Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Φεβρουαρίου 2021

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Καρλσίδη του εν Δράμα. την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 4:30 μμ θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις 23-25 Δεκεμβρίου 2020

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι τα Χριστούγεννα ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς, θα αρχίσει στις 6:30 το πρωί εκτός, από τον Ιερό Ναό Θεοπατώρων Ιωακείμ και Άννης που θα αρχίσει στις 8 το πρωί. (περισσότερα…)

Να δοκιμαστούμε σήμερα για να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Λεμεσού

Θα ήταν θλιβερό και πένθιμο αν οι γιορτές των Χριστουγέννων έβρισκαν τους πιστούς κλεισμένους στα σπίτια τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος κάλεσε όλους να κάνουν υπομονή και να προσευχηθούν για να ξεπεραστούν το συντομότερο οι δοκιμασίες της πανδημίας. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Νοεμβρίου 2020

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ., θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Αυγούστου 2020

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος την Κυριακή 30 Αυγούστου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας στον Αγρό. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 6:00μ.μ. θα χοροστατήσει στην ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Αγρού. Το Σάββατο 29 Αυγούστου το πρωί θα Λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου της κοινότητας Δύμες. Την Κυριακή 30 Αυγούστου το πρωί ο Θεοφιλέστατος θα Λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας της κοινότητας Ποταμίτισσας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:30μ.μ. θα χοροστατήσει [...]

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαΐου 2020

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 30 Μαΐου θα εορτασθεί εκ μεταθέσεως η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 5 μμ, θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. (περισσότερα…)

Μητροπολίτης Λεμεσού

Συνέντευξη Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιου

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος αποτελεί  έναν ιεράρχη, που κατά καιρούς έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη δράση του και το πλήθος των ομιλιών του. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαρτίου 2020

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι καθιερωμένες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου στις 18 και 19 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς επίσης και οι ομιλίες μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών. Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου (18 Ιανουαρίου 2020)

"Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας,θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε..". Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε στη Μητρόπολή μας, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του προσέφερε τα μέγιστα στην δογματική θεολογία και ζωή της Εκκλησίας. (περισσότερα…)