Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου – Ιουλίου 2022

Από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 6 μ.μ θα τελεσθεί ο Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων και η Παράκληση των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Αμέσως μετά θα γίνει η Λιτανεία της εικόνας των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων μέσα από τους δρόμους της ενορίας και στη συνέχεια το καθιερωμένο Πανηγύρι - Συνεστίαση που οργανώνει η ενορία στην αυλή της Εκκλησίας με φαγητό (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Συναυλία «Τα Πάθη τα Σεπτά» (Σάββατο, 16 Απριλίου)

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 8:00μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής συναυλία με τίτλο : “Τα Πάθη τα Σεπτά”, εισαγωγικό εις την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα ψάλλουν οι χορωδίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού “Ρωμανός ο Μελωδός” και “Παναγία Παντάνασσα”. (περισσότερα…)

Εορτή Αγίου Τύχωνα, Επισκόπου Αμαθούντος

Στις 16 Ιουνίου τιμούμε την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Τύχωνος επισκόπου Αμαθούντος. Η Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος αυτή την μέρα πανηγυρίζει τον πολιούχο Άγιο της. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 23-25 Δεκεμβρίου 2020

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι τα Χριστούγεννα ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς, θα αρχίσει στις 6:30 το πρωί εκτός, από τον Ιερό Ναό Θεοπατώρων Ιωακείμ και Άννης που θα αρχίσει στις 8 το πρωί. (περισσότερα…)

Να δοκιμαστούμε σήμερα για να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Λεμεσού

Θα ήταν θλιβερό και πένθιμο αν οι γιορτές των Χριστουγέννων έβρισκαν τους πιστούς κλεισμένους στα σπίτια τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος κάλεσε όλους να κάνουν υπομονή και να προσευχηθούν για να ξεπεραστούν το συντομότερο οι δοκιμασίες της πανδημίας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Νοεμβρίου 2020

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος την Κυριακή 30 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας στον Αγρό. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 6:00μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Αγρού. Το Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί θα Λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Δύμες. Την Κυριακή 30 Αυγούστου το πρωί ο Θεοφιλέστατος θα Λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας της κοινότητας Ποταμίτισσας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30μ.μ. θα χοροστατήσει [...]

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαΐου 2020

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 30 Μαΐου θα εορτασθεί εκ μεταθέσεως η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 5 μμ, θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)