Επαφές / Θέματα / Δραστηριότητες

Τελική εκδήλωση της πράξης «RECULT: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου» (23 Ιουνίου 2022)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σημαντικές οι προοπτικές για τον θρησκευτικό τουρισμό Κύπρου και Ελλάδας Διαπιστώσεις από την υλοποίηση της πράξης της ΕΕ «RECULT: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου». Σημαντικές είναι οι προοπτικές για ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού σε Κύπρο και Ελλάδα. Αυτό είναι το συμπέρασμα της τελικής εκδήλωσης της πράξης RECULT, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο αυτής. Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα την Πέμπτη [...]

Επίσκεψη του Προϊσταμένου του Γραφείου του ΕΟΤ Κύπρου κ. Πέτρου Σαγάνα στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (17.06.2022)

Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022, ο Προϊστάμενος του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κύπρου κ. Πέτρος Σαγάνας επισκέφθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γραφείου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. (περισσότερα…)

Επίσκεψη κλιμακίου των Βασιλικών Ιορδανικών Αερογραμμών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου (25.05.2022)

Διμελές κλιμάκιο της αντιπροσωπείας των Βασιλικών Ιορδανικών Αερογραμμών στη Λευκωσία, αποτελούμενο από τις κ. Γεωργία Πούλλου και Λεόνα Σάββα επισκέφθηκε το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Γραφείου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Στη συνάντηση παρίσταντο και οι συνεργάτες του Γραφείου Κωνσταντίνος Θεοφάνους και Ανδρέας Χ. Χριστοδούλου. (περισσότερα…)

Επαρχιακή Ημερίδα Αμμοχώστου του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων: «Περιηγήσεις στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου» (6 Μαΐου 2022)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Λύκειο Κοκκινοχωρίων «Φώτη Πίττα», η Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου και το Γυμνάσιο Παραλιμνίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος των Θρησκευτικών Περιηγήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των δράσεων τους, που θα γίνουν την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022. 10:00 – 10:45 «Η Ανάδυση Ιστορικών γεγονότων, όπως αποτυπώνονται σε τοιχογραφίες Ορθόδοξων Ναών: Η περίπτωση της Αγίας Μαρίνας Φρενάρου», Λύκειο Κοκκινοχωρίων, στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο Φρέναρος. 11:15 – 12:00 «Ο παλαιός Ναός του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου», Τεχνική Σχολή και Γυμνάσιο Παραλιμνίου, στον παλαιό ναό του Αγίου [...]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022»!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία λόγω της μεγάλης προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών, η φετινή Έκθεση «Ταξίδι 2022», που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου 2022 στον εκθεσιακό χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου στην Λευκωσία. Την Έκθεση οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) και η εταιρεία Display Art. Στην Έκθεση συμμετείχαν 26 εκθέτες (τουριστικοί οργανισμοί, αεροπορικές εταιρείες και διοργανωτές κρουαζιέρας). Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσαν από κοινού ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββας Περδίος και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου. Στην τελετή των [...]

Εισαγωγική ομιλία του κ. Χρήστου Πελεκανή στην Ημερίδα του Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων: «Περιηγήσεις στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου» (Λεμεσός, 13 Απριλίου 2022)

Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Αμαθούντος, κ. Νικόλαε, Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Μεσαορίας κ. Γρηγόριε, Σεβαστοί πατέρες, Αξιότιμε Πρώτε λειτουργέ εκπαίδευσης Λεμεσού κ. Θεοφίλου, Αξιότιμη επιθεωρήτρια Θεολογικών μαθημάτων κα Ελιάνα Χατζιωάννου , Αξιότιμη Διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Ιωάννη κα Μαρία Λοΐζου Θεοδοσίου, Αξιότιμε Διευθυντή του Γυμνασίου Λινόπετρας κ. Δημήτρη Καππαή, Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας! Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και το Λύκειο Αγίου Ιωάννη σας καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά στη Ε΄ επαρχιακή ημερίδα του προγράμματος «Μαθητικών Περιηγήσεων στα θρησκευτικά και πολιτιστικά μονοπάτια της Κύπρου» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και [...]

Έναρξη Ημερίδων του Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων: «Περιηγήσεις στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου» (Λάρνακα, 08 Απριλίου 2022)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, η πρώτη Ημερίδα του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων. Το Πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου και της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Είναι το έκτο σχολικό έτος λειτουργίας του Προγράμματος, κατά το οποίο μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με την καθοδήγηση καθηγητών τους, επισκέπτονται εκκλησιαστικά μνημεία, τα περιγράφουν μαζί με τα κειμήλιά τους, παίρνουν [...]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη των Ημερίδων του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων (2021-2022)

Με μεγάλη χαρά χαιρετίζουμε τη σημερινή ημερίδα «Περιηγήσεις στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου», η οποία αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στον κοινό στόχο του προγράμματος, δηλαδή της γνωριμίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς από τους μαθητές μας, δια μέσου των προσκυνημάτων μας. Οι Προσκυνηματικές Περιηγήσεις, ως ιερές αποδημίες των πιστών ανθρώπων, δεν είναι φαινόμενο μόνο της εποχής μας, αλλά από  αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι επιθυμούσαν να μεταβούν σε προορισμούς κοντά ή μακριά από τον [...]

Ε΄ Επαρχιακή Ημερίδα Λεμεσού του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων: «Περιηγήσεις στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας Κύπρου   Σας προσκαλούμε στην Ε΄ Επαρχιακή Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 (09.30 π.μ. – 12.45 μ.μ.), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.    

Ημερίδα Σχολείων Λάρνακας «Μαθητικές Περιηγήσεις στα θρησκευτικά και πολιτιστικά μονοπάτια της Κύπρου» (8 Απριλίου 2022)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, σας προσκαλούν στην Επαρχιακή Ημερίδα Λάρνακας του Προγράμματος των Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Παρασκευή 08 Απριλίου 2022, στις 10:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κοντού, Λάρνακα. Προσέλευση: 10:00-10:15 / Π.Α. μέχρι 7 Απριλίου 2022 στο τηλ. 99584437