Παγκύπριος Χάρτης Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Παγκύπριος Χάρτης Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Η νήσος Κύπρος, είναι ο τόπος στον οποίο περπάτησαν οι Απόστολοι. Από το πανίερο γεγονός της Πεντηκοστής και μετά το μαρτύριο του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου στα Ιεροσόλυμα, μαρτυρείται το πρώτο κήρυγμα του Χριστιανισμού στο νησί μας. Οι Απόστολοι έσυραν τα βήματά τους στο νησί το 45 μ. Χ. κήρυξαν, βάπτισαν και χειροτόνησαν κατά τόπους Επισκόπους και Πρεσβυτέρους. Από τότε μέχρι σήμερα, κάθε σημείο της Κύπρου μαρτυρεί την Ανάσταση του Σωτήρα Χριστού. Σε κάθε ιερό τόπο του νησιού μας βιώνεται η αγάπη, η χαρά και η ελπίδα του ιερού Ευαγγελίου.

Για όλους μας, οι προσκυνηματικές περιηγήσεις στα βήματα των Αποστόλων, των αγίων Ιεραρχών, Ιερομαρτύρων, Οσίων και μαρτύρων της πίστεως, αναδεικνύονται σε ευλογία και ευκαιρία να πλησιάσουμε με περισσότερη προσοχή και προσευχή τους ιερούς τόπους της πατρίδας μας. Να βιώσουμε ο καθένας με τη θέληση, την πίστη και την αγάπη μας τις αυθεντικές πηγές της Ορθοδόξου Θεολογίας. Να επισκεφθούμε ιερούς τόπους της ασκήσεως και της προσευχής.

Οι συνεργάτες του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου σάς εύχονται ολόψυχα την πραγματοποίηση αυτού του ευλογημένου ταξιδιού στα Μοναστήρια και τα ιερά μας προσκυνήματα.

Σκοπός του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων: Η οργάνωση και o συντονισμός συστήματος προβολής και προώθησης του πνευματικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού πλούτου των Ιερών Τόπων της Πατρίδας μας, μέσω των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.

Πρόεδρος: Θεοφιλεστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος

Επιστημονικοί Συνεργάτες: Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, Ανδρέας Φούλιας, Κωνσταντίνος Θεοφάνους, Νατάσα Ιερείδου, Γκλόρια Κασσιανίδου, Κωνσταντίνος Βορκάς, Παύλος Χατζηπροδρόμου, Χριστάκης Ευσταθίου, Πέτρος Χατζηουρανίου, Στυλιανός Σωτηρίου και Μαρία Μ. Μιχαήλ. 

Συνεργάτες: Οι εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων.

Γραμματείς: Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι και Κωνσταντίνος Θεοφάνους.

Τηλέφωνα: +357 22554600 και 22554611.
Τηλεομοιότυπο: +357 22431796.

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (email): [email protected]

Διεύθυνση ιστοσελίδας: www.churchofcyprus.org.cy 

Ανοίξετε τους χάρτες μας:

Κύπρος Νήσος Αγίων (Παγκύπριος Χάρτης)

Cyprus Island of Saints (Map of Cyprus)

Кипр остров святых (Кипр Карта)

Chypre L’ Île Des Saints (Chypre Carte)

Zypern, Die Insel Der Heiligen (Zypern Karte)

კვიპროსი წმინდანთა კუნძული (კვიპროსი რუკა)

Print Friendly, PDF & Email

Share this post