Επαφές / Θέματα / Δραστηριότητες

ΙΓ΄ Συνάντηση εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η ΙΓ΄ Συνάντηση των εκπροσώπων των Εκκλησιαστικών Περιφερειών και Μονών στο Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. (περισσότερα…)

Ένα μοναδικό εκκλησιαστικό μνημείο της Κύπρου

Στο χωριό Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού βρίσκεται ίσως ο μοναδικός ναός ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο στην Κύπρο. (περισσότερα…)

Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Ανάπτυξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο»

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου οργάνωσε την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021, τηλεδιάσκεψη για την ανάπτυξη και προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο, υπό την προεδρία του Έντιμου Υφυπουργού Τουρισμού κυρίου Σάββα Περδίου. (περισσότερα…)

Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο

Η Ομάδα Συμπαραγωγών η οποία απαρτίζεται από το Γραφείον Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, την Αστυνομία Κύπρου-Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα HELP2LIVE και το Γραφείο ΜΕΘΕΞΙΣ διακονία πολιτισμού και με υποστηρικτή τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, έχουν προβεί στην έκδοση του Καταλόγου «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο» και του Τετραδίου Ζωγραφικής «Εικονίζω τα Δωδεκαήμερα». Οι δύο εκδόσεις έχουν παραχθεί μέσα στα πλαίσια της διοργάνωσης της Έκθεσης «Έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Κύπρο» η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 στην Αίθουσα Ειρήνη στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία και τον Νοέμβριο [...]

Διάλεξη δρος Χριστόδουλου Α. Χατζηχριστοδούλου: «Εκκλησιαστικά μνημεία της Λακατάμιας»

Η σύγχρονη έρευνα μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία της Λακατάμιας. Ενδεικτικά αναφέρομαι σε δημοσιεύσεις της Αικατερίνης Αριστείδου, της Νάσας Παταπίου, του Γιάννη Θεοχαρίδη και του Χρυσόστομου Περικλέους. (περισσότερα…)

Έναρξη Ημερίδων του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων (9 Μαρτίου 2020)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού η πρώτη Ημερίδα του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων. (περισσότερα…)

Ε΄ Επαρχιακή Ημερίδα Λεμεσού του Προγράμματος Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας. Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον»

Ε΄ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΕΜΕΣΟΥ «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας Από το παρελθόν στο παρόν και ατενίζοντας το μέλλον» (περισσότερα…)

Συμμετοχή συνεργάτη του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων σε αποστολή εξοικείωσης στη Θεσσαλία

Τη χρονική περίοδο 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2019 διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Κύπρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Βόλου, τουριστικούς φορείς και επαγγελματικές οργανώσεις της Θεσσαλίας, δημοσιογραφική αποστολή (Press/Fam Trip) στην περιφέρεια Θεσσαλίας. (περισσότερα…)