Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ιερά Μητρόπολις Κιτίου: Πνευματική ομιλία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς (29 Δεκεμβρίου 2019)

Οι Κατηχητικές Συνάξεις Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς (Λάρνακα) διοργανώνουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, πνευματική ομιλία στην υπόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Νέου Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά. Ομιλητής θα είναι ο θεολόγος κ.Αντώνης Καλλονάς. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κιτίου: Εκδήλωση κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων

Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου σας προσκαλεί στη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με θέμα «Πορεία προς τη Γέννηση μέσα από την υμνολογία της Εκκλησίας μας». (περισσότερα…)

Ονομαστήρια Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Νεκταρίου

  Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, εoρτή τoυ Αγίoυ Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, άγει τα ovoμαστήριά τoυ o Παvιερώτατoς Μητρoπoλίτης Κιτίoυ κ. Νεκτάριoς. Θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Τερσεφάνου. Μετά τo πέρας της Θείας Λειτουργίας, o Παvιερώτατoς θα δεχθεί τις ευχές και τα συγχαρητήρια τωv επισήμωv και τoυ λαoύ στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. και απo τις 3.00 μ.μ. μέχρι τις 6.00 μ.μ.   Εκ του Γραφείου Θρησκευτικής Διαφωτίσεως Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου

Θεολογικός Διάλογος Ορθόδοξων και Αγγλικανών (13/10/2019)

Στο ιστορικό κέντρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, το Canterbury, και στους χώρους  του Συνεδριακού Κέντρου του καθεδρικού ναού της πόλης, άρχισε χθες ο νέος κύκλος του θεολογικού διαλόγου Αγγλικανών – Ορθοδόξων, ο οποίος ξεκίνησε το 2016. Βασικό του αντικείμενο είναι το ζήτημα της θεολογικής κατανόησης του ανθρωπίνου προσώπου. (περισσότερα…)

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος

Τελέστηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος, στη Λάρνακα, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου. Τον νέο Μητροπολίτη Κιτίου υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μητροπόλεως τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο ιερός κλήρος της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και χιλιάδες κόσμου. (περισσότερα…)

Ιερά Μητρόπολις Κιτίου: Ανακοίνωση ενθρόνισης νέου Μητροπολίτη Κιτίου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ---------------------------------------------------- Η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου ανακοινώνει ότι την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκταρίου, στον Μητροπολιτικό ναό Σωτήρος στην Λάρνακα. Προτρέπονται όλοι οι πιστοί να συμμετάσχουν σ’ αυτό το μεγάλο Εκκλησιαστικό γεγονός χαράς της κατά Κίτιον Εκκλησίας. Μετά το πέρας της τελετής ο Πανιερώτατος θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού και θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους στους κήπους της Ιεράς Μητροπόλεως [...]

Νέος Μητροπολίτης Κιτίου ο Αρσινόης Νεκτάριος

Με την Ιερά Σύνοδο να επικυρώνει την προ δύο ημερών ετυμηγορία του Λαού της Λάρνακας, νέος Μητροπολίτης Κιτίου εξελέγη παμψηφεί ο Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ο οποίος είχε συγκεντρώσει ποσοστό 70% κατά τις εκλογές της Κυριακής 28ης τρ. μηνός. (περισσότερα…)

Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία του νέου Μητροπολίτη Κιτίου από τον λαό της Λάρνακας

Εκ του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου   Ημέρα εκλογών σήμερα στην Λάρνακα αφού κλήρος και λαός καλούνται να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους για τον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου. (περισσότερα…)

Εκκλησία της Κύπρου

Εκλογές για ανάδειξη Μητροπολίτη Κιτίου: Ανακοίνωση Ελεγκτικού Τμήματος Εκκλησίας Κύπρου για Εκλογικά Κέντρα και Εκλογικούς Καταλόγους

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ   Αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής Μητροπολίτη Κιτίου, όπου η πρώτη φάση θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου 2019, ανακοινώνουμε ότι θα λειτουργήσουν ειδικά Εκλογικά Κέντρα σε όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια Κιτίου προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων. (περισσότερα…)