Θέματα / Γεγονότα / Δραστηριότητες

Ηγούμενος Ιωάννης: «Άνθρωπος που κρίνει αυστηρά τους άλλους και επιεικώς τον εαυτό του, δεν γνώρισε ακόμη τον Χριστό!»

Στο Καθολικό της κατεχόμενης από τους Τούρκους Σταυροπηγιακής Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, στη Σαλαμίνα Αμμοχώστου, τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου Θεία Λειτουργία υπό του Καθηγουμένου της Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Αφάνειας εόρτασαν τον Άγιο Αρτέμιο στην προσφυγιά (19 – 20 Οκτωβρίου 2019)

Οι Αφαντίτες εόρτασαν και φέτος στην προσφυγιά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου. Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος, Αρχιμ. Γρηγόριο Ιωαννίδη. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η απόλυτη αφοσίωση και διακονία του Αποστόλου Λουκά προς τον Παύλο ήταν η μεγαλύτερη προσφορά του στον κόσμο»

«Λουκᾶς ἔστι μόνος μετ᾿ ἐμοῦ». Με επίκεντρο την μέχρι τέλους υποδειγματική αφοσίωση του Αποστόλου Λουκά προς τον Απόστολο Παύλο, ο Μακαριώτατος, εξήρε, κατά το σημερινό του κήρυγμα, το πνευματικό ύψος στο οποίο έφθασε ο εορταζόμενος μεγάλος αυτός απόστολος και ευαγγελιστής της Εκκλησίας μας, κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού που τελέστηκε στον ιερό ναό του αποστόλου Λουκά στο Στρόβολο. (περισσότερα…)

Υπουργός Άμυνας Λιβάνου: «Η Εκκλησία της Κύπρου έχει ισχυρή φωνή χάριν στον Αρχιεπίσκοπό της»

Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε το πρωί της Τετάρτης 16ης Οκτωβρίου ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου κ. Elias Bou Saab, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο επί διήμερον, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στο νησί μας, κατόπιν πρόσκλησης τού ομολόγου του στην Κύπρο κ. Σάββα Αγγελίδη. (περισσότερα…)

Εορτασμός του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων (Κυθρέας), 5-6 Νοεμβρίου 2019

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Χαρδακιωτίσσης και όλες οι εκκλησιαστικές επιτροπές της Κυθρέας και της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμος Κυθρέας και όλα τα οργανωμένα σύνολα της ευρύτερης περιοχής των Χύτρων (περισσότερα…)

Οι κατεχόμενες ενορίες της Αρχιεπισκοπής τιμούν την μνήμη του Αποστόλου Λουκά (17-18 Οκτωβρίου 2019)

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι Εκκλησιαστικές Επιτροπές του Αποστόλου Λουκά της ενορίας εντός των τειχών Λευκωσίας, της κοινότητας Μουσουλίτας και της ενορίας Χρυσίδας Κυθρέας  εορτάζουν τον Απόστολο Λουκά και εφέτος στην προσφυγιά και καλούν τους εκτοπισμένους ενορίτες καθώς και όλους τους πιστούς στον εορτασμό του Αγίου Αποστόλου Λουκά. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εόρτασαν τον Άγιο Θεράποντα (13 Οκτωβρίου 2019)

Για ακόμη μια χρονιά οι εκτοπισμένοι της Αγκαστίνας εόρτασαν στην προσφυγιά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος, επισκόπου Κύπρου και τον Όσιο Θεράποντα του εν Σίντα και Αγκαστίνα ασκήσαντος. (περισσότερα…)

Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου τελεί τη Δευτέρα, 28η Οκτωβρίου 2019, στις 10.00 π.μ., στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας, Πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο τού ιστορικού «ΟΧΙ», χοροστατούντος της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου  κ.κ. Χρυσοστόμου. (περισσότερα…)

Οι Κυθρεώτες εόρτασαν το ζεύγος των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (8 – 9 Οκτωβρίου 2019)

Στην προσφυγιά εόρτασαν οι εκτοπισμένοι Κυθρεώτες τη μνήμη των Αγίων ομοζύγων Ανδρονίκου και Αθανασίας. Την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. (περισσότερα…)

Οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας (6 Οκτωβρίου 2019)

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019 το μεσημέρι, οι εκτοπισμένοι της Τρυπημένης τίμησαν προεορτίως τη μνήμη των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας. Τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων ομοζύγων προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στον ι.ν. Αγίας Φωτεινής της Καρπασίτιδος στην Κοφίνου. (περισσότερα…)