Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ξεπέρασε τα όρια της ελευθερίας έκφρασης λέει η Επ. Διοικήσεως για τα έργα εκπαιδευτικού

Ξεπέρασε τα όρια στα οποία υπόκειται η άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης, με βάση τον Νόμο, και προσέβαλε τα δικαιώματα τρίτων ο καθηγητής Τέχνης μέσα από τα έργα του, στα οποία παρουσίασε, μεταξύ άλλων, Τον Χριστό γυμνό, με κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδας και πάνω σε μοτοσυκλέτα, αναφέρει σε τοποθέτησή της η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εορτάζουν στην προσφυγιά τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο (25-26 Σεπτεμβρίου 2020)

Ανακοίνωση – Πρόσκληση Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Ιερείς, η Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Ιωάννου Μιας Μηλιάς, το Κοινοτικό Συμβούλιο και όλα τα Σωματεία προσκαλούν τους συγχωριανούς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του πολιούχου της Μιας Μηλιάς στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2020. Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρο του προσωρινού οικήματος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιας Μηλιάς, όπου υπάρχει και μικρό προσκυνητάρι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο. Του Εσπερινού θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της [...]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’. (περισσότερα…)

Ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κατόπιν δημοσίευσης πινάκων καθηγητού Τέχνης και Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σχετικά με την συζήτηση και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον τύπο, πινάκων καθηγητού Τέχνης και Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, επιθυμεί να σημειώσει τα εξής: (περισσότερα…)

Αγιασμός στο αρχαιότερο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο

Εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ο Πρωτοσύγκελλος τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Καθηγούμενος τής Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. κ. Ιωάννης, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2020-2021, τέλεσε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, τον καθιερωμένο αγιασμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, (περισσότερα…)

Εορτή του Τιμίου Σταυρού στην Κύπρο και χειροθεσία Αρχιμανδρίτου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Ιδιαίτερη ευλογία και πνευματική αγαλλίαση πλήρωσαν σήμερα τις καρδιές του χριστεπώνυμου πληρώματος της ενορίας τού Αγίου Σάββα στην παλαιά Λευκωσία, Εξαρχίας του δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, αφενός εξαιτίας τής λαμπράς ευλογητικής παρουσίας τού Προκαθημένου τής κατά Αλεξάνδρειαν Εκκλησίας, Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου, αφενός από την προχείριση τού υπηρετούντος στην Εξαρχία ιερομονάχου Διονυσίου σε Αρχιμανδρίτη, από τα σεπτά χέρια τού Πατριάρχου του. (περισσότερα…)

Υπουργός Άμυνας: Η Τουρκία αγνοεί κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου

Η Τουρκία αγνοώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, δυναμιτίζει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο, συνεχίζει τις έκνομες ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ίδια ώρα δείχνει τις πραγματικές, (περισσότερα…)

Η ενορία της Χρυσίδας και όλοι οι Κυθρεώτες εορτάζουν την Παγκόσμιον Ύψωσιν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 13-14 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Σταυρού Χρυσίδας Κυθρέας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθρέας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κωμοπόλεως και των περιχώρων, προσκαλούν τους Κυθρεώτες και όλους τους πιστούς στον εορτασμό της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 13-14 Σεπτεμβρίου 2020. (περισσότερα…)

Ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο

Ανακοίνωση εκ του Ιερού Ναού Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο Ζητούνται Ιεροψάλτες για το δεξιό και αριστερό αναλόγιο στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας του Τράχωνα στο Στρόβολο. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 99639033 κ. Στέλιος Αθανασιάδης.   Εκ του Ιερού Ναού Παναγίας του Τράχωνα Στροβόλου

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ι.ν. Παναγίας Τράχωνα Λευκωσίας

Με πνευματική χαρά και αγαλλίαση, αλλά και με κάθε λειτουργική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος λαμπρά στη Λευκωσία η πρώτη Θεομητορική Εορτή του εκκλησιαστικού έτους, η κατά θαυμαστό τρόπο γενομένη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. (περισσότερα…)