Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2019

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 8:30 μμ θα μιλήσει στην καθιερωμένη ανά δεκαπενθήμερο ομιλία του προς τους νέους στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Υποδοχή λειψάνων Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 8:00μμ υποδέχεται τα ιερά λείψανα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος απο την Ιερά Μονή Παναγίας Παναχράντου (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουλίου 2019

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Άννηςτης κοινότητας Σπιταλίουανακοινώνεται πως με την ευκαιρία της εορτής της κοιμήσεωςτης ΑγίαςΆννηςσήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 6.30 θατελεσθείπαράκληση στηνΑγίαΑνναστο τέλος της οποίας θα   διαβαστεί ευχή στηνΑγία Άννα,την λύουσατα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητας. (περισσότερα…)

Εις μνημόσυνον αιώνιον της Καθηγουμένης Κασσιανής μοναχης

Τελέστηκε στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου των γατών της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής ηγουμένης της Μονής Κασσιανής μοναχης. Του. μνημοσυνου προεστει ο πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής) ο εόρτιος αρχιερατικός εσπερινός με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. (περισσότερα…)

Τα Χριστούγεννα εόρτασαν οι Ρωσόφωνοι αδελφοί μας

Την Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων εόρτασαν στις 7 Ιανουαρίου  οι Ρωσόφωνοι αδελφοί μας που διαμένουν στη Λεμεσό. Το βράδυ της 6ης προς 7ην Ιανουαρίου  στο Παρεκκλήσιο του Φιλανθρώπου Χριστού στο Ζακάκι τελέστηκε αγρυπνία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου,  συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτου Ισαάκ, Πρωτ. Povaliaev Pavel, Πρωτ. Σάββα Μιχαηλίδη,του Ιερομ. Βαρνάβα και του Ιεροδ. Παύλου. (περισσότερα…)

Τα Θεοφάνεια εόρτασε η Μητρόπολη Λεμεσού

Εορτάστηκε και φέτος στη Μητρόπολή μας η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Καθεδρικός ναός Αγίας Νάπας στον οποίο λειτούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2018

Το Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Ύψωνα θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικη συνεστίαση την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 8:00μ.μ. στον κέντρο «Νέο Φιέστα». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό και τραγούδι παρέα, με την Τζένη Καραπατάκη. (περισσότερα…)

Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς (24 Νοεμβρίου 2018)

Μέσα σε κατανυκτική βυζαντινή ιεροπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Αμιρούς, μεταξύ των χωριών Αψιού και Μαθηκολώνη, της επαρχίας Λεμεσού. (περισσότερα…)

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθραίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας, στη Λεμεσό (20-25 Νοεμβρίου 2018)

Με τις ευλογίες της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, κατόπιν συνεργασίας των Εκκλησιαστικών Επιτροπών Παναγίας Χαρδακιωτίσσης Κυθρέας, Παναγίας Παλλουριωτίσσης και Παναγίας Χρυσαϊφυλιωτίσσης Αγίας Φυλάξεως (περισσότερα…)