Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαρτίου 2020

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι καθιερωμένες ομιλίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου στις 18 και 19 Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς επίσης και οι ομιλίες μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών. Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου (18 Ιανουαρίου 2020)

"Στῦλος γέγονας Ὀρθοδοξίας,θείοις δόγμασιν ὑποστηρίζων τὴν Ἐκκλησίαν, ἱεράρχα Ἀθανάσιε..". Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τιμήθηκε στη Μητρόπολή μας, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του προσέφερε τα μέγιστα στην δογματική θεολογία και ζωή της Εκκλησίας. (περισσότερα…)

Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, ο Πολιούχος της Μητροπόλεως Λεμεσού

Την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεώς μας το βιβλίο "Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, ο Πολιούχος της Μητροπόλεως Λεμεσού". (περισσότερα…)

Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου της Μητροπόλεως Λεμεσού

Με τη πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και τιμή τελέστηκε τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός και πατριαρχικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη. (περισσότερα…)

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού

Στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού έφτασε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β' για τους εορτασμούς του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος. (περισσότερα…)

Εορτασμοί Αγίου Δημήτριου στην Ενορία Αποστόλου Βαρνάβα Κ. Πολεμιδιών – Προσκύνηση Λειψάνου και Έλευσις Εικόνας

ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Υποδοχή λειψάνων Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 και ώρα 8:00μμ υποδέχεται τα ιερά λείψανα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος απο την Ιερά Μονή Παναγίας Παναχράντου (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουλίου 2019

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Άννηςτης κοινότητας Σπιταλίουανακοινώνεται πως με την ευκαιρία της εορτής της κοιμήσεωςτης ΑγίαςΆννηςσήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 6.30 θατελεσθείπαράκληση στηνΑγίαΑνναστο τέλος της οποίας θα   διαβαστεί ευχή στηνΑγία Άννα,την λύουσατα δεσμά της ατεκνίας και της στειρότητας. (περισσότερα…)

Εις μνημόσυνον αιώνιον της Καθηγουμένης Κασσιανής μοναχης

Τελέστηκε στην ιερά μονή Αγίου Νικολάου των γατών της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής ηγουμένης της Μονής Κασσιανής μοναχης. Του. μνημοσυνου προεστει ο πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος. (περισσότερα…)