Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου παρέστη στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου

Σε αδελφική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε, σήμερα, Δευτέρα, 9 Μαρτίου, η επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. (περισσότερα…)

Συλλείτουργο Οικουμενικού Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου Κύπρου σήμερα στο Φανάρι

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στην οποία συλλειτούργησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Μετά την απόλυση τελέστηκε το ειθισμένο Τρισάγιο "ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν ὑπέρ τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν πίστεως ἀγωνισαμένων καί τελειωθέντων ἐν αὐτῇ". Ακολούθησαν η προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου και η αντιφώνηση του Κύπρου Χρυσοστόμου, εν πνεύματι αγάπης και ενότητος. Τέλος, έγινε η λιτάνευση των ιερών εικόνων υπό του Πατριάρχου, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και των Αρχιερέων που συλλειτούργησαν με τους [...]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στους Αγίους Θεοδώρους Βλάγκας

Η ιστορική κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας και η Περιφέρεια Υψωμαθείων πανηγύρισαν σήμερα (Σάββατο 7-3-2020) με την ευκαιρία της αναμνήσεως του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος.    Στον ομώνυμο ιερό ναό, κατά τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον οποίον υποδέχθηκαν, ο αρχιερατικώς προϊστάμενος Μητρ. Σηλυβρίας Μάξιμος και οι ιερείς της Περιφέρειας Υψωμαθείων. Έξω από την κύρια είσοδο του ναού είχε τοποθετηθεί ανθοστολισμένη μεγάλη εικόνα του Αγίου Θεοδώρου και στον νάρθηκα λείψανο για προσκύνηση των πιστών. Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε ο Μητρ. Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος [...]

Στήριξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη – Χαιρετισμοί στο Φερίκιοϊ

Εποικοδομητικές συνομιλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους κόλπους της Ορθοδοξίας είχαν χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος, με πρόσκληση του πρώτου επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο.  (περισσότερα…)

Α’ Στάση Χαιρετισμών από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στο Φανάρι

Στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων, στο Φερίκιοϊ, χοροστάτησε και ανέγνωσε την πρώτη Στάση τών Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο ο εν Κωνσταντινουπόλει ευρισκόμενος Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος κατά την Παρασκευή 7 Μαρτίου. (περισσότερα…)

Απάντηση Αρχιεπίσκοπου Κύπρου προς Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τη θερμή υποδοχή και τα λόγια αδελφικής αγάπης που τού απηύθυνε, εξέφρασε προς τον Παναγιώτατο τις θερμές ευχαριστίες του για την πρόσκληση, (περισσότερα…)

Στο Φανάρι σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την άφιξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου Β' στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και από την υποδοχή του από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020).  (περισσότερα…)

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έφθασε στην Πόλη – Θερμή υποδοχή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος αργά το απόγευμα έφθασε στην Πόλη με πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, θα επισκεφθεί αύριο το Φανάρι και θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ας μιμηθούμε τους μάρτυρες και συγχωρώντας, θα συγχωρεθούμε!»

Τελέστηκε σήμερα Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου, στον περικαλλή Ιερό Ναό τής του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα Πάφου, αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τού Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου (περισσότερα…)

42 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Με δεξίωση που παρέθεσε στο προσωπικό τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στο Μέγα Συνοδικό τής Αρχιεπισκοπής, δέχθηκε τις ευχές των συνεργατών του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος για τη συμπλήρωση 42 ετών (περισσότερα…)