Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Εορτασμός του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), 5-6 Νοεμβρίου 2019

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Χαρδακιωτίσσης και όλες οι εκκλησιαστικές επιτροπές της Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμος Κυθρέας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της ευρύτερης περιοχής των Χύτρων (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εόρτασαν τον Άγιο Θεράποντα (13 Οκτωβρίου 2019)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εόρτασαν στην προσφυγιά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος, επισκόπου Κύπρου και τον Όσιο Θεράποντα του εν Σίντα και Αγκαστίνα ασκήσαντος. (περισσότερα…)

Οι κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπής τιμούν την μνήμη του Αποστόλου Λουκά (17-18 Οκτωβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές του Αποστόλου Λουκά της ενορίας εντός των τειχών Λευκωσίας, της κοινότητας Μουσουλίτας και της ενορίας Χρυσίδας Κυθρέας  εορτάζουν τον Απόστολο Λουκά και εφέτος στην προσφυγιά και καλούν τους εκτοπισμένους ενορίτες καθώς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του Αγίου Αποστόλου Λουκά. (περισσότερα…)

Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τελεί τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου 2019, στις 10.00 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας, Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο τού ιστορικού «ΟΧΙ», χοροστατούντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  κ.κ. Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Οι Κυθρεώτες εόρτασαν το ζεύγος των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (8 – 9 Οκτωβρίου 2019)

Στην προσφυγιά εόρτασαν οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες τη μνήμη των Αγίων ομοζύγων Ανδρονίκου και Αθανασίας. Την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (6 Οκτωβρίου 2019)

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν προεορτίως τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας. Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων ομοζύγων προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον ι.ν. Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου. (περισσότερα…)

Ηγούμενος Ιωάννης: «Δεν υπάρχουν σωστοί χριστιανοί ή μη, αλλά αγωνιζόμενοι και μετανοούντες»

Η πρώτη Θεία Λειτουργία για τον μήνα Οκτώβριο τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στην κατεχόμενη Ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, επί του τάφου του αγίου, από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. κ. Ιωάννη. (περισσότερα…)

Επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων (Δευτέρα 30.9.2019)

Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, εκ μέρους τους Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, υποδέχθηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, εξ αφορμής της παρουσίας τους στην Κύπρο για την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στην περιοχή του Σταυροβουνίου την περασμένη Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019. (περισσότερα…)

Προεόρτιος εορτασμός του Αγίου Ιερομάρτυρα Πολυχρονίου από τους εκτοπισμένους της κοινότητας Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου (29 Σεπτεμβρίου 2019)

Τον Άγιο Ιερομάρτυρα Πολυχρόνιο εόρτασαν εκ μεταθέσεως οι εκτοπισμένοι της κοινότητας Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου. (περισσότερα…)