Δηλώσεις / Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην εφημερίδα «Η Καθημερινή»

Συνέντευξη στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΟΜΑΡΑ Την ευχή να μην παραστεί ανάγκη για επέκταση των μέτρων προστασίας των πιστών από τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση εκφράζει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Απαράδεκτη η στάση των αντιδρούντων χθες στο οδόφραγμα της Λήδρας, λέει ο Αρχιεπίσκοπος

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ την στάση εκείνων που ήθελαν να μπουν χτες στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα της Λήδρας και να συμπεριφερθούν απρεπώς στα όργανα της τάξεως. (περισσότερα…)

Β΄ μέρος συνέντευξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον «Πολίτη»

Ο Χρυσόστομος Β’ είναι περήφανος για το έργο που έχει επιτελέσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στον αρχιεπισκοπικό θώκο. Όταν τον ρωτάμε αν είναι γλυκιά η εξουσία, θυμίζοντάς του ότι είχε πει πως θα διατηρούσε τη θέση για πέντε χρόνια, κάτι το οποίο αρνείται κατηγορηματικά ότι είπε, άλλοι το είπαν λέει, απαντά: «Δεν ήρθα εδώ για να κορέσω κάποια φιλοδοξία. (περισσότερα…)

Α΄ μέρος συνέντευξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον «Πολίτη»

Η ελληνόφωνη τουρκική εφημερίδα της Κύπρου. Έτσι… βάφτισε τον «Πολίτη» πριν από πολλά χρόνια ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’. Με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ουδέποτε είχαμε καλές σχέσεις ως εφημερίδα. Ουκ ολίγες φορές επικρίναμε τη στάση του απέναντι στα γεγονότα και τελευταίως είχαμε αποκαλύψει ότι δέχτηκε χρηματοδότηση ύψους 310 χιλ. ευρώ από τον πασίγνωστο Μαλαισιανό Jho Low για τη διαμεσολάβησή του στην απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου. Δεν του χαριστήκαμε, αλλά ούτε κι εκείνος μας χαρίστηκε. Φαίνεται όμως πως ήρθε η ώρα της ανακωχής. Αν και ο ίδιος στη μεγάλη [...]

Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο ΡΙΚ για τον Μαλαισιανό

Επιχειρηματίας ανάπτυξης γης αγόρασε εκκλησιαστική γη στην Αγία Νάπα, έκτισε και πώλησε έπαυλη στον Μαλαισιανό καταζητούμενο και παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να ζητήσει εξέταση του αιτήματος πολιτογράφησης. (περισσότερα…)

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο ΡΙΚ

Ακούστε πιο κάτω τη συνέντευξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου που έδωσε για το ΡΙΚ την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019...  

Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Η Τουρκία θα κερδίσει πέντε αλλά θα χάσει δέκα

Η Τουρκία σχοινοβατεί και κάπου θα πέσει από το σχοινί, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.   (περισσότερα…)

Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ώσπου ο Θεός με κρατά δυνατό, θα είμαι εδώ»

Τα προβλήματα στην Εκπαίδευση είναι τροχοδρομημένα και έχουν στόχο το φάγωμα του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α’, διαμηνύοντας πως η Εκκλησία στηρίζει ασμένως τον Υπουργό και το μεταρρυθμιστικό του έργο. Καταγγέλλει, ταυτόχρονα, τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των καθηγητών, καλώντας τους να «μην φυγοπονούν» και να αρθούν στο ύψος της πνευματικής αποστολής τους. (περισσότερα…)

Δεν αγωνιζόμαστε για οποιαδήποτε λύση λέει ο Αρχιεπίσκοπος

Στόχος του αγώνα μας δεν είναι η εξεύρεση μιας οποιασδήποτε λύσης, αντίθετα αγωνιζόμαστε επιδιώκοντας σταθερά και σθεναρά την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα (περισσότερα…)

Aρχιεπίσκοπος Κύπρου: Στην Ιερά Σύνοδο το θέμα των Ρώσων

«Είναι μια κατάσταση απαράδεκτη», τόνισε στον «Φ» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σχολιάζοντας το χθεσινό ρεπορτάζ για τη «Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία Βορείου Κύπρου», που έχει έδρα στην κατεχόμενη Κερύνεια. (περισσότερα…)