Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εμπειρία του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Αναλυτικά στην εκπομπή "Ενημέρωση Τώρα" είπε ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος: «Διαγνώσθηκα  θετικός στις 13 Δεκεμβρίου 2020, ήμουνα στο σπίτι από εκείνη τη μέρα  μέχρι τις 18 του μήνα, το πρωί, μέχρι που άρχισε να πέφτει το οξυγόνο μου στο 90  και ανησύχησα. Έτσι (επικοινώνησε) πήρα το προσωπικό μου γιατρό, ο οποίος άμεσα επικοινώνησε με το νοσοκομείο  Αμμοχώστου (Νοσοκομείο Αναφοράς)». «Έστειλαν ασθενοφόρο εδώ (στην οικεία του) με εξέτασαν και διέγνωσαν ότι έπρεπε να μεταφερθώ άμεσα στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, μεταφέρθηκα την ίδια μέρα όπου και παρέμεινα 17 μέρες». «Εισήχθηκα στις 18 Δεκεμβρίου και πήρα εξιτήριο [...]

Η Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου (08/09/2020 07:30 EEST – Live HD)

Η Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου  Χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας και Καθηγουμένου της Μονής, κ.κ. Νικηφόρου και συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα. Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας

Οµιλία Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου την Κυριακή των Μυροφόρων (3 Μαΐου 2020)

Οµιλία Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου την Κυριακή των Μυροφόρων στο Μετόχι του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία 3 Μαΐου 2020 Σήμερα, αγαπητοί χριστιανοί, σε μια εποχή, που η θεοποίηση της τεχνολογίας έχει σβήσει από τα στήθη του σύγχρονου ανθρώπου το αθάνατο φως της ψυχής. (περισσότερα…)

Ομιλία Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου την Κυριακή των Βαΐων (12 Απριλίου 2020)

Γιορτάζει σήμερα, αγαπητοί χριστιανοί, η Αγία μας Εκκλησία την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα.Έξι μέρες πριν το Πάσχα, μας λέγουν οι ιεροί Ευαγγελιστές, ο Κύριος βρισκόταν στη Βηθανία, εκεί όπου είχε αναστήσει εκ νεκρών τον φίλο του τον Λάζαρο. (περισσότερα…)

Ομιλία Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (29 Μαρτίου 2020)

Ομιλία Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών 29 Μαρτίου 2020 Όπως ακούσαμε στο σημερινό Ευαγγέλιο, αγαπητοί χριστιανοί, ένας νέος είχε «πνεύμα το άλαλον και κωφόν», κατείχετο δηλαδή και εβασανίζετο από πονηρό δαιμόνιο. Οι μαθητές του Κυρίου δεν μπόρεσαν να τον θεραπεύσουν. Γι’ αυτό και ο πατέρας του νέου παρακαλεί τον Κύριο και αυτός ως φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος βγάζει το δαιμόνιο από το παιδί του και το θεραπεύει. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κύκκου και Τηλλυρίας: Ανακοίνωσις Ιερού Ναού Αγίου Προκοπίου – Ακολουθίες Μαρτίου – Απριλίου 2019

ANAKOINΩΣΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ  ΚΥΚΚΟΥ   Η  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ  ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΥ ΨΑΛΛΕΤΑΙ  ΤΟ  ΕΣΠΕΡΑΣ  ΕΚΑΣΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΤΡΙΤΗΣ, ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΣ  11ης ΜΑΡΤΙΟΥ – 18ης  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΠΕΡΙ   ΩΡΑΝ   5ην  μ.μ.     ΑΙ  ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΙ  ΠΕΡΙ   ΩΡΑΝ   6:30 π.μ. ΕΚΑΣΤΗΣ  ΤΕΤΑΡΤΗΣ   ΚΑΙ   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 13ης ΜΑΡΤΙΟΥ – 19ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019     Η  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ: Α’ ΣΤΑΣΙΣ – 5η   ΜΑΡΤΙΟΥ – 6:15 μ.μ. Β’ ΣΤΑΣΙΣ – 22α   ΜΑΡΤΙΟΥ – 6:15 μ.μ. Γ’ ΣΤΑΣΙΣ – 29η   ΜΑΡΤΙΟΥ – 6:15 μ.μ. Δ’ ΣΤΑΣΙΣ – 5η ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 6:30 μ.μ. ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ – 12η  ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 6:30 μ.μ.     Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ  10η ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΠΕΡΙ  ΩΡΑΝ  6ην μ.μ.

Παρουσίαση βιβλίου του Δρα Ανδρέα Ν. Παπαβασιλείου: “Τα θυρανοίξια της καρδιάς μου”

Την Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Μέγα Συνοδικό του Μετοχίου του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία η Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ» του Δρα Ανδρέα Ν. Παπαβασιλείου, τ. Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει : 1. Χαιρετισμό από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, 2. Κριτική προσέγγιση του βιβλίου από τον κ.  Γεώργιο Χατζηκωστή, Φιλόλογο – Λυκειάρχη, 3. Παρουσίαση του βιβλίου από τον κ. Χρίστο Οικονόμου, τ. Κοσμήτορα της Θεολ. Σχολής και Ομότ. Καθηγητή [...]

Η εορτή των Θεοφανείων στο Μετόχι του Κύκκου

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα άγια Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία.  (περισσότερα…)