μπασάρ αλ Ασάντ. Όπως ο Ίδιος ανέφερε σκοπός του ταξιδιού είναι να στηρίξει τόσο τους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής όσο και τον Πρόεδρο τη Συρίας. Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στη Βηρυτό, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, απ΄ όπου ταξίδεψε οδικώς για τη Δαμασκό όπου έτυχε θερμής αποδοχής, στο Πατριαρχείο Αντιόχειας, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, απο τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, μέλη της Συνόδου, κλήρου και λαού.

Το Σάββατο το πρωί ο Μακαριώτατος είχε μια σειρά από συναντήσεις με θρησκευτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας. Με τον πρόεδρο του Κασάμ Καλα, όπου αντάλλαξαν απόψεις για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, αλλά και την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Οικονομικών (ο οποίος είναι Χριστιανός).

Ο Σύρος υπουργός Οικονομικών τόνισε τη σημασία της επίσκεψης. Χαρακτηριστικά είπε:

«Δεν είναι το μέγεθος που έχει σημασία. Μια προσευχή για τη Συρία θα έχει πιο μεγάλα αποτελέσματα για τους ανθρώπους εδώ». Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε να ειρηνεύσει ο τόπος και να γυρίσει ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων. Στήριξε μάλιστα την προσπάθεια να μείνουν οι άνθρωποι στη γη των πατέρων τους και ευχήθηκε να έλθει η ειρήνη.

Συνάτηση, επίσης, είχε με τον Υπουργό Παιδείας της Συρίας. Το μεσημέρι ο Υπουργός Θρησκευμάτων παρέθεσε γεύμα στην παρουσία των δύο Προκαθημένων Κύπρου και Αντιοχείας.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post