Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Κάλαντα των Χριστουγέννων στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας (08:00π.μ.), της ΕΛ.ΔΥ.Κ. (08:10π.μ.) καθώς και της Εθνικής Φρουράς (08:20π.μ.), θα επισκεφθούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 και θα ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στην Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. (περισσότερα…)

Ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019, τελείται το δωδέκατο ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Ηγούμενος Ιωάννης: «Το Δείπνο του Χριστού ανήκει σε όλους, κι όχι στους λίγους «σωστούς»

Η τελευταία για το τρέχον έτος Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη από τους Τούρκους Ιερά Μονή τού Αποστόλου Βαρνάβα τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019, στο Καθολικό της Μονής, όπου αρκετοί ήταν οι πιστοί, οι οποίοι αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί και το αιδέσιμο των ημερών, συνέρρευσαν και αυτή τη φορά για να προσευχηθούν στον Ιδρυτή και προστάτη της αρχαιοτάτης Εκκλησίας της Κύπρου. (περισσότερα…)

Στ΄ Σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ προσκαλεί σε εκκλησιασμό τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του εξ Άσσιας της Μεσαορίας στον Προσφυγικό Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου.

Τον οικουμενικό ιεράρχη Σπυρίδωνα, Επίσκοπο Τριμυθούντος τον εξ Άσσιας της Μεσαορίας, τιμά σήμερα η Κύπρος και ιδιαίτερα ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα στον Συνοικισμό ΙΙ Στροβόλου, στη Λευκωσία. (περισσότερα…)

Εορτασμός της Αγίας Άννας της Συρκανιάς από τους εκτοπισμένους Κυθρεώτες (8 Δεκεμβρίου 2019)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες εόρτασαν την Αγία Άννα της Συρκανιάς στην προσφυγιά. (περισσότερα…)

Ηγούμενος Ιωάννης: «Τι να την κάνουμε την ευσεβοφάνεια χωρίς Χριστό;»

Στην κατεχόμενη Μονή τού Αποστόλου Βαρνάβα, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος τού Ιδρυτού τής αυτοκεφάλου Εκκλησίας τής Κύπρου, αποστόλου Βαρνάβα, τελέστηκε για μία ακόμη φορά το μυστήριο τής Θείας Ευχαριστίας, συνενώνοντας και πάλι τις προσευχές όλων εκείνων που προσμένουν την επιστροφή και απελευθέρωση των πατρώων εδαφών τους. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας από τις κοινότητες Νέου Χωριού και Τραχωνίου Κυθρέας (5-6 Δεκεμβρίου 2019)

Οι εκτοπισμένοι των κοινοτήτων Νέου Χωριού Κυθρέας και Τραχωνίου Κυθρέας εόρτασαν στην προσφυγιά τον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά. (περισσότερα…)

2ο Προσκύνημα στον Στρογγυλό Μεσαορίας. Εκκλησιασμός στον Ναό της Αγίας Παρασκευής, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση-Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίας Παρασκευής, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας Στρογγυλού προσκαλούν τους χωριανούς και όλους τους πιστούς στο Προσκύνημα-Εκκλησιασμό στην Αγία Παρασκευή, την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29 Δεκεμβρίου 2019 (περισσότερα…)

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης: Ο αληθινά υπήκοος διαγράφει τα θελήματά του

Με ευλάβεια και ιεροπρέπεια τελέσθηκε σήμερα παραμονή της μνήμης του οσίου Σάββα του ηγιασμένου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου της Εξαρχίας τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Σταυροπηγιακής Μονής τού Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννου, παρουσίᾳ πλήθους κόσμου που από νωρίς συνέρρεαν με ευλάβεια, για να ζητήσουν την βοήθεια τού μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας. (περισσότερα…)