Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουλίου 2020

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος σήμερα  Πέμπτη  2 Ιουλίου από τις 6:30 μ.μ.  και μετά, θα πωλούνται σουβλάκια και σεφταλιά μαζί με ποτό προς 5 ευρώ, στην αυλή δίπλα από την αίθουσα του ναού. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαΐου 2020

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 30 Μαΐου θα εορτασθεί εκ μεταθέσεως η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 5 μμ, θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Μητροπολίτης Λεμεσού

Συνέντευξη Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος αποτελεί  έναν ιεράρχη, που κατά καιρούς έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη δράση του και το πλήθος των ομιλιών του. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαρτίου 2020

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι καθιερωμένες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου στις 18 και 19 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς επίσης και οι ομιλίες μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών. Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου (18 Ιανουαρίου 2020)

"Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας,θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε..". Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε στη Μητρόπολή μας, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του προσέφερε τα μέγιστα στην δογματική θεολογία και ζωή της Εκκλησίας. (περισσότερα…)

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, ο Πολιούχος της Μητροπόλεως Λεμεσού

Την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεώς μας το βιβλίο "Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, ο Πολιούχος της Μητροπόλεως Λεμεσού". (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου της Μητροπόλεως Λεμεσού

Με τη πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και τιμή τελέστηκε τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός και πατριαρχικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη. (περισσότερα…)

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού

Στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού έφτασε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β' για τους εορτασμούς του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος. (περισσότερα…)