Επαφές / Συναντήσεις

Ο νέος Πρέσβης της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχε το πρωί της Παρασκευής 14ης Φεβρουαρίου ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Θεοχάρης Λαλάκος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Το θέμα των ναρκωτικών και άλλα ζητήματα που απασχολούν Εκκλησία και πολιτεία, συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος και ΥΠΠΑΝ

Το θέμα των ναρκωτικών και άλλα ζητήματα που απασχολούν και την Εκκλησία, αλλά και την πολιτεία, συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινή συνάντηση τους, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. (περισσότερα…)

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε τον Επίσκοπο Μπορίσοβσκυ κ. Βικέντιο και το Γενικό Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κύπρο

Το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπορίσοβσκυ και Μαρινογκόρσκυ κ. Βικέντιο, ο οποίος αυτές τις μέρες επισκέπτεται προσκυνηματικά τη νήσο μας. (περισσότερα…)

Ο Μητροπολίτης Μάνης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Στη Λευκωσία της Κύπρου βρίσκεται τις ημέρες αυτές, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' για ομιλίες. Χθές, 6 Νοεμβρίου επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και έγινε δεκτός από τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος τον καλωσόρισε τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ι.Αρχιεπισκοπή. Η συνάντηση τους είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση επί πνευματικών και επικαίρων θεμάτων. Ιερά Μητρόπολις Μάνης Πηγή: im.manis.gr

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Η Πολιτεία πάντοτε αφουγκράζεται τη φωνή της Εκκλησίας»

Διεθνής σύνδεσμος αστυνομικών. Αδελφοποίηση αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας με την τοπική αστυνομία Σερρών. Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής 18ης Οκτωβρίου αστυνομικοί από την τοπική αστυνομία Σερρών, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας στο πλαίσιο αδελφοποίησης της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας με την αντίστοιχη τοπική αστυνομία Σερρών. Την ξενάγηση στους χώρους της Αρχιεπισκοπής ανέλαβε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Γρηγόριος Μουσουρούλης. Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της εικοσιπενταμελούς ομάδας των αστυνομικών στην παρουσία του Μακαριωτάτου στην επίσημη τραπεζαρία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην [...]

Τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος δέχθηκε o Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

Τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος Χρήστο Σταϊκούρα δέχθηκε σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι, στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.   (περισσότερα…)

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρωσίας Sergey Stepashin

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δέχθηκε σήμερα Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019, στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, τον πρώην Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του Θρησκευτικού Οργανισμού της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Εταιρείας κ. Sergei Stepashin (περισσότερα…)

Ο νέος Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Εκκλησία Κύπρου και την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο επιβεβαίωσαν στη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος και ο νέος πρέσβης κ. Anders Hagelberg. (περισσότερα…)

Επίσκεψη Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Λίγο μετά τις 9 το πρωί, κατέφθασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη συνοδεία του, όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο. (περισσότερα…)

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Αποστολικής Εκκλησίας Κύπρου

Την Κύπρο επισκέφθηκε το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας. (περισσότερα…)