Γεγονότα / Δραστηριότητες

Αγιασμός στα γραφεία της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Χρ.Πηλακούτας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Στα γραφεία της Αντιπροσωπείας Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας μετέβη σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Μόνο με τον Χριστό γαληνεύει η ψυχή τού ανθρώπου»

Μία εβδομάδα μετά τη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, Κυριακή μετά τα Φώτα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στην αυτοστέγαση Γερίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Μέριμνα μας είναι πάντοτε η προστασία και η προβολή των πολιτιστικών μας μνημείων»

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ ευλόγησε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Χρίστος Κουκλιώτης και το προσωπικό του Ιδρύματος. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε αρχικά σε όλους να έχουν μια δημιουργική και γόνιμη χρονιά. Συγχάρηκε το προσωπικό για τον ζήλο και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την πρόοδο του Ιδρύματος και κάλεσε το προσωπικό να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα και για τη νέα χρονιά. Αναφερόμενος στα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στο [...]

Επίσημος εορτασμός Θεοφανείων στην Κάτω Πάφο με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η παραθαλάσσια πόλη τής Πάφου την εορτή των Θεοφανείων. Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προέστητης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείωνσυλλειτουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Το πρώτο μέλημά μας η ταπείνωση και η αγάπη στους αδελφούς μας»

Κυριακή προ των Φώτων και μία μέρα πριν τη μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, ο επίσημος εορτασμός των οποίων θα τελεσθεί φέτος στην Κάτω Πάφο, ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα τού Ιερού Ναού της του Χριστού Γεννήσεως στη γενέτειρά του Τάλα τής Πάφου. (περισσότερα…)

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες γέμισαν από το πρωί της Τρίτης 31ης Δεκεμβρίου το Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας,  της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και της ρωσόφωνης χορωδίας του Ι. Ν. Παναγίας Σεμιστρέλια παρά το χωριό Αλεθρικό (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Αν αποτύχουμε στον αγιασμό μας, φταίμε αποκλειστικά εμείς»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της γενέτειρας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, η οποία τελεί υπό τη διεύθυνση του αμφοτεροδεξίου περί την βυζαντινή μουσική ιεροψάλτου Χρίστου Καράλη. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Να εύχεστε οι λοχαγοί σας να είναι αυστηροί»

Στα ορεινά στρατόπεδα της περιοχής Μόρφου συνέχισε και ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις μονάδες της Εθνικής Φρουράς ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος με την ευκαιρία των εορτών του δωδεκαημέρου. (περισσότερα…)

Πατρικές εμπειρικές νουθεσίες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τους στρατιώτες μας

Στο πλευρό των στρατιωτών που υπηρετούν στα φυλάκια της πράσινης γραμμής βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του, εν όψει των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων. (περισσότερα…)

Επισκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου σε νοσοκομεία

Με την ευκαιρία των εορτών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τη σύζυγο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρώτη Κυρία, κ. Άντρη Αναστασιάδη, τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, επισκέφθηκαν νοσοκομεία της Λευκωσίας για να ευχηθούν στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, να εκφράσουν ένα λόγο παρηγοριάς αλλά και να προσφέρουν δώρα προς όλους τους νοσηλευόμενους των νοσοκομείων. Από το πρωί ξεκίνησαν την περιοδεία με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μακάρειο Νοσοκομείο και το Ογκολογικό Κέντρο [...]