Ο Αρχιεπισκοπος

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε τον Επίσκοπο Μπορίσοβσκυ κ. Βικέντιο και το Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κύπρο

Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπορίσοβσκυ και Μαρινογκόρσκυ κ. Βικέντιο, ο οποίος αυτές τις μέρες επισκέπτεται προσκυνηματικά τη νήσο μας. (περισσότερα…)

Λαμπρά Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην παλαιά Λευκωσία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Ονομαστήρια της Α.Μ. του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου

Τήν Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, ἄγει τά ὀνομαστήριά του ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Τήν Τρίτη, 12 Νοεμβρίου, στίς 4.30μ.μ. θά τελεστεῖ Πανηγυρικός Ἑσπερινός τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, στόν Καθεδρικό Ναό Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου. Τῆς  ἀκολουθίας τοῦ Ἑσπερινοῦ θά προστεῖ ὁ Μακαριώτατος. (περισσότερα…)

Ο Μητροπολίτης Μάνης συναντήθηκε με τον Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου

Σήμερα, 8 Νοεμβρίου 2019, ο ευρισκόμενος στην Κύπρο, Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου κ. Κώστα Κληρίδη, παρουσία και του Μακ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. (περισσότερα…)

Εκκλησία Κύπρου – Γραφείο Προσκυνηματικών Περηγήσεων Κύπρου

Χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ    Με  ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την έναρξη των εργασιών του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, με Θέμα «Ήπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς», (περισσότερα…)

Ο Μητροπολίτης Μάνης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στη Λευκωσία της Κύπρου βρίσκεται τις ημέρες αυτές, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' για ομιλίες. Χθές, 6 Νοεμβρίου επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και έγινε δεκτός από τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τον καλωσόρισε τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ι.Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση τους είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση επί πνευματικών και επικαίρων θεμάτων. Ιερά Μητρόπολις Μάνης Πηγή: im.manis.gr

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο ΡΙΚ για τον Μαλαισιανό

Επιχειρηματίας ανάπτυξης γης αγόρασε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, έκτισε και πώλησε έπαυλη στον Μαλαισιανό καταζητούμενο και παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να ζητήσει εξέταση του αιτήματος πολιτογράφησης. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Πολιτεία πάντοτε αφουγκράζεται τη φωνή της Εκκλησίας»

Διεθνής σύνδεσμος αστυνομικών. Αδελφοποίηση αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας με την τοπική αστυνομία Σερρών. Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 18ης Οκτωβρίου αστυνομικοί από την τοπική αστυνομία Σερρών, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας στο πλαίσιο αδελφοποίησης της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας με την αντίστοιχη τοπική αστυνομία Σερρών. Την ξενάγηση στους χώρους της Αρχιεπισκοπής ανέλαβε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της εικοσιπενταμελούς ομάδας των αστυνομικών στην παρουσία του Μακαριωτάτου στην επίσημη τραπεζαρία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην [...]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο ΡΙΚ

Ακούστε πιο κάτω τη συνέντευξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου που έδωσε για το ΡΙΚ την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019...  

Τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος δέχθηκε o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος Χρήστο Σταϊκούρα δέχθηκε σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.   (περισσότερα…)