Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας του 1964 (9 Αυγούστου 2020)

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Εθνική Φρουρά, η Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ο Σύνδεσμος Συγγενών Πεσόντων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εθελοντών Αγωνιστών 1963-1964, η Παγκύπρια Οργάνωση Εφέδρων Αξιωματικών, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδομέων και η κοινότητα Παχυάμμου, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας το Εθνικό Μνημόσυνο των Πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας του 1964 (περισσότερα…)

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Φλώρος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Αξιοποιώντας την παραμονή του στην Κύπρο, με την ευκαιρία των αντικατοχικών  εκδηλώσεων για την επάρατη Τουρκική εισβολή στο νησί το 1974,  ο Αρχηγός τού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έτυχε τής φιλοξενίας και τού Προκαθημένου τής κατά Κύπρον Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου, το μεσημέρι τής Τρίτης 21ης Ιουλίου. (περισσότερα…)

Μνημόσυνο αείμνηστου Ανδρέα Πρωτοπαπά

Σήμερα, Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, τελέστηκε το τρίμηνο Μνημόσυνο του αειμνήστου Ανδρέα Πρωτοπαπά, πατέρα του ιατρού Δρ. Μιχάλη Πρωτοπαπά, Νευρολόγου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δροσιάς στη Λάρνακα. (περισσότερα…)

Α.Μ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β'

Η Εκκλησία μέσα στους αιώνες έκανε το καθήκον της, είπε ο Αρχιεπίσκοπος στην τελετή βράβευσης μαθητών Πάφου

Η Εκκλησία μέσα στους αιώνες έκανε το καθήκον της, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προσθέτοντας πως για να διατηρηθεί ο ελληνισμός και για να μιλά αυτός ο λαός τη γλώσσα την ελληνική δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς πως οφείλεται στην Εκκλησία της Κύπρου. (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Πάντων Λευκωσίας

Τη σημερινή Κυριακή, τη γνωστή σε όλους μας ως Κυριακή των Αγίων Πάντων, μία εβδομάδα μετά την μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, τιμάται η μνήμη όλων ανεξαιρέτως των αγίων, γνωστών και αγνώστων. Στην ημικατεχόμενη Λευκωσία, εορτάστηκε με πανηγυρικό τρόπο η μνήμη των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Μακεδονίτισσα, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο. Το πολυπληθές εκκλησίασμα μαρτυρούσε για ακόμη μία φορά την περίσσεια ευλαβείας τού χριστεπωνύμου λαού της Κύπρου προς την Εκκλησία και τους αγίους μας. Με την εορταστική αυτή [...]

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στα εγκαίνια των γραφείων της Μητροπόλεως Τριμυθούντος

Μέσα σε κλίμα χαράς αλλά συνάμα και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, η τελετή των εγκαινίων των γραφείων τής Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ο άνθρωπος μακριά από τον Θεό ζει στην κόλασή του»

Στον Ιερό Ναό τής του Χριστού Γεννήσεως στη γενέτειρά του Τάλα, παρέστη σήμερα, Κυριακή των Πατέρων τής Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει το μνημόσυνο τού αοιδίμου πατρός του Αντωνίου. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Όλοι έχουμε άνθρωπον, τον Χριστόν»

«Ο Χριστός στέκεται έξω από την πόρτα της καρδιάς μας και χτυπάει να Του ανοίξουμεγια να μπεί. Εάν συναντηθούμε και ενωθούμε με τον Χριστό, θα πάψουμε να είμαστε μόνοι. (περισσότερα…)

Τιμή και σεβασμός στην Πολύτεκνη Μάνα

Χαιρετισμός της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου προς τη γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας Μάϊος 2019 Μέσα στο λαμπροφόρο κλίμα της Αναστάσεως χαιρετίζουμε τον εφετινό εορτασμό για την Πολύτεκνη Μάνα, που με κόπο και αγάπη εδώ και πολλά χρόνια η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων διοργανώνει. Η πολύμορφη προσφορά της μητέρας στην οικογένεια, αλλά και στην κοινωνία, είναι αναμφισβήτητη. Η μητέρα είναι το βασικό κύτταρο όχι μόνο για τη συνέχιση, αλλά και για τη διαμόρφωση της ζωής. Από τους κόπους και τους αγώνες της μητέρας εξαρτάται η ύπαρξη και η ανάπτυξη της οικογένειας και η [...]